Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

152 gasten online

Matías Jones mist voorbereiding en start competitie door WK U20 in Colombia

Morgen start de voorbereiding van FC Groningen op het nieuwe seizoen. De spelers worden al om 13:00 uur verwacht op de morgen exotisch warme sportvelden van de VV Haren, waarna de eerste training om 14:30 uur zal beginnen. Matías Jones zullen we voorlopig echter nog niet in levenden lijve zien trainen of spelen. Hij zit bij de selectie van Uruguay U20 dat in Colombia meedoet aan het WK. De groepswedstrijden van Uruguay worden op 31 juli, 3 en 6 augustus gespeeld; in het ergste geval haalt Uruguay de finale, die op 21 augustus a.s. wordt gespeeld. FC Groningen heeft er dan al drie competitiewedstrijden opzitten...

 

Wie de verrichtingen van onze aanwinst uit Uruguay, die eerder dit jaar met zijn nieuwe club meetrainde en meteen grote indruk maakte, kan o.a. terecht op Soccerway en op de website van de FIFA. Ook wij zullen aandacht besteden aan de groeps- en mogelijk vervolgwedstrijden van Uruguay U20 en tijdig streams aanleveren zodat nachtbrakers de wedstrijden kunnen volgen.

 

Uruguay zit samen met Kameroen, Nieuw Zeeland en Portugal in groep B (er zijn zes groepen), en aangezien zelfs de vier beste nummers drie doorgaan naar de achtste finales moet het heel raar lopen wil het toernooi van het sterke Uruguay U20 er na de derde groepswedstrijd, die op 6 augustus a.s. wordt gespeeld, opzitten. Uruguay U20 was eerder dit jaar verliezend finalist van het toernooi Sudamericano Sub20, waaraan Matías ook al meedeed.

 

Het moge duidelijk zijn - er kan pas in augustus gestart worden met het inpassen van Matías Jones in de selectie van FC Groningen, daar waar de andere nieuwe aanwinsten deze week al door Pieter Huistra gekneed kunnen worden. De eerste basisplaats voor deze kanjer in het mooie nieuwe shirt van FC Groningen laat nog lang op zich wachten.

 

Maar hebben we reden tot klagen? Wij vinden van niet. Het pleit voor de huidige status van FC Groningen dat we een groeiend aantal internationals tot de selectie mogen rekenen. Je bent ze af en toe kwijt, maar een selectie zonder internationals zal domweg niet strijden voor Europees voetbal. En dus zijn we blij voor Matías Jones. Maar huilen niet als het toernooi voor Uruguay er op 6 augustus a.s. al opzit, zo zijn we dan ook wel weer :-) En Matías zelf - hij heeft op zijn Facebook-pagina aangegeven nu al in training te zijn met zijn land, maar daarna naar Groningen te gaan: Ahora estoy entrenando con la selección para el mundial! Si dios quiere y voy al mundial, a Groningen voy después del mundial!

 

En ach, laten we maar even een jaartje vooruitlopen...

 

Uruguay heeft zich vanwege de tweede plaats op Sudamericano Sub20 geplaatst voor de Olympische Spelen van 2012, die in Londen gehouden worden. Het voetbaltoernooi wordt gespeeld van 25 juli 2012 t/m 11 augustus 2012 (bron: London 2012). De voorbereiding van FC Groningen op het seizoen 2012-2013 valt hier ongetwijfeld gedeeltelijk mee samen...

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.