Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

287 gasten online

"Darryl Lachman naar FC Zwolle"

Het wachten is nog even op de officiële bevestiging door FC Groningen en FC Zwolle, maar diverse media (Freek Jansen van Voetbal International, RTV Oost, FC Zwolle Supporterssite, ELF Voetbal) melden dat Darryl Lachman de komende twee seizoenen voor FC Zwolle zal uitkomen. Op 2 april jl. meldden wij al in dit artikel dat het aflopende contract van de 21-jarige verdediger door FC Groningen niet zou worden verlengd. Naar verluidt zou ook BV Veendam Lachman graag hebben willen inlijven, maar Darryl kiest ervoor de mooiste provincie van Nederland te verlaten.

 

UPDATE donderdag 21 april 2011: Darryl Lachman heeft tweejarig contract getekend bij FC Zwolle

De aanhalingstekens kunnen weg: het vertrek van Darryl Lachman naar FC Zwolle is zeker. FC Groningen schrijft vandaag op haar clubsite: "Darryl Lachman verlaat vanaf volgend seizoen FC Groningen. De 21-jarige verdediger heeft een tweejarig contract getekend bij FC Zwolle, dat op de drempel staat van promotie naar de Eredivisie. Lachman kende zijn opleiding bij Ajax en kwam in 2008 naar Euroborg. De Amsterdammer maakte op 13 december 2009 in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam zijn debuut in de Eredivisie. Lachman kwam in totaal tot negen officiële wedstrijden in het groen-witte shirt van FC Groningen, waarvan zes dit seizoen in de Eredivisie." Ook FC Zwolle heeft, zij het bescheiden, bericht over de nieuwe aanwinst, zo lezen we hier.

 

ELF Voetbal schrijft het volgende: Naast FC Zwolle had ook BV Veendam Lachman op de korrel, maar de voormalig jeugdspeler van Ajax prefereert een overgang naar de Zwollenaren. "We hebben ook met Veendam gesproken, maar bij FC Zwolle heeft Danny het beste gevoel", meldt belangenbehartiger Johan Wins van EFM International tegenover Voetbal International. "Bovendien is de kans daarbij groot dat hij in de Eredivisie actief kan blijven."

 

Lachman kwam in 2008 als 18-jarig talent over van ajax, overigens samen met Frank Olijve. De ontwikkeling van Lachman lijkt enigszins te stagneren, en het besluit van FC Groningen om het boek Lachman te sluiten komt dan ook niet als een verrassing. Darryl maakte tot nu tot negen maal zijn opwachting bij de hoofdmacht van de Trots van het Noorden, waarvan vijf maal als invaller.

 

Wij wensen Darryl veel succes toe in het verdere verloop van zijn carrière!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.