Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

514 gasten online

Matías Jones gepresenteerd op persconferentie FC Groningen

Vanmiddag is de eerste aanwinst voor het komende seizoen gepresenteerd op een speciaal belegde persconferentie. Voor het oog van vele genodigden tekende de pas 19-jarige Matías Jones een contract dat hem met ingang van 1 juli 2011 voor vijf jaar aan FC Groningen verbindt. We zagen een frisse, bepaald niet bleu overkomende jonge vent aan wie FC Groningen nog heel veel plezier gaat beleven, dat leidt geen twijfel. De linksbenige Jones kan uitstekend in een 4-2-3-1 systeem uit de voeten en dan wel op de drie posities achter de diepe spits. FC Groningen ziet in hem met name een vleugelspeler. Wellicht wordt hij de opvolger van Dusan Tadic die zijn carrière op enig moment ongetwijfeld buiten Groningen zal voortzetten. Jones blijft nog tot en met dinsdag in Nederland en vliegt dan terug naar zijn huidige club, Danubio, aan wie de FC € 750.000,- overmaakt. Hij zal bij de voorbereiding van het komende seizoen aansluiten bij de selectie van Pieter Huistra. Jones zal tijd worden gegund om zich in het elftal van FC Groningen te spelen, maar de directe route bewandelen, dus niet via het tweede elftal van de Trots van het Noorden. De Uruguayaan zal spelen met rugnummer 18.+

 

Het artikel is nu aangevuld met een aantal foto's van de persconferentie!

 

Na een zoals altijd intrigerend openingswoord van Hans Nijland kregen we op een scherm een aantal bewegende beelden van onze nieuwe parel te zien en deze waren indrukwekkend.

 

FC Groningen heeft op haar website een artikel geplaatst over de persconferentie. Henk Veldmate ligt o.a. het volgende toe:

 

“Het is een linksbenige speler met een goede trap in beide benen die op elk van de drie posities achter de spits kan spelen. Wij hebben hem vooral aan de zijkanten zien spelen. Er gaat dreiging van hem uit, hij zoekt een tegenstander op, heeft een actie en is snel op de eerste meters. Bovendien is zijn spel aantrekkelijk om naar te kijken. Een teamspeler die een sterk lichaam is en ook in verdedigend opzicht niet verzaakt. Tenslotte is hij doelgericht en heeft hij scorend vermogen. Hij is een jongen die geconcentreerd is, een focus heeft en steeds beter wil worden. Hij is een stabiele en slimme jongen en weet wat hij kan. In de afgelopen anderhalf jaar heeft hij een behoorlijke progressie gemaakt. Hij is constant bezig te leren en wil zichzelf blijven verbeteren. Toch moeten we niet vergeten dat hij nog maar negentien jaar is en dus tijd nodig heeft. Hij zal in alle opzichten zijn weg nog moeten vinden in Nederland.”

 

Matías zelf nam ook het woord. Hij begon in het Nederlands met "Ik ben blij", waarna een klaterend applaus zijn deel was. Hij vervolgde in het Spaans, dat door taalvirtuoos Ruud Hesp als volgt werd vertaald:  "Matias is dus blij dat hij in Groningen is. Hij zal alles geven en ziet het als een mooie mogelijkheid in Europa te voetballen, bij een mooie club. Hij wil slagen en zal er alles aan doen om een succesvolle voetballer te worden.”

 

De officiële clubsite van Danubio maakt tot nu toe weinig woorden vuil aan de overgang van Matías Jones naar Groningen. Het schrijft vandaag in dit artikel: "No ocurrirá así con Matías Jones quien viajó a Holanda para finiquitar los detalles de su incorporación al club Groningen", oftewel: Matías Jones was er niet omdat hij naar Nederland is gegaan om de laatste details van zijn overgang naar Groningen af te ronden.

 

Foto's van de persconferentie van Eric Smit:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De meegereisde delegatie uit Uruguay

 

 

Eerste kennismaking van de Uruguayaanse delegatie met Gronings bittergarnituur

 

 

 

 

De presentatie zit erop - Hans Nijland, Erwin van de Looi, Theo Huizinga en Henk Veldmate praten na

(Pieter Huistra zit rechts maar is helaas niet in beeld)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.