Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

183 gasten online

FC Groningen verplaatst trainingen van Eelde naar Haren

Vreugde in Haren, teleurstelling en toch ook onbegrip in Eelde. FC Groningen heeft vorige maand met VV Actief de afspraak gemaakt de trainingen als voorbereiding op de kunstgras-duels tegen Excelsior en Genemuiden op het kunstgras van de club uit Eelde te spelen, maar op het allerlaatste moment wijkt de FC uit naar het kunstgras van VV Haren. De reden zal ongetwijfeld zijn dat het kunstgras in Eelde "te goed" is: de mindere kwaliteit van het kunstgras in Haren lijkt meer op de ondergrond van Excelsior en Genemuiden. In Eelde vraagt men zich echter af: was dit niet al eerder bekend?

 

VV Actief had alle voorbereidingen getroffen om de eerste selectiespelers van FC Groningen deze week te kunnen ontvangen. Kantinediensten waren geregeld, het veld zou sneeuwvrij gemaakt worden en de jeugd was ook al geïnformeerd over de komst van hun idolen naar Eelde, bij wie wellicht vóór en na de trainingen handtekeningen gescoord konden worden.

 

Maandag werd de uitlooptraining nog wel in Eelde gehouden, gistermiddag heeft FC Groningen echter besloten om de rest van de trainingen dit jaar in Haren af te werken.

 

Dhr. Wim Hartlief van de VV Actief, bestuurslid en belast met het terrein, heeft aan ons uitgelegd dat het kunstgras in Eelde een verbeterde variant is van de kunstgrasmat waarop de topklasser uit Genemuiden, onze komende tegenstander in de KNVB-beker, haar thuiswedstrijden afwerkt. Iets beters is er op kunstgrasgebied niet te vinden; dit konden we afgelopen maandagavond al met eigen ogen vaststellen toen de beloften van FC Groningen daar een competitiewedstrijd speelden. De persoon die het kunstgras in Eelde heeft gelegd is een deskundige en werkzaam bij Ingenieursbureau Oranjewoud BV dat o.a. kunstgrasvelden als core business heeft, en deze man heeft een pracht(kunstgras)mat neergelegd in Eelde.

 

De ondergrond van zowel Excelsior als Genemuiden is van een stuk minder niveau, en dit geldt ook voor het kunstgrasveld van VV Haren. Dat FC Groningen ervoor heeft gekozen de trainingen de rest van het jaar in Haren af te werken kunnen wij dan ook goed begrijpen. Echter, het zou wellicht beter zijn geweest om dit eerder met VV Actief kort te sluiten, zo is de gedachte nu in Eelde.

 

Wij stellen voor dat FC Groningen in de zomerstop een oefenwedstrijd speelt in Eelde, zodat alle partijen weer op één lijn zitten.

 

Voor de volledigheid: het trainingsschema van de komende tijd:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.