Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

523 gasten online

FC GRONINGEN CONTRACTEERT MATÍAS JONES

Nog geen dag nadat media als het FCG Forum en wij over het Uruguayaanse bericht schreven dat Matías Jones dichtbij een overgang naar FC Groningen zou zijn, heeft FC Groningen het nieuws zelf bevestigd. Het schrijft zojuist op haar website: FC Groningen heeft Matias Jones aangetrokken. De 19-jarige Uruguayaan gaat een contract voor vijf jaar tekenen. Jones komt in de zomer van 2011 naar Euroborg, maar FC Groningen heeft ook nog de mogelijkheid hem eventueel dit transferwindow over te nemen van zijn huidige club Danubio. FC Groningen voegt er het volgende aan toe: FC Groningen zal dit alleen doen indien er binnen de huidige selectie nog voor 1 februari mutaties zullen plaatsvinden. FC Groningen heeft op dit moment een overeenkomst met de zaakwaarnemer van de speler en Danubio, de club waarvoor ook voormalig FC-speler Bruno Silva uitkwam. Met de speler is een principe-akkoord bereikt, maar manager technische zaken Henk Veldmate zegt ervan uit te gaan, dat de gemaakte afspraken vast staan. “En dat alles onder het voorbehoud dat de speler ook nog medisch gekeurd dient te worden.” Pas als alle formaliteiten definitief zijn afgerond, zal FC Groningen meer details over de transfer bekend kunnen maken. Reden dat de club nu al een persbericht verstuurd, is dat het nieuws via Uruguay voortijdig is uitgelekt. “Wij verwachten de benodigde handtekeningen vandaag of morgen, maar het nieuws ligt al min of meer op straat, vandaar deze bevestiging."

 

UPDATE vrijdag 21 januari: FC Groningen heeft op haar website bekend gemaakt inmiddels ook de handtekening van Jones binnen te hebben. Op de medische keuring na is de transfer hiermee afgerond. Jones is op dit moment voor Uruguay Onder-20 op het Zuidamerikaans kampioenschap actief. De eerstvolgende wedstrijd van Uruguay zal zaterdag om 23:10 uur Nederlandse tijd worden gespeeld, en wel tegen Chili. Zodra Uruguay is uitgeschakeld, zal Groningen de mogelijkheden bekijken om Jones voor de medische keuring naar Groningen te halen. 

FC Groningen zal voor Jones een bedrag van 750.000 euro aan diens oude club Danubio over moeten maken.
Mark van Rijswijk, die zondag commentaar geeft op Eredivisie Live tijdens de wedstrijd tussen FC Groningen en Twente, twitterde hierover: "Opvallend, Groningen geeft 750.000 euro uit aan een nieuwe speler, Uruguyaan. Weinig clubs in Nederland kunnen dat op tafel leggen."

 

In het persbericht dat FC Groningen naar buiten heeft gebracht staat tenslotte nog dit:

 

Veldmate laat weten dat FC Groningen Jones al ongeveer anderhalf jaar in kaart heeft. “Eén van onze scouts, Grads Fühler, heeft hem als eerste aan het werk gezien. In december ben ik zelf in Uruguay geweest. Ik heb Jones daar in actie gezien tijdens trainingen en in een wedstrijd. Bovendien heb ik een gesprek van ongeveer anderhalf uur met hem kunnen voeren.”

Veldmate somt de kwaliteiten van Jones moeiteloos op. “Hij is een linksbenige flankspeler, met dreiging in zijn spel. Jones heeft snelheid, met name op de eerste meters. Hij heeft een actie in de benen en een versnelling aan de bal. Hij is doelgericht, heeft scorend vermogen en een goede trap.”

 

Voor meer info's over ons nieuwe diamantje: lees ons uitgebreide artikel over hem.

 

Aanvulling:

Zoals in ons eerdere artikel over Matías Jones al werd genoemd speelt Jones momenteel met Uruguay onder de 20 jaar in Peru in het kader van het toernooi Sudamericano Sub20. In de eerste wedstrijd, die met 2-1 van Argentinië werd verloren (doelpunt Uruguay: Diego Polenta), zat Jones nog op de bank, maar afgaande op het Uruguayaanse Observa zal Matías de volgende, cruciale poulewedstrijd in de basis starten. De wedstrijd tegen Venezuela U20 is inmiddels gespeeld en in 1-1 geëindigd, aldus Soccerway. In tegenstelling tot de eerdere vermoedens startte Jones niet in de basis. Hij begon op de bank maar werd door zijn coach, Juan Verzeri, kort na rust bij een 1-0 achterstand in de ploeg gebracht om de aanval een impuls te geven, aldus het wedstrijdverslag van Observa. De gelijkmaker werd kort daarna gescoord door Federico Rodríguez.

Na twee poulewedstrijden staat Uruguay op een vierde plaats in poule A. De eerste drie gaan door naar de volgende ronde.

Volgende wedstrijd: zaterdag 22 januari 2011, 23:10 uur plaatselijke tijd: Uruguay U20 - Chili U20

 

Matías, welkom bij de Trots van het Noorden!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.