Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

487 gasten online

FC Groningen intensief in onderhandeling met SSC Napoli over Tim Matavz

UPDATE dinsdag 8 februari 2011: RTV Noord: "Napoli komt deze week praten over Matavz"

Stand van zaken donderdag 27 januari 2011:

Bekend was al dat FC Groningen onlangs twee biedingen op Tim Matavz heeft afgewezen. Het Italiaanse SSC Napoli zal één van de twee clubs zijn geweest: VI.nl meldt vandaag dat de FC een offerte van de Italianen heeft afgewezen. Nijland zegt er voorlopig vanuit te gaan dat Tim blijft, "behalve als er een superbod komt." Volgens het DvhN is Schalke 04 de andere club.

 

UPDATE maandag 7 februari 2011: VI: "Akkoord transfer Matavz nabij"

VI.nl brengt zojuist het volgende bericht, dat Johan Derksen vanavond bij Voetbal International ongetwijfeld zal herhalen: "FC Groningen en Napoli zitten waarschijnlijk nog deze week om de tafel om de transfer van Tim Matavz naar de Italiaanse club af te ronden. De 22-jarige Sloveense spits schroefde afgelopen weekeinde met drie doelpunten zijn seizoenstotaal op tot vijftien goals. 'Er is in het weekend contact geweest met Napoli', bevestigt FC Groningen-directeur Hans Nijland aan Voetbal International. 'Ze willen snel de gesprekken hervatten. Ze zijn zeer serieus en concreet en willen echt zaken doen. Maar er zijn meer clubs die Tim zeer intensief volgen. Nee hoor, ik zie geen dollartekens nu hij weer drie keer heeft gescoord. Het is voor mij wel de bevestiging dat Tim een uitstekende voetballer is. Er is veel rond hem te doen en er staat veel druk op, toch blijft hij heel erg rustig en koel. Dat vind ik hartstikke knap.' 


RTV Noord voegt hier op dinsdag 8 februari 2011 het volgende aan toe:
Een delegatie van de Italiaanse topclub Napoli komt deze week naar Groningen om te praten over een transfer van Tim Matavz. FC Groningen en Napoli zijn al enige tijd in gesprek over Matavz. Ruim een week geleden sprak de clubleiding van de FC nog in Milaan met Napoli over een overgang, maar dat had geen resultaat.

 

Stand van zaken donderdag 27 januari 2011:

 

De volledige tekst van het stuk van VI.nl:

 

Alleen bij een 'superbod' vertrekt Tim Matavz nog bij FC Groningen. Onder meer een offerte van Napoli werd door de Eredivisionist afgewezen.

FC Groningen hield rekening met het vertrek van Matavz. De Sloveense aanvaller stond in de belangstelling van Napoli, dat echter niet wilde voldoen aan de transfersom die de Eredivisionist voor ogen heeft.

'Alles wat we hebben binnen gekregen hebben we afgezegd, voorlopig gaan we ervan uit dat Tim blijft, tenzij er een superbod komt', aldus directeur Hans Nijland tegen VI Radio

Volgens Nijland is het min of meer logisch dat Bas Dost in verband wordt gebracht met FC Groningen tegen de achtergrond van de mogelijke transfer van Matavz.

De SC Heerenveen-spits was en is volgens Nijland interessant. FC Groningen deed afgelopen zomer een vergeefse poging de spits over te nemen van Heracles Almelo. De financiële ruimte was echter onvoldoende.

Dost staat open voor een vertrek uit Heerenveen, waar hij minder speelt dan hem lief is. De Friese club is bereid mee te werken, maar alleen als de juiste prijs wordt betaald.

 

Overigens twitterde David de Vries, FC Groningen-kenner van het blad Voetbal International, gisteren iets geheel anders met betrekking tot Bas Dost. De Vries zond het volgende bericht de wereld in:


FC Groningen níét geïnteresseerd in aankoop Bas Dost. Spits is te duur en FCG betaalt geen 'Heerenveen-salarissen'.

