Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

449 gasten online

RTV Noord: "Napoli komt één dezer dagen naar Groningen om te praten over Matavz"

Stand van zaken vrijdag 18 maart 2011:

Volgens RTV Noord komt een delegatie van het Italiaanse Napoli één dezer dagen wederom naar Groningen om te praten over een overgang van Tim Matavz naar de Italiaanse club. Hans Nijland voegt eraan toe dat dit de laatste mogelijkheid is om Matavz te kopen: Nijland en Matavz willen nu echt duidelijkheid, zo schrijft RTV Noord. Mogelijk heeft RTV Noord de informatie gisteravond in Zuidlaren opgevangen, waar Hans Nijland zitting heeft genomen in een forum bij ZFC. Ook Dick Heuvelman was een deelnemer aan dat forum. De kwebbelgrage journalist twitterde al vóór het forum het volgende: "Vrouw Matavz (roepnaam Doris) wordt ongeduldig op facebook over uitblijven transfer van haar zoon naar Napoli." Hopelijk komt er snel een einde aan deze klucht.

 

UPDATE zaterdag 19 maart 2011:

Groninger Gezinsbode: "FC Groningen akkoord met Napoli over Matavz"

Onze smeekbede om duidelijkheid is verhoord. De Groninger Gezinsbode schrijft vanavond het volgende: "FC Groningen heeft een akkoord bereikt met AS Napoli over een afkoopsom voor het tot medio juli 2013 lopende contract van Tim Matavz. Van een transfer is pas sprake als de spits een akkoord heeft bereikt met de subtopper uit de Italiaanse Serie A. Naar verwachting zullen de onderhandelingen tussen Matavz en Napoli geen struikelblok vormen en kan hooguit de medische keuring nog roet in het eten gooien. Met de (waarschijnlijke) transfer zou een bedrag van minimaal 7 miljoen euro gemoeid zijn."

UPDATE maandag 21 maart 2011:

DvhN: "Napoli geeft geen bankgarantie af; binnenkort opnieuw onderhandelingen over Matavz"

Het Dagblad van het Noorden bericht maandag 21 maart 2011 dat beide clubs inderdaad met elkaar hebben gesproken, maar dat de onderhandelingen nog niet hebben geleid tot een overeenkomst, vooral omdat Napoli geen bankgarantie wil afgeven. Nijland daarover: "Ik kan daar niet op ingaan. Dat is niet in het belang van FC Groningen." Wel zegt hij dat de contacten met Napoli uitstekend zijn, en dat beide clubs deze week of in de komende weken opnieuw met elkaar gaan overleggen. Nijland: "De mensen van Napoli hebben ons ervan overtuigd dat ze er alles aan zullen doen om de transactie te laten slagen." Volgens het DvhN heeft Tim Matavz naar verluidt met Napoli al overeenstemming bereikt over een vijfjarig contract. Matavz is zaterdag naar Slovenië gevlogen omdat hij is opgeroepen voor de interland tegen Italië, die dinsdag in Ljubljana wordt gespeeld. Matavz wordt vandaag gekeurd en Hans Nijland verwacht dat Tim na de keuring terugvliegt naar Nederland vanwege zijn blessure. Of Matavz deze visie deelt is onbekend. Hij heeft immers niet bedankt voor de interland...

 

In de Italiaanse pers valt al weken, of beter gezegd maanden, te lezen dat beide clubs er al lang en breed uit zijn. Ook deze week schreef Gianluca Di Marzio op Pensiero Azzurro weer dat Matavz een speler van Napoli is" (Matavz è un giocatore del Napoli), dat beide clubs een overeenkomst hebben en dat Matavz sowieso alleen maar naar Napoli wil.

 

Hechtten wij aanvankelijk nog enige waarde aan de uitlatingen van dhr. Di Marzio, inmiddels denken we de Italiaanse methode van berichtgeving een beetje door te hebben. Na het wegvegen van de buitenste, opportunistische laag blijft er weinig meer dan gebakken lucht over. Kortom, het is in dit geval beter de berichtgeving op de site van FC Groningen af te wachten. Dat Nijland nu spreekt over een laatste kans zegt ons ook al niks, immers - stel dat de clubs er "één dezer dagen" niet uitkomen maar volgende week komt er opeens een acceptabel bod uit Napoli op de fax binnenzeilen, dan zal Nijland niet te beroerd zijn de Italianen een állerlaatste kans te verstrekken.

 

Wordt vervolgd, of niet! Ons interesseert momenteel eigenlijk meer wanneer we Tim weer op het voetbalveld kunnen zien...

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.