Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

134 gasten online

'FC Groningen verlengt contract van Jeffrey Rijsdijk niet'

Jeffrey Rijsdijk heeft gisterochtend naar alle waarschijnlijkheid van FC Groningen te horen gekregen dat zijn aan het einde van dit seizoen aflopende contract niet wordt verlengd. Dit heeft de 23-jarige speler zelf op zijn Twitter-pagina bekend gemaakt, zij het in bedekte bewoordingen. Spelers met een aflopend contract die in hun eerste contractsperiode zitten moeten vóór 1 april van hun club iets horen, anders wordt hun contract geacht verlengd te worden. De middenvelder werd in 2009 als talent bij Sparta Rotterdam losgeweekt, maar wist in Groningen, mede door allerlei blessureleed, nooit door te breken. Op de site van FC Groningen staat hij nog wel tussen de eerste elftal-spelers, maar hij wordt inmiddels min of meer tot het beloftenelftal gerekend. Het beloftenstadium is hij inmiddels echter ontgroeid, en FC Groningen wil hem komend seizoen dus niet opnieuw bij het eerste elftal betrekken: de club licht de contractuele optie voor nog een extra seizoen niet.

 

Overigens lopen aan het einde van dit seizoen volgens de site van FC Groningen ook de contracten af van Darryl Lachman, Michael Jansen, Fredrik Stenman (gaat naar Club Brugge), Jorrit Kunst, Virgil van Dijk, Danny Post, Tim Keurntjes en Kelvin Bossman.

 

Een fitte Rijsdijk heeft veel in zijn mars. Dit konden we afgelopen dinsdag zien toen hij in het beloftenelftal van Dick Lukkien uitstekend speelde tegen zijn oude club. Hij lijkt echter een erg blessuregevoelige speler te zijn, en dit zal FC Groningen ongetwijfeld hebben meegewogen bij het nemen van de beslissing met hem door te gaan. Eveneens een rol zal spelen het feit dat FC Groningen na dit seizoen zal stoppen met het in stand houden van een aparte beloftenselectie: bij Jong FC Groningen zullen dan talentvolle jonge spelers in actie komen, aangevuld met reservespelers van de eerste selectie. Het totale aantal spelers zal vrij fors afnemen.

 

Jeffrey Rijsdijk speelde tot nu toe één wedstrijd voor de hoofdmacht van FC Groningen, en wel op 16 augustus 2009 in het met 1-2 verloren thuisduel tegen NAC Breda. Jeffrey kwam toen in de 83e minuut in het veld toen hij Mike Zonneveld afloste (bron: FCG Stats).

 

Helaas een te vaak voorkomend beeld: Jeffrey Rijsdijk traint apart met de medische staf

 

De FC zal meer van hem hebben verwacht, en in potentie is hij ook een hele goede speler. Op 20 mei 2009 schreef FC Groningen op de clubsite: "FC Groningen heeft voor het seizoen 2009/2010 twee jeugdige talenten vastgelegd. Jeffrey Rijsdijk (21) en Danny Post (20) komen over van respectievelijk Sparta Rotterdam en HFC Haarlem. Beide spelers tekenen in Euroborg een tweejarige verbintenis, waarbij Rijsdijk nog een optie heeft voor een extra seizoen. De twee aanwinsten zijn middenvelders, die op meerdere posities in deze linie inzetbaar zijn. Post kwam dit seizoen tot veertien officiële wedstrijden in het eerste team van HFC Haarlem, dat uitkomt in de Jupiler League. Rijsdijk speelde afgelopen seizoen zijn wedstrijden bij Jong Sparta en maakte aan het einde van de competitie zijn debuut in de Eredivisie in de Rotterdamse hoofdmacht. Henk Veldmate, manager technische zaken bij FC Groningen, is benieuwd naar de ontwikkeling van beide spelers. “Wij denken dat het twee talentvolle jeugdige spelers zijn, die bij een goede ontwikkeling een vaste waarde zouden kunnen worden binnen de eerste selectie.” "

 

Het is jammer dat het zo is gelopen. Wij hopen dat Jeffrey snel een mooie nieuwe club vindt!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.