Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

190 gasten online

Situatie Gonzalo Garcia veranderd, directie verwacht dat hij zal blijven

"FC Groningen wil verder met Garcia" kopte RTV Noord vanavond op haar website. "García mocht FC Groningen in de voorbereiding op dit seizoen van de clubleiding verlaten. De aanvallende middenvelder bleef echter en groeide uit tot een basisspeler. Zijn situatie is in de winterstop geëvalueerd.
De club is dermate tevreden over García dat hij niet meer weg hoeft", zo valt verder in het stukje te lezen. Wie vanavond de uitzending van Noord Vandaag Actueel heeft gezien, waarin zowel technisch manager Henk Veldmate als ook Gonzalo Garcia zelf aan het woord kwamen, zal het 'nieuws' iets genuanceerder brengen.

 

UPDATE dinsdag 11 januari 2011: FC Groningen: "GEEN definitief standpunt over García"

Ook FC Groningen heeft de wenkbrauwen gefronst over het bericht dat RTV Noord gisteren op haar website heeft geplaatst. Volgens Hans Nijland is het NIET zo dat FC Groningen heeft gezegd dat het definitief verder wil met García, die nog een contract met de FC heeft tot medio 2012. De club schrijft als reactie: "In de situatie rond middenvelder Gonzalo Garcia is niets gewijzigd, in tegenstelling tot het bericht dat maandagavond door regionale omroep RTV Noord naar buiten is gebracht. In het nieuwsbericht wordt melding gemaakt van het feit dat FC Groningen ‘definitief verder wil’ met de 27-jarige Garcia, die in Euroborg een doorlopend contract heeft tot medio 2012. Volgens directeur Hans Nijland is dit bezijden de waarheid: “Door FC Groningen is helemaal nog geen definitief standpunt ingenomen betreffende Garcia. Dat is ook helemaal niet nodig, immers er heeft zich nog geen club of zaakwaarnemer voor hem gemeld. Pas op het moment dat een partij zich meldt, zullen we ons over de situatie beraden. We hebben daaromtrent goede afspraken gemaakt met Gonzalo Garcia en zijn zaakwaarnemer Karel van Burik. Wij zijn overigens heel tevreden over de ontwikkeling die Gonzalo dit seizoen doormaakt bij FC Groningen.”

Voor de club is het ongebruikelijk op deze wijze via de eigen website te reageren op berichtgeving in de media. “Dat is absoluut niet onze gewoonte, maar het is niet de eerste keer dat een foutief bericht wordt gepubliceerd door RTV Noord. Wij willen in dit geval stelling nemen tegen dit onjuiste bericht."

Kortom, García heeft een contract met FC Groningen tot medio 2012, maar zal ongetwijfeld tegen een niet al te hoge afkoopsom eerder mogen vertrekken: hierover zullen afspraken zijn gemaakt.

 

Henk Veldmate laat in het interview weten dat Gonzalo Garcia de club afgelopen zomer onder bepaalde voorwaarden mocht verlaten, en dat dat op dat moment het beste voor beide partijen geweest was. Inmiddels is de situatie veranderd. Garcia speelt nu een goede rol "en wij zijn er blij mee", laat Veldmate weten. "Op dit moment spelen ook geen andere zaken, dus Gonzalo zal gewoon bij ons blijven."

 

Ook Garcia zelf komt aan het woord. Hij bevestigt dat zijn situatie nu anders is, dat hij nu speelt en meer onderdeel van het team is geworden. "Op dit moment" wil hij dan ook blijven, zo verklaart hij voor de camera van RTV Noord. Over een evaluatie, zoals RTV Noord op haar website meldt, wordt door de betrokken partijen niet gesproken.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.