 

In zijn volgende tweet, vandaag gelanceerd, komt hij op Dost niet terug. Wel meldt hij:

 

FC Groningen slaat miljoenenbod van Napoli op Tim Matavz af. Hans Nijland: 'Ik verwacht dat Tim tot de zomer blijft.'

 

Nog een paar dagen zweten mensen, dan zit deze transfer window erop!

 

UPDATE vrijdagochtend 28 januari 2011: "Tijd dringt voor Tim Matavz"

Het Dagblad van het Noorden meldt dat Napoli afgelopen weekend een bod op Tim Matavz heeft uitgebracht en dit op dinsdag nog iets verhoogd heeft. Daarna is van de Italianen niets meer vernomen. De andere club die een bod op Matavz gedaan zou hebben, zou in tegenstelling tot eerdere geruchten niet VfL Wolfsburg, maar het Schalke 04 van Felix Magath zijn. Schalke zou er naast Klaas-Jan Huntelaar nog een spits voor de punt van de aanval bij willen. De club uit Gelsenkirchen zou het bij één bieding per mail hebben gelaten. Hans Nijland geeft in het zelfde stuk, net als gisteren tegenover VI aan, nu te verwachten dat Matavz deze transferperiode niet meer gaat vertrekken. "De tijd begint ook te dringen", laat Nijland weten. Toch stelt FC Groningen geen tijdslimiet voor een eventuele transfer. Over een bod van 14 miljoen valt ook op zondagavond nog te praten, aldus Nijland.

 

UPDATE vrijdagmiddag 28 januari 2011:

Italiaanse pers: "Napoli heeft 7 miljoen geboden; deal lijkt aanstaande"

 

Het Italiaanse Calciomercato brengt vrijdagmiddag om 16:28 uur het bericht dat Napoli een bod van € 7 miljoen op Tim Matavz heeft uitgebracht en binnen enkele uren een antwoord van de FC verwacht. Journalist Gianluca Di Marzio zou dit live voor Sky Sport 24 hebben gezegd, aldus o.a. Ultrazzurri. Volgens ene Silvano Martina, tussenpersoon in Italië, zou Napoli dichtbij het contracteren van Matavz zijn, ook al is er sterke concurrentie van een paar clubs uit de Bundesliga. Hetzelfde Calciomercato noemt later vanmiddag hier ook de naam van Palermo als zijnde een club waar Matavz graag naartoe wil. Palermo is echter ook bezig met Robert Berič, een aanvaller van het Sloveense Maribor.

Volgens CalcioNapoli24 zou het inderdaad gaan om een bedrag van € 7 miljoen "plus bonussen", en zou het gaan om een overgang van Tim Matavz in juni. De clubleiding van FC Groningen zou zich nu beraden.

(Het Sloveense SiOL verwachtte overigens eerder vandaag dat FC Groningen Matavz voor een bedrag van ca. € 10 miljoen wel zou willen verkopen, en dat een vertrek in januari niet reëel zou zijn omdat er pas de helft van dat bedrag zou zijn geboden. Dit was allemaal vóór de berichten in de Italiaanse pers vandaag m.b.t. Napoli.)

Diezelfde Gianluca Di Marzio meldt nu, begin van de avond, dat Riccardo Bigon, directeur van Napoli, onderhandelt met de clubleiding van FC Groningen en dat het wel degelijk om een overgang van Tim Matavz in januari zou gaan (bron: Pensiero Azzurro). Om de verwarring compleet te maken: CalcioNapoli24 houdt het om 19:17 uur nog steeds op onderhandelingen met als inzet een overgang van Matavz in de volgende transfer window, die van juli/augustus dus. Weer even later lijkt Pensiero Azzurro haar lezers met Matavz te willen kennis maken middels een filmpje met doelpunten van onze topper. Nee, 't is niet spannend vanavond

Napoli-boss Bigon zit morgen trouwens in Rome om te onderhandelen over de verkoop van middenvelder Manuele Blasi. Moet hij geld vrijmaken om Matavz te kunnen financieren?

