Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

113 gasten online

Supporters FC Groningen zijn onderweg naar Rotterdam;

FC Groningen is onderweg naar de koppositie

Ca. 270 à 280 supporters van FC Groningen trotseren vandaag de Siberische weersomstandigheden om hun club vanavond naar de overwinning te schreeuwen. Mocht de Trots van het Noorden vanavond daadwerkelijk een zege weten te boeken, dan is het voor minimaal 17 uur de trotse koploper van de eredivisie! Een ongekende prestatie: nooit eerder stonden wij na 19 wedstrijdrondes bovenaan. Maar het moet nog wel even gebeuren!

 

Wij volgen vandaag de Fan Tour, kijk voor foto's vanaf het moment van vertrek uit Groningen verderop in dit artikel! 


 

Om iets na 15 uur vertrok een bus met ca. 30 supporters naar Rotterdam. Verder rijdt er ook nog een bus van de Junior Club over 's lands besneeuwde wegen, en de overige helden rijden met eigen vervoer en trein.

 

de Fan Tour-bus, kort voor vertrek naar Rotterdam

 

Na een uurtje rijden is de bus al bij Emmeloord. De polder-route is dus gekozen, daar waar bij uitwedstrijden praktisch altijd via Assen en Zwolle wordt gereden. Meer sneeuw dan in Groningen ligt er daar overigens niet.

 

Tegen half vijf wordt een kleine pauze gemaakt. Op dat moment is de spelersbus al in Rotterdam gearriveerd, zo heeft de buschauffeur van de Fan Tour vernomen van de chauffeur van de spelersbus.

 

Daar waar gepauzeerd wordt, tussen Emmeloord en Lleystad, ligt toch wat meer sneeuw:

 

 

 

de bussen van de Fan Tour en de Junior Club pauzeren onderweg 

 

Zo rond een uur of vijf rijden de bussen langs Almere, ze hebben nog een aardig stukje voor de boeg, maar het schiet op.

 

Zo rond half zes gaat de reis van de supporters nog altijd voorspoedig, sterker nog - ze hoeven nog maar 45 km af te leggen! De snelwegen zijn prima te berijden. Het begintijdstip van 19:45 uur gaan ze dus soepeltjes halen . Op dat moment zitten de spelers van FC Groningen in een hotel in Rotterdam lekker te eten.

 

Omdat het weinig zin heeft extreem vroeg in een steenkoud stadion binnen te vallen wordt er nogmaals gepauzeerd. Zo rond 18 uur gaan de bussen weer verder, voor het laatste stukje van ongeveer 20 km. Het schijnt dat er in Rotterdam een grote groep supporters van FC Groningen is opgepakt en in politiebussen naar Bureau Capelle wordt gebracht, erg jammer dit...

 

Om iets vóór half zeven kwamen de beide bussen bij het stadion aan. Het kan beginnen!

 

de suppoosten staan klaar om de supporters van FC Groningen te ontvangen

 

Pieter Huistra en anderen inspecteren het kunstgrasveld

 

Situatie in Rotterdam sinds gisteren

 

Na de overvloedige sneeuwval van de laatste tijd zag het stadion van Excelsior er gisteren als volgt uit:

 

 

 

Deze weliswaar idyllische, maar niet erg voetbalvriendelijke aanblik was voor Excelsior aanleiding om een oproep te plaatsen, waarin vrijwilligers werden gevraagd vandaag de paden en tribunes in het stadion sneeuwvrij te maken; het veld zal door daartoe bevoegde experts onderhanden worden genomen.

 

Inmiddels schrijft de club trots op haar website:

 

Op bijgaande foto ligt Stadion Woudestein nog verstopt onder een dikke laag sneeuw, maar inmiddels is het wit verdwenen. Excelsior wil alle vrijwilligers bedanken die zich hebben ingezet om het veld en de tribunes sneeuwvrij te maken. Zaterdag waren zij met een flinke groep al vroeg in de weer om ervoor te zorgen dat de thuiswedstrijd tegen FC Groningen kon doorgaan. De supportersvereniging trakteerde op warme chocomel en oliebollen, wat gezien de kou meer dan welkom was. Uiteindelijk waren zowel het speelveld als de tribunes sneeuwvrij, waardoor vanavond om 19.45 uur gewoon kan worden afgetrapt.

 

En inderdaad, Excelsior heeft niks teveel gezegd. Eric Smit, één van onze huisfotografen, is nl. met eigen vervoer naar Rotterdam gereden en heeft bij aankomst een op het eerste gezicht prima bespeelbaar veld aangetroffen:

 

het kunstgrasveld van Excelsior ligt er prachtig bij, knap stukje werk!

 

Stadion Woudestein vanmiddag

 

(later meer in het wedstrijdverslag)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.