Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

182 gasten online

Koen van de Laak scheurt voorste kruisband af - einde seizoen

Koen van de Laak heeft zojuist op zijn Twitter-pagina bekend gemaakt dat uit de vandaag in het ziekenhuis gemaakte MRI-scan helaas is gebleken dat hij gisteravond zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. Omdat de hieraan verbonden revalidatietermijn vermoedelijk minimaal zes maanden bedraagt, betekent dit dat aan zijn seizoen nu al een einde is gekomen. Het is zeer waarschijnlijk dat we Koen gisteren voor het laatst in het shirt van de FC hebben zien voetballen. Zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen nl. af en de kans was ook vóór gisteren al erg groot dat hij na dit seizoen uit Groningen zou vertrekken. Dat de sympathieke Brabander zijn carrière bij de Trots van het Noorden op deze manier moet beëindigen is heel erg jammer en maakt het gevoel over de wedstrijd van gisteren wel erg dubbel. Tegenover de glorieuze basisrentree van Petter Andersson staat de trieste blessure van Koen. Op 25 januari 2009 was het niet anders. We vierden de zege tegen ajax, maar treurden om de kruisbandblessure van Petter Andersson. Hoe hard en dubbel kan sport zijn!

 

UPDATE woensdag 8 december 2010: Koen wordt op 5 januari a.s. geopereerd

Koen van de Laak heeft vandaag via Twitter bekendgemaakt dat hij op 5 januari 2011 in het Martini Ziekenhuis in Groningen aan zijn rechter knie geopereerd zal worden. Dit is vandaag besloten tijdens een bezoek aan de orthopedisch chirurg. De knie zag er volgens Koen aardig uit. De pechvogel is toch al niet iemand die snel bij de pakken neerzit. Al afgelopen maandag klonk hij tegenover De Telegraaf strijdvaardig: "Ik ga hard werken om sterker terug te keren. Het kan een mooi proces worden." Koen heeft veel steun van zijn ploeggenoten gekregen, o.a. van Petter Andersson. Van de Laak hierover: "Petter heeft me al gebeld, maar ik ga zeker nog een keer met hem praten over de revalidatie die mij te wachten staat." Tenslotte ging ook Hans Nijland gisteren in zijn nieuwsbrief in op het dubbele gevoel dat we aan de wedstrijd tegen Vitesse hebben overgehouden: "Vreugde en verdriet lagen afgelopen vrijdag dicht bij elkaar. De prachtige 4-1 overwinning op Vitesse werd overschaduwd door de zware knieblessure van Koen van de Laak. Daar tegenover stond de glorieuze terugkeer van Petter Andersson, die zijn rentree in de basis opluisterde met een prachtige goal. Na afloop was in de kleedkamer duidelijk voelbaar hoe groot de eensgezindheid in de ploeg is, want het applaus voor Andersson werd voorafgegaan door de betrokkenheid bij Van de Laak. Wij zullen met z’n allen Koen alle steun geven die hij nodig heeft bij zijn herstel." De revalidatie duurt naar verwachting 6-9 maanden, en dat terwijl Koens contract na dit seizoen afloopt. Van de Laak hierover: "Daarom komt deze zware blessure extra slecht uit.”

 

De 28-jarige Van de Laak debuteerde op 9 augustus 2005 voor FC Groningen in de nipt met 0-1 bij v.v. Ter Leede gewonnen bekerwedstrijd en speelde tot nu toe maar liefst 160 officiële wedstrijden voor de FC en scoorde daarin 26 doelpunten (bron: FCG Stats). Koen is de enige speler uit de huidige selectie van FC Groningen die ook al in het Oosterpark voor de eerste selectie van FC Groningen heeft gespeeld.

 

Mocht Koen van de Laak inderdaad niet meer voor FC Groningen in actie komen, dan hopen wij dat hij een prachtig afscheid in de Euroborg krijgt. Ondrej Svejdik en Sepp de Roover scheurden vorig seizoen ook al hun kruisband af en kwamen nadien nimmer meer in actie voor FC Groningen; van beiden kon het publiek nooit afscheid nemen. Wij hopen van harte dat het in het geval van Koen anders zal gaan.

 

Op deze plek willen we Koen heel veel sterkte wensen met zijn herstel.

 

Kop d'r veur!

 

Koen ligt zwaar geblesseerd op de grond; o.a. Petter Andersson troost hem

 

Aanvulling zondag 4 december 2010:

Inmiddels kan Koen alweer vooruit kijken. Klasse! Hij heeft nl. het volgende getwitterd:

 

'Bedankt voor al jullie reacties! Vanaf nu is het vooruit kijken. Komende maanden hard aan het werk om snel en fit terug te komen.'

 

Reageren? mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.