Met dank aan alberto44 van het FCG Forum: om 20:46 uur bericht Di Marzio op Pensiero Azzurro dat de onderhandelingen tussen Napoli en FC Groningen over een overgang van Matavz in juni naar Italië bijna zijn afgerond. Wederom wordt het bod van € 7 miljoen genoemd. Beide partijen zouden niet te veel willen lekken, maar deze info is wel naar buiten gekomen.

RTV Noord meldt om 21:59 uur dat er nog geen overeenstemming is: "FC Groningen en Napoli zijn volop in onderhandeling over een verkoop van aanvaller Tim Matavz. De Italiaanse topclub heeft eerder al een bod gedaan op Matavz, maar dat werd door Groningen terzijde geschoven. Een akkoord tussen beide clubs is er nog niet. Mocht dat er de komende dagen komen dan is de insteek van FC Groningen dat Matavz de rest van het seizoen bij Groningen speelt. Daardoor hoeft Groningen niet overhaast een opvolger aan te trekken voor Matavz. De jonge Sloveense aanvaller werd in 2007 voor 1,1 miljoen euro overgenomen van ND Gorica. Hij zal bij een eventuele verkoop een veelvoud opleveren van wat hij heeft gekost."

 

Het Italiaanse Repubblica schrijft dat de clubleiding van FC Groningen gisteren in Milaan met de hierboven al genoemde Silvano Martina heeft gesproken. De site denkt dat de deal vermoedelijk al komend weekend, maar zeker uiterlijk a.s. maandag wordt afgerond. Tim Matavz zou dan voor € 7 miljoen aan SSC Napoli worden verkocht, maar het seizoen bij FC Groningen mogen afmaken. Dit zou echt een grandioze deal zijn, zeker gezien de huidige economisch moeilijke tijden! FC Groningen zou dan ook niet geforceerd binnen drie dagen een vervanger hoeven aan te trekken, maar hiervoor ruimschoots de tijd kunnen nemen. Napoli gaat met bovenstaande akkoord omdat Palermo zich een aantal dagen geleden ook heeft gemeld, en Napoli wil Matavz kennelijk absoluut binnenhalen.

 

Laatste nieuws vrijdagnacht: Italiaanse pers (Gianluca Di Marzio): "Napoli biedt € 7 miljoen; Groningen wil € 9 miljoen; onderhandelingen lopen goed en moeten kunnen slagen; maandag meer nieuws"

 

Diep in de nacht, om 02:59 uur, schrijven Tutto Napoli en TUTTOmercatoWEB, die Gianluca Di Marzio citeren, dat de onderhandelingen tussen Napoli en FC Groningen goed verlopen en dat men eruit zou moeten kunnen komen. Napoli is bereid € 7 miljoen te geven, FC Groningen wil € 9 miljoen voor Matavz ontvangen. Di Marzio denkt dat er a.s. maandag, op de laatste dag van de transfer window, meer nieuws is. Over het moment van overgang zegt Gianluca Di Marzio niets. Wij kunnen ons niet voorstellen dat Nijland € 9 miljoen vraagt maar Matavz vervolgens pas in juni wil vrijgeven, maar we moeten nog even afwachten. Volgens Gazzetta dello Sport sluit de transfer window overigens op maandag 31 januari 2011 om 19 uur. Ook het Italiaanse Sportevai zegt dat pas maandag definitief duidelijk wordt of de deal rond komt.

