Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

123 gasten online

Serhat Koç maakt seizoen af bij FC Eindhoven

Serhat Koç, de medio 2009 van FC Eindhoven overgekomen speler die bij FC Groningen een contract tekende tot en met het einde van het seizoen 2012-2013, zet zijn carrière voort bij de club waar hij tussen 2007 en 2009 furore maakte: FC Eindhoven. Op 27 juni jl. werd bekend dat FC Groningen de kleine aanvaller met ingang van het nu lopende seizoen zou verhuren aan SC Cambuur, maar zijn Friese avontuur werd geen succes. Het Eindhovens Dagblad meldt nu dat Koç, 20 jaar oud nog maar, terugkeert op het oude nest en door FC Groningen tot en met het einde van dit seizoen wordt verhuurd aan de huidige nummer vijf van de Jupiler League, die overigens twee punten méér bij elkaar heeft gesprokkeld dan Cambuur. De site van FC Eindhoven voegt toe dat FC Eindhoven het eerste recht heeft dat Koç in het seizoen 2011-2012 eveneens de clubkleuren van FC Eindhoven verdedigt. Volgens RTV Noord had ook BV Veendam Koç graag willen huren, maar Serhat gaf er de voorkeur aan om terug te keren naar het zuiden.

 

Op 27 juni 2010 schreven we in dit artikel onder meer het volgende: "Serhat Koç staat sinds medio 2009 onder contract bij FC Groningen, dat meer van de voormalige topscorer van Eindhoven zal hebben verwacht. Na drie basisplaatsen aan het begin van het afgelopen seizoen (ajax-thuis, Roda-uit en NAC-thuis), waarin FC Groningen slechts één schamel puntje bij elkaar sprokkelde, werden hem slechts tien invalbeurten gegund. Koç was meestal tot wedstrijden bij Jong FC Groningen veroordeeld."

 

De overstap op huurbasis naar Cambuur leek een logische, maar het wilde onder de voormalige trainer Stanley Menzo niet met hem vlotten. Koç kon nooit echt doorbreken in Leeuwarden, scoorde in 15 wedstrijden slechts twee maal en is inmiddels overvleugeld door Norair Mamedov, de speler van Jong FC Groningen die in het kader van het samenwerkingsverband tussen FC Groningen en SC Cambuur voor het eerste elftal van de Friezen mag uitkomen en dit ook geregeld doet.

 

Wij zijn blij dat Serhat een nieuwe kans krijgt en hopen dat hij het plezier aan voetballen terug krijgt in Brabant en een aantal bronzen stieren kan toevoegen aan zijn tussen 2007 en 2009 in Eindhoven verzamelde arsenaal (dat overigens samen met zijn familie 1,5 jaar geleden de oversteek naar Groningen maakte). Aan de supporters van Eindhoven zal het niet liggen. Fansite Eindhoven 1909, naar eigen zeggen De Schrik van Het Zuiden, is enthousiast en begroet hem met "Serhat welkom thuis!"

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.