Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

492 gasten online

Luciano toch niet van de partij in benefietduel UNDP

Luciano was erg blij met de uitnodiging voor de benefietwedstrijd voor UNDP (United Nations Development Programme) tegen de armoede, die vanavond in Griekenland werd gespeeld. Hij zou met een aantal andere internationale toppers meedoen tegen een all star-team van Olympiakos Piraeus, maar door nog niet geheel opgehelderde oorzaken moest Luciano de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Naar verluidt heeft zijn absentie te maken met formaliteiten rond benodigde papieren en de vlucht, en met het wel erg grote aantal uitgenodigde sterren (meer dan 30). Luciano zal teleurgesteld zijn, omdat hij het geweldig had gevonden tussen al die sterren te mogen staan.

 

FC Groningen schreef eerder deze maand het volgende op haar website

Luciano da Silva zal volgende week naar Griekenland reizen voor een benefietwedstrijd van Unicef. In januari van dit jaar was de Braziliaanse keeper van FC Groningen voor hetzelfde goede doel ook al uitgenodigd.

 

Luciano stond toen een kwartier onder de lat in een uitverkocht Estadio de Luz in Lissabon. Samen met tientallen wereldvoetballers haalde hij toen liefst een half miljoen euro op voor Unicef.

 

Luciano was er blij met de eervolle invitatie: "Het is geweldig om tussen al die wereldsterren te mogen staan. Dat geeft een heel bijzonder gevoel.”

 


De Braziliaan zou door de benefietwedstrijd de training van FC Groningen van woensdagmiddag missen. Pieter Huistra had aan het meedoen van Luciano wel de voorwaarde verbonden dat Luciano donderdag weer zou aansluiten bij de groep, ter voorbereiding op de laatste competitiewedstrijd van 2010, a.s. zaterdagavond tegen Excelsior. “Alleen dan had ik toestemming van de trainer. Dat is een mooi gebaar. Maar al zou ik bij terugkomst nog twee of drie keer extra moeten trainen, dat maakt me niet uit. Geen probleem! Ik heb er heel wat voor over om er bij een dergelijke wedstrijd bij te kunnen en mogen zijn. Ik heb in januari ervaren hoe speciaal het is.”

 

Maar het liep allemaal anders. Luciano ontbrak vanavond in Griekenland. Ongetwijfeld vernemen we zeer binnenkort meer rond de voor Luciano sneue gang van zaken.

 

Zinedine Zidane, wél aanwezig in Griekenland

 

HIER zijn overigens nog wat foto's van de vanavond gespeelde wedstrijd te zien.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.