 

Atahotel, waar de clubleiding

van Napoli onderhandelde

over diverse spelers

 

Italiaanse pers zaterdag 29 januari 2010

In Ilsussidiario staat dat Tim Matavz binnekort naar alle waarschijnlijkheid het shirt van Napoli zal gaan dragen, en wel met ingan van het komende seizoen. Matavz wordt nu al de nieuwe Edin Dzeko genoemd. Agent Silvano Martina bevestigt dat de onderhandelingen in de goede richting gaan en hij denkt dat ze succesvol zullen zijn en op korte termijn afgerond worden. er wordt verwezen naar Pensiero Azzurro, waar staat dat Silvano Martina positief is maar niet wil praten over cijfers zolang de onderhandelingen lopen. Hij zegt dat het zou gaan om een overgang in juni.

 

Martina zegt in Calcio Olandese dat er nog wel een obstakel is mocht ajax een bod gaan uitbrengen. Wij hopen niet alleen, maar denken zelfs echter dat Matavz veel liever naar Italië verteekt dan naar Amsterdam. De situatie van tegen elkaar opbiedende clubs juichen we echter wel toe.

 

De Laurentiis, algemeen directeur van Napoli, kijkt zorgelijk - Nijland draait hem een poot uit

 

Sloveense pers zaterdag 29 januari 2011

SiOL schrijft dat Matavz dichtbij een overgang naar Napoli is, en dat het zou gaan om een vertrek na afloop van het nu lopende seizoen. Nadat FC Groningen in een eerder stadium een bod van € 7 miljoen heeft afgewezen zou Napoli vrijdag iets meer hebben geboden, waarna de onderhandelingen van start zijn gegaan. Volgens de Sloveense site zouden de onderhandelingen dermate voorspoedig verlopen dat een afronding nabij is. Meer zal op zondag of op maandag bekend worden.

 

Tim zelf zegt nog niet van FC Groningen gehoord te hebben dat het rond is. Hij blijft er kalm onder en doet zijn werk voor FC Groningen. Hij wil graag naar een club in Spanje of Italië, maar zelfs als er geen transfer met een andere club tot stand komt en hij dus in Groningen blijft zegt hij dat prima te vinden omdat hij het hier naar zijn zin heeft. Dit verklaart volgens hem zijn rustige gemoedstoestand.

 

Nogomania, dat kopt met "Matavž praktično Napolijev"("Matavz praktisch Napoletaan"), gaat nog een stap verder: de transfer zou bijna rond zijn en nog slechts om een paar technische details gaan (wijze van betaling en datum van overgang van Matavz). Met de overgang van Tim Matavz zou een bedrag van € 8 miljoen zijn gemoeid dat nog kan oplopen tot € 12 miljoen. Duidelijkheid wordt morgen verwacht.

 

Nogomania noemt Tim Matavz de verreweg grootste Sloveense voetballer sinds Zlatko Zahovič, die tussen 1990 en 2005 uitkwam voor Partizan, Vitória Guimarães, Porto, Olympiacos, Valencia en Benfica.

 

Het gaat dus om onwaarschijnlijk veel geld. hebben we Tim Matavz met z'n allen een beetje onderschat?

 

Tim Matavz scoort tegen VVV-Venlo en viert zijn goal met de Noord curve

 

VI.nl meldt inmiddels ook dat Napoli opnieuw een bod heeft uitgebracht en "naar verluidt € 8 miljoen over heeft voor Matavz." Overigens is volgens VI de deadline voor de transfer window maandag 31 januari, 24 uur. In Italië wordt door Gazzetta dello Sport een tijdstip van 19 uur genoemd waarop deals gesloten moeten zijn. Het Dagblad van het Noorden lijkt zich overigens nog helemaal niet met de onderhandelingen tussen Napoli en de FC bezig te willlen houden.

