Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

244 gasten online

"Stenman kan alweer probleemloos lopen - niks ernstigs - geen meniscus of kruisband"

Het Zweedse Aftonbladet schrijft dat Fredrik Stenman, die zijn knie gisteravond blesseerde op soortgelijke wijze als Koen van de Laak eind 2010 in de thuiswedstrijd tegen Vitesse, alweer zonder problemen kan lopen. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat er niks ernstigs aan de hand is, en dat er niet voor meniscus- of kruisbandletsel gevreesd hoeft te worden. Stenman heeft dit per sms aan zijn zaakwaarnemer, Patrick Mörk, laten weten. Aftonbladet heeft het vanwege de blessures van Andersson en Stenman en de uitslag over een 'mardrömsmatch', oftewel een 'nachtmerriewedstrijd'.

 

 

Hoe ernstig de blessure van Petter Andersson is, is nog niet bekend. Zowel Aftonbladet als het Zweedse Norran baseren zich in de berichtgeving op De Telegraaf. De krant zegt dat Petter opnieuw last had gekregen van zijn 'verkeerde knie'. Erwin van de Looi zegt het volgende: "Hij was zo met z'n been bezig, dat hij vergat druk te zetten op Vormer", waarna Petter snel werd gewisseld en het veld gedesillusioneerd verliet.

 

UPDATE zondag 20 februari 2011:

RTV Noord: "Stenman en Matavz zondag mogelijk inzetbaar; Andersson aantal weken ernaast"

RTV Noord schrijft net als de Zweedse pers dat de blessure van Fredrik Stenman meevalt; Pieter Huistra hoopt dat de Zweed zondag in de uitwedstrijd bij Feyenoord kan spelen. De onfortuinlijke Petter Andersson heeft een blessure aan de binnenband van z'n linkerknie opgelopen en zal een aantal weken niet in actie komen. Tim Matavz moet het de komende dagen rustig aan doen om zodoende te herstellen van een liesblessure, en is mogelijk weer inzetbaar tegen Feyenoord, aldus RTV Noord. Volgens Hans Nijland kan het echter nog wel even duren voordat onze topscorer weer kan spelen, aldus de Groninger Gezinsbode.

 

Wij nemen aan dat beide Zweden de komende dagen verder onderzocht worden en dat binnenkort duidelijk is wat de aard van de knieblessures bij beide onfortuinlijke Zweden precies is.

 

Begin deze maand had Norran een vraaggesprek met Petter Andersson, nadat hij in de uitwedstrijd tegen Heerenveen geblesseerd van het veld was gegaan. Hij was toen weggegleden omdat het een beetje glad was, en hoewel er toen niet meteen pijnklachten waren komen opzetten had het wel gevoeld alsof er iets in zijn knie was geknapt, en hij kon niet verder spelen. Uiteindelijk bleek het om een gekneusde meniscus te gaan. Hij gaf in het vraaggesprek aan op dat moment pas op 90% van zijn normale niveau terug te zijn en nog niet altijd de moed had en zijn knie nog altijd niet volledig vertrouwde. Toen al bevestigde hij tegenover de krant dat het een mentale kwestie was. Hij wil dat dit seizoen zijn seizoen wordt en dus moet vechten om terug te komen, maar hij geeft aan dat het niet gemakkelijk is en dat hij snel teleurgesteld is in zichzelf. Hij wil een basisspeler worden en dan kan hij niet tevreden zijn met slechts kleine stukjes vooruitgang.

 

Nadat hij gisteravond tegen Roda opnieuw geblesseerd raakte en ontgoocheld het veld verliet zal Petter ongetwijfeld weer wat zijn teruggeworpen in het mentale herstel.

 

Kop d'r veur mannen!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.