Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

106 gasten online

Blessure Petter Andersson lijkt mee te vallen

Na een kwartier spelen moest Petter Andersson het veld vanmiddag alweer per brancard verlaten. Hij leek zich te verstappen en greep, op de grond liggend, naar zijn linker knie, waarvan hij twee keer eerder zijn kruisband had afgescheurd. "Het zal toch niet weer?', zag je iedereen denken. Pieter Huistra gaf Petter een bemoedigend klopje en wat opbeurende woorden mee, het uitvak scandeerde zijn naam. Petter leek niet heel veel pijn te hebben en kon zijn knie gewoon bewegen, zo bleek nog op de brancard. Gelukkig bereiken ons nu uit Zweden berichten dat het inderdaad ook allemaal wel wat mee lijkt te vallen!

 

UPDATE 31 januari 2011: Zojuist meldt FC Groningen op haar website dat de blessure van Petter Andersson inderdaad meevalt: zijn meniscus blijkt gekneusd te zijn.

 

Het hele bericht van de website van FC Groningen over de blessure van Petter:

 

De knieblessure, die Petter Andersson zondagmiddag in de derby met sc Heerenveen tien minuten voor tijd opliep aan zijn linkerknie, valt mee. Andersson was een kwartier daarvoor als invaller binnen de lijnen gekomen. Uit de maandagmiddag gemaakte MRI-scan bleek een kneuzing aan de meniscus. Het is nog niet aan te geven hoe lang Andersson uit de roulatie zal zijn.

De onfortuinlijke Zweedse middenvelder moest eerder twee kruisbandoperaties ondergaan aan hetzelfde gewricht. De speler zelf is vanzelfsprekend teleurgesteld, maar aan de andere opgelucht dat de schade niet veel erger is. “Ik dacht: ‘Als het nu weer mijn kruisband is, stop ik per direct’, maar eigenlijk wist ik al meteen dat het iets anders was. Ik wilde druk zetten op de tegenstander met de bal, die maakte een draaiende beweging en toen ik dat ook deed, hoorde ik wat knappen in de knie. Ik had pijn, maar anders dan bij mijn kruisbandblessure.”


Per brancard
Veel FC-supporters in het Abe Lenstra Stadion hielden hun hart vast. “Ik wilde daarom ook niet per brancard van het veld. Dat geeft zo’n dramatisch gezicht en voor mij voelt dat ook slecht. Ik had wel lopend naar de zijlijn gekund en gewild, maar ik werd geacht op de brancard te gaan liggen”, vertelt Andersson een dag later monter. “De pijn in de knie is al een stuk minder. We gaan zien hoe snel de knie zich de komende tijd gaat herstellen.

 

Onze berichtgeving van gisteren:

David B. Larsson, FC Groningen watcher van het Zweedse fotbollskanalen, heeft inmiddels met Petter gesproken. Andersson gaf aan dat het zeker geen probleem met zijn kruisband is. "Ik gleed uit en hoorde op dat moment en een soort knal, een beetje aan de buitenkant van de knie", liet Petter tegenover Larsson weten. "In eerste instantie deed het geen pijn, maar de pijn kwam wel langzaam opzetten en werd geleidelijk aan wel erger. Op dat moment had ik wel door dat het geen zin had om verder te spelen." Petter denkt dat het mogelijk alleen maar om een geknapte slijmbeurs gaat. Petter geeft verder aan dat hij zich natuurlijk wel enige zorgen maakt, gezien de geschiedenis van deze knie, maar dat er op dit moment niets op wijst dat er een ingreep zal moeten plaatsvinden. Morgen zal naar de knie gekeken worden en eventueel een scan gemaakt worden. De pijn valt inmiddels gelukkig ook mee.

 

Maandag zegt Petter in het Dagblad van het Noorden te denken dat zijn meniscus kapot is. Op het veld hoorde hij iets knakken en kreeg toen ook pijn aan de buitenkant van zijn knie. Mocht er inderdaad een scheur in zijn meniscus zitten, dan moet Petter opnieuw worden geopereerd en staat hij een aantal weken aan de kant, aldus het DvhN.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.