 

Napoli Today meldt vanavond laat dat "volgens de totale Nederlandse pers (tv, kranten, radio en website)" FC Groningen vrijwel heeft ingestemd met het aanbod van Napoli om Matavz met ingang van het seizoen 2011-2012 voor een afkoopsom van € 8 miljoen voor Napoli te laten uitkomen. Dit zien we echter graag door FC Groningen en Napoli zelf bevestigd. Agent Silvano Martina wil vanavond in Calcio Mercato Serie A niet verder gaan dan Matavz de hemel inprijzen ("in de toekomst kan hij € 30 miljoen waard worden") en toegeven dat Napoli interesse heeft in de jonge Sloveen en dat Tim ook graag in een plaats als Napels zou willen spelen.

Wij denken dat zondag concreet nieuws naar buiten komt.

 

Italiaanse pers zondag 30 januari 2011:

Volgens het Italiaanse Ilsussidiario zou de transfer van Matavz inmiddels rond zijn, zo maken de Italianen op uit de meest recente geruchten. NapoliSoccer zegt ook dat Tim Matavz (volgens Nederlandse berichten) aan het einde van dit seizoen  voor een bedrag van € 8 miljoen naar Napoli vertrekt. We zien het graag bevestigd door FC Groningen en SSC Napoli!

 

Laatste nieuws zondag 30 januari 2011:

Clubleiding Napoli en FC Groningen onderhandelen in Milaan; insteek: Matavz maakt seizoen af in Groningen

Martin Messing, chef van de sportredactie van het Dagblad van het Noorden, zegt vanavond op Twitter dat een delegatie van FC Groningen in Milaan is om met Napoli te praten over een transfer van Tim Matavz. De insteek van de clubleiding van FC Groningen is een overgang van de Sloveen na afloop van dit seizoen. Ook het Italiaanse NapoliSoccer en Calcio News 24 zeggen vanavond dat er een meeting is tussen beide teams (met directeur Riccardo Bigon namens Napoli) om de deal af te ronden met een geplande overgang van onze topper in juni. Ook hier staat weer dat de Italiaanse transfer window maandag al om 19 uur sluit, daar waar in Nederland tot 24 uur tijd is voor het aan- en verkopen van spelers. Gianluca Di Marzio, o.a. werkzaam bij Sky Sport 24, voegt er op Pensiera Azzurro aan toe dat Bigon € 7 miljoen voor Matavz zou hebben geboden.

 

(Zomaar een gedachte: zitten FC Groningen en de provincieclub, die we vanmiddag zo overduidelijk hebben verpletterd, achter de schermen achter dezelfde vervanger aan voor hun spitsen? Alexander Gerndt was in 2010 al zo goed als gecontracteerd door Heerenveen...)

 

De clubleiding van Napoli onderhandelt

 

UPDATE maandag 31 januari 2011: Italiaanse pers: "Matavz in juni voor € 7 miljoen naar Napoli"

Vroeg in de nacht van zondag op maandag kwam Amo Napoli met het bericht dat maandag officieel bekend zal worden gemaakt dat Tim Matavz in juni naar Napoli vertrekt, aldus Gianluca Vigliotti, journalist en werkzaam bij het televisieprogramma Telanapoli34 Tifosi.

Inmiddels melden Ultrazzurri, Pensioero Azzurro en TUTTOmercatoWEB, die zich baseren op Gazzetta dello Sport, dat FC Groningen een bod van € 7 miljoen op Tim Matavz zou hebben geaccepteerd en dat de Sloveen na afloop van dit seizoen de overstap naar Napoli maakt. Omdat Gazzetta dello Sport dit echter hier alleen tussen wat andere meldingen heeft verstopt en het nog niet als separaat nieuwsbericht naar buiten heeft gebracht, en de betrokken clubs al helemaal niet, houden we nog even een slag om de arm. Of, zoals Martin Messing, chef sportredactie van het DvhN, zojuist twittert: "Kan best kloppen, maar formeel is er nog geen witte rook."

