Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

88 gasten online

Petter Andersson wil medio 2012 aflopend contract graag verlengen

Petter Andersson heeft na de wedstrijd van afgelopen zondag tegen ADO Den Haag, waarin hij in een blakende vorm stak en met twee doelpunten en een assist een groot aandeel had in de 2-4 zege, verklaard dat hij zijn na afloop van komend seizoen aflopende contract met FC Groningen graag wil verlengen. In een vraaggesprek met het Zweedse Fotbollskanalen zegt hij dat er tussen hem en de clubleiding van FC Groningen nog niet over verlenging van zijn nog één seizoen lopende verbintenis is gesproken, maar dit lag aan de onzekerheid rond zijn knieblessures en of hij in staat zou zijn om zijn rentree te maken. Nu Petter zich goed voelt en goed speelt wil hij niets liever dan blijven voetballen op het huidige niveau. Ook wil hij komend seizoen graag Europees voetbal spelen met de FC.

 

Het Zweedse Fotbollskanalen publiceerde eerder deze week een uitgebreid interview met Petter Andersson. Hij wil het liever niet meer hebben over de knieblessures die hij heeft gehad. Hij is nu vooral blij dat hij terug is op het veld, terug is in het eerste elftal en terug is bij het maken van doelpunten. Sinds kort kan hij weer voetballen zonder over z'n knie-ellende van de laatste jaren te hoeven nadenken en hij hoopt dat het zich in de goede richting blijft ontwikkelen.

 

Eerder dit seizoen had hij onder het spelen steeds in z'n achterhoofd de gedachte aan wat er allemaal was gebeurd met z'n knie, en dat maakte hem onzeker en angstig. Nu is hij die onzekerheid en angst kwijt en kan weer op volle snelheid over het veld jagen, zonder over wat dan ook te hoeven nadenken.

 

Petter heeft zin in een Europees avontuur met FC Groningen. Het zou komende zomer een extra stimulans voor hem zijn om te spelen in de kwalificatierondes voor de Europa League, in de wetenschap dat je daarmee kwalificatie voor het hoofdtoernooi kunt afdwingen. Op dit moment is dat echter nog ver weg (het is immers nog niet duidelijk op welke plaats FC Groningen gaat eindigen, en hoe het de eventueel te spelen play-offs zal doorkomen).

 

Sinds Petter in 2008 naar FC Groningen kwam heeft hij nog nooit Europees gespeeld met de Trots van het Noorden. Zijn contract loopt na dit seizoen nog één jaar en hij wil dit zoals hierboven al vermeld graag verlengen. Gesprekken hierover zijn er nog niet geweest, en vanuit de kant van de clubleiding van FC Groningen kunnen wij dit goed begrijpen. Mocht Petter echter in de komende wedstrijden ook maar de helft van de vorm van afgelopen zondag etaleren, dan gaan wij er zondermeer vanuit dat het niet lang duurt voordat onze Zweedse geweldenaar, misschien wel de meest complete voetballer in de huidige selectie, ontboden wordt naar het kantoor van Hans Nijland, die graag luistert naar mensen als Henk Veldmate. En laat Veldmate nou bijna de grootste fan van Petter Andersson zijn! Desnoods neemt de FC dan ook meteen 'Tjolle' in dienst, de mental coach uit Stockholm met wie Petter regelmatig contact heeft en die erg belangrijk is voor Andersson.

 

Petter Andersson is in de bloei van z'n voetballeven, een paar maanden geleden 26 jaar geworden en hard op weg de absolute publiekslieveling van FC Groningen te worden. En daar heeft hij pas 35 officiële wedstrijden voor de FC voor nodig gehad. Vastleggen voor het leven, die kanjer!

 

Forza Petter!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.