Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

119 gasten online

Tim Matavz, Gonzalo García en Nicklas Pedersen nog aantal weken aan de kant

Net nu het geplaagde FC Groningen de cruciale slotfase van het seizoen ingaat, valt er vanuit de ziekenboeg beroerd nieuws te noteren. Tim Matavz (lies/schaambeen), Gonzalo García (bovenbeen) en Nicklas Pedersen (lies) staan nog een paar weken aan de kant, en als het tegenzit de rest van het seizoen, aldus verzorger Henk Hagenauw.

 

Verder is de aanklager betaald voetbal van de KNVB een vooronderzoek gestart naar de slaande beweging (lees: vuistslag) van Luciano, afgelopen vrijdag tegen Van Wolfswinkel, zo schrijft ELF Voetbal.


UPDATE dinsdag 15 maart 2011: KNVB bevestigt vooronderzoek aanklager betaald voetbal tegen Luciano;

oerwoudgeluiden aanhang FC Utrecht richting Luciano blijven onbestraft

Vandaag maakt ook het alom gedisrespecteerde bolwerk uit Zeist bekend dat Luciano moet vrezen voor een schorsing. Het schrijft vandaag op haar site: "De aanklager betaald voetbal is dinsdag een vooronderzoek gestart naar doelman Luciano da Silva van FC Groningen. Op basis van de televisiebeelden heeft de aanklager Luciano gevraagd een verklaring af te leggen over het vermeend slaan van Utrecht-speler Ricky van Wolfswinkel tijdens de wedstrijd FC Utrecht-FC Groningen van afgelopen vrijdag. Luciano da Silva heeft tot 12.00 uur om te reageren."

Over de oerwoudgeluiden die de harde kern van FC Utrecht afgelopen vrijdagavond ziek genoeg over had voor diezelfde Luciano vermeldt de KNVB niets. Eén ander is uiteraard ook niet waargenomen door ons aller Bossen en zijn dilletantische vrienden (terwijl het helemaal aan de overkant in het uitvak tot ons afgrijzen prima te horen was), en dit soort zaken zijn een vooronderzoek kennelijk niet waard.

 

Inmiddels luidt het schikkingsvoorstel: vier wedstrijden schorsing voor Luciano, waarvan eentje voorwaardelijk, aldus KNVB.nl.

Het voorstel is later vanmiddag geaccepteerd. FC Groningen schrijft op de clubsite: "Het voorstel van de aanklager betaald voetbal werd vanmiddag geaccepteerd. Door de schorsing ontbreek Luciano komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen NAC Breda en vervolgens in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo en de uitwedstrijd tegen Ajax. Tot die tijd mag hij ook niet in de Beloften van FC Groningen uitkomen. Op 16 april, in de uitwedstrijd tegen Vitesse is de Braziliaan weer inzetbaar."

 

Naast Matavz, García en Pedersen waren eveneens afwezig op het trainingsveld Andreas Granqvist en Danny Holla. Zij ontbraken vanwege lichte pijntjes.

 

Omdat er vanavond een duel in de belofteneredivisie op het programma staat, was slechts een tiental spelers present op het TCN trainingsveld, en wel de heren Luciano, Van Loo, Bacuna, Enevoldsen, Hiariej, Ivens, Kieftenbeld, Sparv, Stenman en Tadic.

 

Tim Sparv houdt de moed er gelukkig in en schrijft op zijn Twitter-pagina: "Training done, now some quality time with my sofa."

 

 

ELF Voetbal schrijft vandaag het volgende inzake "de zaak Luciano":


Doelman Luciano van FC Groningen is de volgende die mogelijk een belletje uit Zeist kan verwachten. De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar een slaande beweging van de doelman. Luciano sloeg afgelopen vrijdag, in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen FC Utrecht, spits Ricky van Wolfswinkel van de Domstedelingen in het gezicht. De slaande beweging van de Braziliaan ontging scheidsrechter Ruud Bossen, maar de camera's van Eredivisie Live namen het voorval goed waar. Mogelijk dreigt op basis van de videobeelden een schorsing voor de doelman.

 

Het bericht hebben we overigens nog niet op de site van de KNVB weten te traceren, dus we moeten nog even een slag om de arm houden.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.