Om 09:45 uur wordt in Sportevai ook nog ingegaan op de onderhandelingen. De al vaak aangehaalde "marktexpert" Gianluca Di Marzio zegt dat beide partijen er wel uit moeten komen. Napoli zou € 7 miljoen hebben geboden en FC Groningen zou € 9 miljoen vragen, geen onoverkomelijk verschil. Napoli wil Palermo, dat ook interesse in Matavz heeft, aftroeven.

Geen enkele twijfel heeft Calcio Mercato: "Napoli heeft de transfer afgerond, Matavz voor € 7 miljoen in juni naar Groningen." Wederom wordt Gazetta dello Sport als bron genoemd. Ook Corriere dello Sport gaat hiervan uit. De krant noemt geen bedrag en voegt voor de zekerheid toe"a meno di sor­prese", oftewel "tenzij zich verrassingen voordoen". Ze noemen Matavz "un gigante".

Wat ons betreft is het woord nu echt aan FC Groningen en Napoli zelf voor de bevestiging!

 

 

UPDATE maandag 31 januari 2011: "Transfer van Matavz naar Napoli is rond"

 

Volgens Napoli Today

, dat Gianluca Di Marzio citeert die zich al dagenlang in de zaak Matavz heeft vastgebeten, is de transfer zojuist afgerond en verhuist Tim Matavz na afloop van dit seizoen voor een bedrag van € 7 miljoen naar Napoli: "Matavz è un giocatore del Napoli", oftewel: "Matavz is een speler van Napoli". De handtekeningen op de contracten worden de komende uren aangebracht, aldus Di Marzio.

 

 

Natuurlijk nemen de gebruikelijke sportsites dit over, zoals Napoli Calcio Mercato, Sportevai, TUTTOmercatoWEB, Calcio Mercato Serie A, Napoli Soccer, Corriere dello Sport en Gazzetta dello Sport.

 

De transfer is om 11:07 uur officieel naar buiten gebracht door Pensiero Azzurro dat eraan toevoegt dat er enkele clausules zijn m.b.t. "de ontwikkeling van Matavz". Er zal nu nog overeenstemming met Matavz zelf moeten worden bereikt.

 

Mocht dit kloppen (we zijn nog in afwachting van de bevestiging door beide clubs) dan heeft FC Groningen een zeer belangrijke deal gesloten die de financiële situatie van de Trots van het Noorden sterk zal verbeteren. Chapeau!


Ene Jashari Muster, "procuratore" van Tim Matavz, zegt vanmiddag in Corriere dello Sport en Area Napoli dat de deal nog niet rond is. Hij zegt al wel overeenstemming bereikt te hebben tussen zijn "assistito" (cliënt) (Matavz) en Napoli, maar dat er tussen beide clubs nog wat moeilijkheden zijn. Alles wordt de komende uren duidelijk, aldus Muster, die Matavz "un grande bomber" noemt.

 

Het ons volstrekt onbekende Napoli in Gol noemt een transferbedrag van naar schatting € 8,5 miljoen. Dit kon wel eens inclusief een door Nijland uitonderhandelde bonus zijn die onder bepaalde voorwaarden (wellicht bij het door Napoli behalen van Champions League o.i.d.) wordt uitgekeerd.

 

Ilsussidiario, TUTTOmercatoWEB en Tutto Napoli melden vanmiddag dat er geen overeenstemming tot stand is gekomen tussen FC Groningen en SSC Napoli. Napoli wilde Matavz per direct overnemen en tot het einde van het seizoen aan FC Groningen verhuren, maar er is geen tijd meer om dit administratief gezien rond te krijgen, aangezien vandaag de laatste dag van de transfer window is. Teleurstelling alom in het kamp Matavz, aldus zaakwaarnemer Jashari Muster. Tim zou Bundesliga- en Premier League-clubs hebben afgezegd omdat hij graag voor Napoli had willen uitkomen.

 

Wij sluiten niet uit dat Napoli alsnog met een sterk verhoogd bod komt waarna Matavz direct naar Napoli vertrekt, of dat het hier slechts om een staaltje tactiek gaat. Of we dan echter nog tijdig een vervanger kunnen contracteren?

