Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

221 gasten online

Schikkingsvoorstel KNVB tegen Sparv: drie wedstrijden + één voorwaardelijk;

FC Groningen gaat in beroep

Tim Sparv ging gisteren in de 77e minuut voor de bal, maar raakte de enkel van Rasmus Elm. De Fin moest met rood van het veld en kreeg vanmiddag van het ondoorgrondelijke bolwerk uit Zeist een zwaar schikkingsvoorstel overhandigd: vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De FC meldde aanvankelijk op haar website dat FC Groningen en Tim Sparv hiermee akkoord gingen. De Fin reageerde als volgt: "Ik ben teleurgesteld in de hoogte van de straf, maar ik leg me erbij neer. Ik accepteer het dus, maar ben het er niet mee eens. Ik had niet verwacht dat ik drie wedstrijden zou moeten missen. Het was weliswaar een stevige tackle, maar ik ging wel volledig voor de bal.” De als controleur fantastisch spelende Fin zou de wedstrijden tegen Excelsior, Genemuiden en Twente moeten missen. FC Groningen en Tim Sparv zijn echter NIET akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal: ze vinden het strafvoorstel te hoog.

 

UPDATE vrijdag 17 december 2010:

De tuchtcommissie, die gisteravond bijeen is gekomen, heeft vanochtend dezelfde schorsing uitgesproken als de sanctie waar de aanklager betaald voetbal eerder al mee kwam: drie wedstrijden schorsing, en eentje voorwaardelijk. FC Groningen kan vandaag tot 16 uur in beroep gaan tegen deze uitspraak, maar wij denken niet dat de FC dit zal doen. Tim Sparv is sowieso geschorst voor het duel van zaterdagavond tegen Excelsior: een rode kaart levert automatisch één duel schorsing op. Mocht het uiteindelijk bij deze schorsing blijven, dan mist de Fin de duels tegen Excelsior, Genemuiden en Twente, en kan hij weer spelen in de kwartfinale van de KNVB-beker, mochten we die halen. Deze laatste wedstrijd wordt nog vóór het beladen competitieduel tegen Heerenveen gespeeld. Eén en ander schrijft FC Groningen vandaag op haar clubsite.

Inmiddels weet RTV Noord te melden dat FC Groningen inderdaad niet in beroep gaat tegen de straf.

 

Wij vinden het schikkingsvoorstel erg zwaar, zeker als we die afzetten tegen andere overtredingen van dit kaliber, die lang niet altijd met rood worden bestraft.

 

De eensgezindheid onder de vaderlandse arbiters is ver te zoeken. Eén en ander riekt naar willekeur, maar gelukkig legt de FC zich er niet zonder slag of stoot bij neer. Een nóg zwaardere straf is theoretisch gezien mogelijk bij niet-akkoord gaan met een schikkingsvoorstel, maar lijkt ons in dit geval niet erg waarschijnlijk.

 

Wij hopen dat e.e.a niet betekent dat Sparv ook de wedstrijd die FC Groningen ná Twente-thuis voor de kiezen krijgt aan zich voorbij moet laten gaan: de beladen uitwedstrijd tegen Heerenveen staat dan op het programma.

 

Toevallig kwamen we onderstaand plaatje gisteren tegen:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.