Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

220 gasten online

FC Groningen contracteert Johan Kappelhof en Lorenzo Burnet

FC Groningen heeft zojuist tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat het twee nieuwe spelers heeft gecontracteerd. Het gaat om Johan Kappelhof (20 jaar, rechtsback/rechter centrale verdediger), die rugnummer 17 kreeg omgehangen, en Lorenzo Burnet (20 jaar, linksback), die rugnummer 18 kreeg toebedeeld en nog even met Matías Jones een robbertje moet vechten. De jonge Uruguayaan werd onlangs nl. ook al met rugnr. 18 verblijd. Beide spelers tekenden een driejarig contract en komen over van ajax waar ze met name in het beloftenteam hebben gespeeld.

 

FC Groningen hoeft voor beiden geen transfersom over te maken omdat ze 'uit hun contract lopen' en na dit seizoen transfervrij zijn. Hans Nijland vergaf het de jonge Burnet dat hij vandaag te laat bij de medische keuring verscheen. Lorenzo, die nog in Amsterdam woont en nog nooit eerder in Groningen was geweest, was nl. drie keer verkeerd gereden en kwam er pas bij het bordje "Vlissingen 14 km" achter dat er iets niet goed was gegaan. Beide spelers waren zichtbaar blij en gelukkig met hun overgang naar FC Groningen. Volgens de trotse Nijland waren er meer kapers op de kust en hadden beide heren ook in Amsterdam kunnen bijtekenen.

 

De Groninger Gezinsbode schrijft: "De snelle Kappelhof gaat straks de concurrentie aan met Kieftenbeld en Hiariej; Burnet heeft te horen gekregen dat FC Groningen ook nog op zoek is naar een tweede linksback met wie hij om een basisplaats gaat strijden."

 

Onderaan dit artikel staat nu een fotoreportage van de persconferentie.

 

Kappelhof is in principe als rechtsback gehaald, maar hoopt zich, net als Johnny Heitinga, zó te ontwikkelen dat hij in de toekomst ook als centrale verdediger kan spelen, een positie die hij nog liever vervuld.

 

Burnet is een kleine speler die geen enkele illusie hoeft te hebben ooit als centrale verdediger in actie te zullen komen. Hij is puur als linksback gehaald. Op de site van ajax staat hij nog tussen de middenvelders, maar zijn huidige werkgever heeft de ontwikkeling van Burnet, die als spits begon, maar inmiddels verdediger is, niet kunnen bijbenen, althans niet digitaal.

 

FC Groningen heeft de volgende persverklaring op haar website gezet:

 

FC Groningen heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Johan Kappelhof en Lorenzo Burnet. Beide vleugelverdedigers komen transfervrij over van Ajax, waar zij dit seizoen voornamelijk uitkomen in het Beloftenteam. Kappelhof en Burnet zijn 20 jaar en tekenen in Euroborg beiden een contract voor drie jaar.


Johan Kappelhof begon zijn voetbalcarrière op zesjarige leeftijd bij FC Amstelland, tegenwoordig SV Amstelland United. In de schaduw van de Amsterdam ArenA werkte de rechtervleugelspeler zich op in de jeugdelftallen van de Amsterdamse amateurclub. Kappelhof kreeg drie jaar later een uitnodiging van Ajax om een seizoen stage te lopen op De Toekomst. Deze succesvolle periode leidde in 1999 tot een overgang naar Ajax. De Amsterdammer was bij Amstelland altijd rechtsbuiten, maar in de jeugdopleiding van Ajax werd Kappelhof omgeschoold tot rechtsback.


Kappelhof speelde dit seizoen in 22 competitieduels voor Jong Ajax en werd tot dusver één keer opgenomen in de wedstrijdselectie van Ajax 1. De rechtervleugelverdediger speelde negentig minuten mee in de benefietwedstrijd van de Amsterdammers tegen het Japanse Shimizu S-pulse.


Lorenzo Burnet startte zijn voetballoopbaan op Sportpark Middenmeer in Amsterdam-Oost, bij a.v.v. Zeeburgia. De geboren Amsterdammer maakte in 2004 de overgang naar Ajax. Linkervleugelverdediger Burnet werd opgeroepen voor diverse nationale jeugdelftallen van Oranje. Burnet speelde dit seizoen 21 competitiewedstrijden voor Jong Ajax., waarin hij één keer scoorde.

 

Nadere omschtijving door FC Groningen van de kwaliteiten van beide spelers (bron: clubsite FC Groningen):

 

Johan Kappelhof

"rechtsback, die ook centraal in de verdediging kan spelen en bovendien ‘opbouwende kwaliteiten heeft en altijd de rust bewaart’ "

 

Lorenzo Burnet

"Hij is een kleine felle linksback, die niet groot is maar het duel ook zeker niet ontloopt. Voor zijn lengte heeft hij bovendien verrassend veel kopkracht."

 

Reacties van beide spelers op hun overgang naar FC Groningen (bron: clubsite FC Groningen):

 

Johan Kappelhof

"Ten eerste ben ik heel erg blij. Ik ben goed opgevangen bij FC Groningen en heb al vanaf het eerste moment een zeer goed gevoel bij de club. Ik heb de afgelopen twaalf jaar bij Ajax gespeeld waarvan de laatste twee als contractspeler. Dit is voor mij een geweldige stap vooruit. Ik heb er veel vertrouwen in en heb er een goed gevoel bij dat ik een kans ga krijgen in de Eredivisie. Mijn voorkeur gaat uit naar een positie centraal in de verdediging, maar ik ben gehaald als rechtsback. Het is belangrijk om op twee posities goed uit de voeten te kunnen. Ik wil mijn ouders en zaakwaarnemer hartelijk bedanken en ben een gelukkig mens."

 

Lorenzo Burnet

"De afgelopen zeven jaar speel ik bij Ajax. Ik ben daar begonnen als spits. Heb ook linksbuiten en linkshalf gespeeld, vooral als invaller en uiteindelijk ben ik dit seizoen linkervleugelverdediger in Jong Ajax. Bij Groningen hoop ik me verder te kunnen ontwikkelen. Eigenlijk heb ik op het moment niet heel veel toe te voegen dan dat ik op dit moment op deze dag heel hard moet glimlachen."

 

Fotoreportage van de persconferentie, gemaakt door Eric Smit (en één eerdere foto van Matías Jones :-)

 

tn_DSC_0004 (Small)
tn_DSC_0017 (Small)
tn_DSC_0018 (Small)
tn_DSC_0033 (Small)
tn_DSC_0035 (Small)
tn_DSC_0036 (Small)
tn_DSC_0040 (Small)
tn_DSC_0043 (Small)
tn_DSC_0043-2 (Small)
tn_DSC_0046 (Small)
tn_DSC_0048 (Small)
tn_DSC_0051 (Small)
tn_DSC_0059 (Small)
tn_DSC_0061 (Small)
tn_DSC_0063 (Small)
tn_DSC_0064 (Small)
tn_DSC_0066 (Small)
01/17 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.