 

UPDATE maandag 31 januari 2011: "Geen deal met Napoli - Tim Matavz maakt seizoen af in Groningen"

Hans Nijland: "Volgende week praten we verder."

Nadat vanmiddag vanuit Italië berichten doorsijpelden dat er geen overeenstemming tot stand is gekomen tussen FC Groningen en SSC Napoli over een overgang van Tim Matavz, bevestigen RTV Noord en VI dit nu ook. Hans Nijland zegt dat er volgende week verder wordt gepraat. Ook Riccardo Bigon, algemeen directeur van Napoli, zegt dat er de komende dagen verder gewerkt zal worden aan de transfer die volgens hem in juni geëffectueerd moet worden, zo bericht Tutto Napoli. Hoogste baas van Napoli, Aurelio De Laurentiis, wil vanavond, ook in Napoli Today, niks zeggen over Matavz zolang er nog geen handtekeningen op papier staan. Hij zegt dat Matavz één van de vijf spitsen is die Napoli volgt en wil het daarbij laten.

 

RTV Noord denkt dat de rest van de avond niks meer brengt. Het schrijft om 17:45 uur: 

"Tim Matavz gaat niet naar Napoli. De deal met de Italiaanse club is van de baan. De clubs kwamen niet tot overeenstemming over de transfersom. De zogeheten transferwindow (de periode waarin spelers van club mogen wisselen) sluit maandag om middernacht."

 

Reactie Hans Nijland, die weer terug is in Groningen

Tim Matavz lijkt het seizoen toch in Groningen af te maken. Hans Nijland ligt op VI.nl toe: "De onderhandelingen verliepen in een prima sfeer. Voorlopig kwamen we niet tot een deal. Beiden partijen hebben huiswerk meegekregen en praten deze week verder. Een overgang per direct is van de baan, maar dat wilden we ook niet. We wilden de groep bij elkaar houden. We hebben Timmetje hard nodig om ons doel, vierde of vijfde plaats, te halen. De kans dat Matavz ons aan het einde van het seizoen verlaat is erg groot."

 

Slotupdate maandagavond 31 januari 2011 (en dan vinden wij het welletjes ):

Calcio Napoli 24, 21:10 uur: Riccardo Bigon zegt dat FC Groningen en Napoli de komende dagen verder zullen onderhandelen. Het gaat om een juni-transfer en daarvoor is tijd, aldus Bigon. Eerder vanavond (18:23 uur) werd hij door Tutto Napoli geciteerd: "We gaan morgen in alle rust verder praten om tot overeenstemming te komen."

 

UPDATE dinsdag 1 februari 2011: RTV Noord: "Transfer Matavz binnen enkele dagen rond"

RTV Noord schrijft vanavond het volgende: "De transfer van FC Groningen-speler Tim Matavz naar Napoli komt binnen enkele dagen alsnog rond. Dat zegt Nusret Jashari, de zaakwaarnemer van de aanvaller. Mocht dat lukken, dan zal Matavz bij de Italiaanse topclub een contract tekenen voor vijf jaar. Groningen onderhandelde zondag en maandag in Milaan met een delegatie van Napoli over een transfer. De clubs kwamen er toen niet uit."

