Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

162 gasten online

FC Groningen deed Fredrik Stenman voorstel voor nieuw driejarig contract, maar hij tekent bij Club Brugge

Stand van zaken dinsdag 1 februari 2010:

De bij FC Groningen wekelijks uitblinkende Fredrik Stenman heeft van FC Groningen het aanbod gekregen om zijn contract met drie jaar, dus tot medio 2014, te verlengen. Stenman, die zondag tegen Heerenveen met Tadic weer een ijzersterk duo aan de linkerkant vormde, heeft het voorstel in beraad en zegt dat het nog alle kanten op kan gaan. Tot nu toe zegt hij te hebben genoten van zijn verblijf in Groningen, maar hij staat ook in de belangstelling van andere clubs. Verder nam Erik Hamrén, de Zweedse bondscoach, Stenman vandaag op in de 34-koppige Zweedse selectie, die op 8 februari a.s. een vriendschappelijke wedstrijd op en tegen Cyprus speelt en een dag later tegen Roemenië of Oekraïne. Onze 27-jarige linksback is hot.

 

UPDATE woensdag 23 maart 2011: Zojuist meldt FC Groningen op haar website dat Fredrik Stenman de Trots van het Noorden na dit seizoen zal verlaten. Hij tekent een driejarig contract bij Club Brugge. Later meer hierover. We wensen Fredrik heel veel succes in België!

 

Stand van zaken dinsdag 1 februari 2010:

 

Fredrik Stenman speelde zijn laatste interland voor Zweden in het voorjaar van 2007, maar heeft zich weer helemaal in de picture gespeeld bij de Zweedse bondscoach. Geen wonder dat FC Groningen staat te popelen om zijn aan het einde van dit seizoen aflopende contract te verlengen. In de gisteren beëindigde transfer window was er vanuit Turkije interesse in de Zweed, maar deze kon door de clubleiding van de FC worden gepareerd.

 

Ook al kunnen we uit het vraaggesprek dat hij vandaag met Fotbollskanalen had nog niet opmaken dat hij binnenkort zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis met de Trots van het Noorden zal zetten, wij hopen vurig ook na dit seizoen van de van week tot week met meer schuim om de mond spelende Stenman te kunnen genieten, in het shirt van FC Groningen welteverstaan.

 

FC Groningen somt zijn imposante statistieken op: "Stenman kwam in 2007 naar FC Groningen. Hij speelde in de afgelopen drieëneenhalf jaar 126 officiële wedstrijden in het eerste elftal van FC Groningen en boekte afgelopen zondag in Heerenveen de 62ste overwinning met de ploeg. Stenman scoorde driemaal. In 105 Eredivisieduels kwam de verdediger tot twee doelpunten."

 

Stenman had al gehoopt bij de grote groep van 34 opgeroepen Zweden te zitten, en hij is blij dat dit geen ijdele hoop is gebleken. Echt verrast is hij ook niet, zo lezen we in FotbollsExpressen, maar hij is erg blij met de invitatie, en met feit dat hij straks op Cyprus weer even warme lucht kan snuiven.

 

 


 

UPDATE maandag 14 februari 2011: Fredrik Stenman lijkt nieuwe uitdaging te willen

In een vraaggesprek met Eurosport.se, in grote lijnen ook te lezen op Fotbollstransfers, zegt Fredrik Stenman vandaag dat het contractsvoorstel dat hij van FC Groningen heeft ontvangen okee is, maar dat de onderhandelingen erover nog maar net zijn begonnen. Wellicht komen hij en zijn zaakwaarnemer met een tegenvoorstel. Hij zegt dat hij nu bijna vier jaar in Groningen is en zijn carrière in Zweden wil afsluiten, maar dat het nu nog te vroeg is voor een terugkeer naar zijn geboorteland, waar hij al voor Elfsborg en Djurgården uitkwam. In het interview klinkt door - vinden wij - dat hij eigenlijk graag nog iets anders zou uitproberen voordat hij terugkeert naar de Allsvenskan (de hoogste Zweedse divisie). Hij lijkt dus nog geen haast te hebben met het ondertekenen van het contractsvoorstel van FC Groningen, en - zo merkt een Zweedse journalist op - hij zal zich realiseren dat hij in een luxepositie zit: zowel hijzelf als de FC draaien een topseizoen. De vraag is natuurlijk welke deadline FC Groningen zelf zal stellen. Het zal immers tijdig op zoek willen naar een vervanger mocht de Zweed niet willen bijtekenen.

 

UPDATE maandag 21 maart 2011:

David de Vries (VI): "Stenman heeft meerdere mooie aanbiedingen op zak en staat voor vertrek bij FC Groningen"

David de Vries, die bij VI FC Groningen als core business heeft en de Trots van het Noorden op de voet volgt, heeft zojuist getwitterd dat Stenman een aantal mooie aanbiedingen van andere clubs op zak heeft en FC Groningen wellicht aan het einde van dit seizoen zal verlaten. Om welke clubs het gaat vermeldt De Vries niet. Wij proberen dit nog uit te zoeken.

 

Simon Berglind, een Zweedse volger van het Nederlandse voetbal die blogt op Fotbollskanalen, heeft zich afgelopen zaterdag nog vóór de wedstrijd tegen NAC Breda uitgelaten over de toekomst van Andreas Granqvist en Fredrik Stenman. Hij denkt dat Granqvist zeker en Stenman mogelijk vertrekken bij de FC. Hij denkt dat Granqvist naar een grotere competitie zal gaan, al denkt hij dat hij zijn kansen op de Premier League met zijn recente slechte spel aan het verspelen is, en dat Stenman wellicht binnen Nederland naar een grotere club verkast, maar betwijfelt dat Fredrik in Amsterdam aan de slag gaat.

 

UPDATE woensdag 23 maart 2011:

VI: "Stenman heeft meerdere aanbiedingen op zak en verwacht over een maand duidelijkheid te geven"

Nadat David de Vries van VI, die FC Groningen op de voet volgt, afgelopen maandag al via Twitter naar buiten had gebracht dat Fredrik Stenman meerdere aanbiedingen van andere clubs heeft ontvangen en FC Groningen aan het einde van dit seizoen vermoedelijk zal verlaten, komt VI zelf nu ook met een artikel over Stenmans toekomst. De site schrijft: "FC Groningen moet, naar alle waarschijnlijkheid, op zoek naar een opvolger voor Fredrik Stenman. De 27-jarige linksback, wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt, heeft verschillende aanbiedingen van clubs uit Europa ontvangen. Daar zitten ook clubs uit de Duitse Bundesliga bij. Stenman heeft er nooit een geheim van gemaakt, na vier seizoenen FC Groningen, open te staan voor een nieuw avontuur. 'Ik heb altijd aangegeven in Europa te willen blijven. En daarbij stel ik wel eisen. Ik wil voor een mooie club, in een mooi stadion spelen', zegt de linksback tegen Voetbal International. 'Wedstrijden met veel supporters op de tribunes, een geweldige sfeer, daar droom ik van.' Ook FC Groningen heeft aangegeven graag met Stenman verder te gaan, maar de voorgelegde aanbieding lijkt tevergeefs. Qua termijn is de linksback helder. 'Ik verwacht binnen een maand meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.'"

Henk Veldmate voegt er in De Telegraaf, dat ietwat voorbarig kopt met "Stenman vertrekt", aan toe: "FC Groningen doet er alles aan om Stenman te behouden, maar we beseffen dat er een aanzienlijke kans is, dat hij voor een lucratieve aanbieding in het buitenland kiest."  

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek!