Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

123 gasten online

FC Groningen beloont inzet van de Koen van de Laak en verlengt aflopende contract

Kort nadat Koen van de Laak dit vanmiddag op zijn Twitter-pagina met de tweet "Goed nieuws op komst" al in bedekte bewoordingen had aangekondigd, heeft ook FC Groningen vandaag naar buiten gebracht dat het aan het einde van dit seizoen aflopende contract met de Brabander met één seizoen wordt verlengd. Henk Veldmate hierover: "Koen heeft zich vanaf dag één dat hij voor FC Groningen koos voor meer dan de volle honderd procent ingezet voor de club, is aanvoerder geweest van de ploeg en heeft zowel binnen als buiten het veld nooit verzaakt. Hiervoor willen we hem belonen en waarderen." Van de Laak zelf is ook in zijn nopjes met de verlenging van zijn contract: "Dit is een hartstikke mooi gebaar van FC Groningen. Ik krijg nu de kans om me in alle rust op mijn revalidatie te concentreren. Ik was erg blij met de aanbieding en heel fijn dat we er uit zijn gekomen met elkaar. Dit geeft rust in mijn hoofd."

 

Koen van de Laak debuteerde voor FC Groningen op 9 augustus 2005 in de met 0-1 gewonnen bekerwedstrijd bij v.v. Ter Leede en heeft er inmiddels 160 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden opzitten, waarin hij 26 doelpunten scoorde en 32 gele kaarten.

 

Op 3 december 2010 leek zijn carrière bij FC Groningen vervroegd aan zijn einde gekomen te zijn toen hij in de thuiswedstrijd tegen Vitesse zijn kruisband scheurde. Bizar genoeg maakte Petter Andersson in die wedstrijd juist zijn rentree in de basis na een lange afwezigheid vanwege ... kruisbandletsel. Gezien het feit dat het contract met Koen van de Laak aan het einde van dit seizoen afliep moest de Brabander vrezen dat er nu geen verlenging van zijn dienstverband meer inzat.

 

FC Groningen toont zich echter van zijn sociale kant en heeft hem alsnog een éénjarige verbintenis aangeboden, die Koen dankbaar heeft getekend. Veldmate hierover: "Zijn blessure was voor de club een aderlating binnen de selectie en voor Koen zelf uitermate vervelend vanwege het moment. De toekomst was echter het zwaarste dat telde en daarom zijn wij met Koen in gesprek gegaan over contractverlenging en daar zijn we naar tevredenheid met elkaar uit gekomen. Koen heeft er niets aan kunnen doen dat hij een zware blessure heeft opgelopen. Hij kan nu in alle rust werken aan zijn revalidatie, zonder dat hij zich zorgen hoeft te maken over zijn contract."

 

Koen speelde vóór zijn blessure met de gedachte zijn loopbaan na afloop van dit seizoen voort te zetten in de Verenigde Staten of in Australië, maar de bewuste 3e december 2010 gooide roet in het eten: "Het was voor de eerste keer in mijn carrière dat ik transfervrij zou worden en was dus al bezig met de diverse opties. Dat verhaal valt dan in één keer weg. Dit eenjarige contract is een geweldige oplossing, waarvoor ik club dan ook zeker dankbaar ben."

 

Koen van de Laak is de enige speler uit de selectie van FC Groningen die als speler van de FC in het Oosterpark heeft gespeeld (als we voor het gemak even afzien van Pieter Huistra, Erwin van de Looi en Henk Hagenauw) en mag dus met recht een icoon van FC Groningen worden genoemd.

 

Koen, van harte gefeliciteerd met de verlenging van je contract, die je ten volle hebt verdiend!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.