De naam Nusret Jashari zien we vandaag voor het eerst in relatie tot Tim Matavz: tot nu toe was het Jashari Muster die als zaakwaarnemer van Matavz door het leven ging (of zijn beide Jashari's één en dezelfde persoon?). Volgens Transfermarkt is Nusret Jashari de zaakwaarnemer van een aantal schimmige Oosteuropeanen met een zeer bescheiden marktwaarde; op o.a. Sportevai, Napoli Soccer en Il Gazzettino Vesuviano wordt hij omschreven als één van de zaakwaarnemers van Tim Matavz. Hij zegt daar (uitlatingen voor Radio Kiss Kiss Napoli) dat het goed gaat met de onderhandelingen en dat Matavz in juli naar Napoli gaat. Over een contractsduur wordt in de Italiaanse pers niet gerept. Dit is wel terug te vinden in een vraaggesprek dat Matavz dinsdag had met het Sloveense SiOL. Daarin staat dat er al overeenstemming was over de transfersom (€ 7 miljoen) en alle andere details, waaronder een vijfjarige contractsduur, maar dat er te weinig tijd meer was om een verhuur van Matavz door Napoli aan Groningen, de rest van het lopende seizoen, rond te maken. De Italiaanse transfer window sloot maandag al om 19 uur. Matavz zegt er kalm onder te blijven en het seizoen gemotiveerd bij FC Groningen zal afmaken. Hij voelt zich hier goed en gaat ervan uit na dit seizoen naar Napoli te gaan.

 

Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat het vooral Napoli is die haast wil maken met het contracteren van Matavz. Dit zal de uiteindelijke transfersom die in de kas van FC Groningen vloeit dan wel de overige clausules (betalingsregeling, doorverkoop etc.) zeker ten goede komen! 

 

UPDATE woensdag 2 februari 2011:

Het hele bericht van de website van Voetbal International ziet er als volgt uit:

 

De gezaghebbende Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport tekende woensdag op uit de mond van Nusret Jashari, zaakwaarnemer van Tim Matavz, dat er een volledig akkoord is tussen FC Groningen en Napoli over de aanvaller. Volgens Hans Nijland, algemeen directeur van de noorderlingen, is er van een deal echter allerminst sprake.

Matavz staat al weken in de nadrukkelijke belangstelling van de Zuid-Italiaanse club en stond zelfs op de nominatie om de selectie van de huidige nummer twee in de Serie A tijdens de voorbije transferperiode te versterken. Onderhandelingen over een directe overstap liepen vorige week op niets uit, maar volgens Jashari verkast de Sloveense spits nu definitief in juni naar Napels.

'Het klopt dat Tim er met Napoli wel uit is', zegt Nijland tegen Voetbal International. 'Hij kan er voor vijf jaar tekenen en hij ziet een dergelijke transfer helemaal zitten. Maar er is de afgelopen dagen helemaal geen contact meer geweest met mensen van Napoli. Die zaakwaarnemer heeft het over een paar details die nog moeten worden gladgestreken, maar wij zien dat toch anders. Details zijn het zéker niet.'

Wanneer Napoli en FC Groningen weer met elkaar rond de tafel gaan over Matavz is nog niet bekend. Nijland: 'Daarover zijn bij onze laatste ontmoeting geen concrete afspraken gemaakt. We wachten gewoon af wat er gaat gebeuren. Natuurlijk behouden we Tim het liefst ook na dit seizoen, maar tegelijkertijd wil hij wel héél graag naar Napoli, dat is inmiddels wel duidelijk.'

 

Update woensdag 2 februari 2011: Hans Nijland bestrijdt nieuws over definitieve transfer Tim Matavz

Hoewel er vandaag in de Gazetta dello Sport berichten verschenen dat de overgang in de zomer van Tim Matavz naar Napoli inmiddels definitief zou zijn, blijkt de waarheid net even anders te liggen. VI meldt vanmiddag dat Hans Nijland een definitief akkoord tussen beide clubs als onzin betitelt. ’Het klopt dat Tim er met Napoli wel uit is', zegt Nijland tegen Voetbal International. 'Hij kan er voor vijf jaar tekenen en hij ziet een dergelijke transfer helemaal zitten. Maar er is de afgelopen dagen helemaal geen contact meer geweest met mensen van Napoli. Die zaakwaarnemer heeft het over een paar details die nog moeten worden gladgestreken, maar wij zien dat toch anders. Details zijn het zéker niet.' Kijk voor het hele bericht onderaan dit artikel.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.