Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

235 gasten online

Tim Matavz niet naar SSC Napoli

Eindelijk, er is duidelijkheid. Maar niet de vermoedelijk door FC Groningen gewenste duidelijkheid. FC Groningen schrijft vandaag op haar clubsite dat de FC en Napoli al een akkoord hadden bereikt, maar dat Tim Matavz de onderhandelingen met Napoli heeft stopgezet en aan FC Groningen heeft laten weten komend seizoen graag in Euroborg te willen blijven spelen. Hans Nijland hierover over het niet doorgaan van deze transfer: "We zijn vrijdagmiddag keurig door Tim geïnformeerd dat hij niet langer voor een overgang naar Napoli voelt, omdat men niet tot een akkoord kan komen. Verder heeft hij bij ons aangegeven ook in het seizoen 2011/2012 graag voor FC Groningen uit te zullen komen in de Eredivisie." De club spreekt niet uit blij te zijn met het aanblijven van Matavz, en dat is zakelijk gezien begrijpelijk - het is de vraag of de transfersom van naar verluidt € 7,5 miljoen ooit weer in beeld komt. Het blijft gissen naar de redenen van het stopzetten van de onderhandelingen door de Sloveen, maar wij denken dat dit te maken heeft met berichtgeving in de Italiaanse pers, waaruit opgemaakt kan worden dat er binnen Napoli bepaald niet eensluidend wordt gedacht over het moeten contracteren van Matavz: de trainer van Napoli zou zijn bedenkingen hebben.

 

Inmiddels maken ook Italiaanse sites als Il Sussidiario en Pensiero Azzurro melding van het bericht dat beide clubs eruit zijn maar dat Matavz niet meer naar Napoli wil. De sites noemen de clubpagina van FC Groningen als bron. In beide artikelen wordt inderdaad gezegd dat de trainer van Napoli er niet meer zo zeker van is dat hij Matavz aan zijn selectie wil toevoegen. Dit zal ongetwijfeld hebben meegespeeld bij de beslissing van Matavz niet meer naar Napoli te willen.

 

Op een forum van SSC Napoli reageren de fans gelaten op het nieuws. Sommigen vinden dat Matavz wel goed genoeg voor de Europa League geweest zou zijn, maar dat er hogere eisen aan nieuwe aankopen gesteld moeten worden nu Napoli zich voor de Champions League heeft geplaatst.

 

O.a. op SoccerMagazine.it werd gisteren geschreven dat Walter Mazzarri, trainer van Napoli, geen voorstander zou zijn van het aantrekken van Matavz, die hij nog te onervaren noemt en niet vindt passen bij de verwachtingen die de Italiaanse club voor de toekomst heeft. Hij zou een voorkeur hebben voor spelers die al ervaring hebben in de Italiaanse competitie.

 

Clubpresident Aurelio De Laurentiis zou Matavz wel graag hebben willen inlijven, vanwege een duidelijke managementsfilosofie: Tim is nu nog jong, maar heeft zich toch al bewezen, kan echter groeien en als je hem nu niet koopt, dan bestaat de kans dat Matavz door een concurrent van Napoli wordt gecontracteerd. Dit zou de marktwaarde voor Matavz sterk opdrijven waardoor hij in de toekomst mogelijk niet meer haalbaar zou zijn voor Napoli.

 

Inmiddels zou FC Groningen aanbiedingen van andere clubs op Matavz aan het bestuderen zijn, zo schrijft de Italiaanse pers.

 

Nogmaals, we weten het niet zeker of bovenstaande van invloed is geweest op de beslissing van Tim Matavz om de onderhandelingen met Napoli stop te zetten, maar het zou kunnen.

 

Feit is dat FC Groningen zich zonder de gewenste transfersom voor Matavz geen bokkesprongen op de transfermarkt kan veroorloven.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.