Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

191 gasten online

FC Groningen contracteert Hyun Jun Suk

De activiteit van FC Groningen op de transfermarkt kent momenteel geen grenzen. Vandaag heeft de FC op haar website bekend gemaakt dat het de 19-jarige Zuid-Koreaan Hyun Jun Suk transfervrij van ajax heeft overgenomen. De bij de Amsterdamse supporters erg populaire 'cultspits' Suk heeft een tweejarig contract getekend met een optie aan Groningse zijde op nog twee seizoenen. Supporters van FC Groningen kunnen hem vandaag al aan het werk zien, want Suk is straks in Haren van de partij tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen. Haast bij het contracteren was geboden, want Suk wordt overmorgen 20 jaar en zou dan als niet-EU speler bijna het dubbele moeten verdienen van het (overigens ook niet onaardige) salaris dat hij nu zal toucheren. Suk zou als 20-jarige niet meer betaalbaar zijn geweest, zo zegt Hans Nijland vandaag in het Dagblad van het Noorden.

 

FC Groningen ligt op de clubsite het volgende toe:

 

FC Groningen bereikte in de nacht van zondag op maandag overeenstemming met Suk en zijn vertegenwoordigers. Suk kwam bij Ajax in drie competitiewedstrijden in actie. Het aflopende contract van de veelvoudig Koreaanse jeugdinternational en enkelvoudig A-international werd in Amsterdam niet verlengd, maar Suk wilde dolgraag in Nederland blijven voetballen.

 

Meerdere opties
“Hij had meerdere opties, maar Suk denkt zich hier nog verder en beter te kunnen ontwikkelen. Hij begrijpt het Nederlands al vrij aardig en spreekt het ook al een beetje en dat is voor een Aziaat toch wel opmerkelijk”, vertelt manager technische zaken Henk Veldmate van FC Groningen over de spits, die zich in het najaar van 2009 spontaan bij Ajax meldde.

 

Al langer
FC Groningen had Suk al langer in het vizier, laat Veldmate weten. “Maar pas toen vorige week het contract van Serhat Koç werd ontbonden en Gonzalo Garcia naar Cyprus vertrok, hadden we de ruimte hem te halen. Eerder al had Norair Mamedov besloten zijn carrière elders voort te zetten. Daarom hadden wij behoefte aan een extra jonge, talentvolle aanvaller. Wij denken dat Suk een goede optie is. Hij voegt iets toe aan onze selectie wat tot nu toe ontbrak.”

 

Fysiek sterk
Suk is namelijk 1.90 meter lang en fysiek sterk. “Hij laat de verdedigers van de tegenpartij geen moment met rust”, zo omschrijft Veldmate de kwaliteiten van de Koreaan. “Hij is lastig te bespelen voor tegenstanders. Hij stopt enorm veel strijd en energie in een wedstrijd. Met zijn spel en het type spits dat hij is, is Suk in staat een wedstrijd open te breken. Suk is een type speler van wie wij verwachten dat zijn spel en inzet zullen aanspreken en aanslaan bij ons publiek.”

 

Geen onbekende
Suk is geen onbekende voor Pieter Huistra. De huidige hoofdcoach van FC Groningen werkte als trainer van Jong Ajax met Suk en is gecharmeerd van de ijverige aanvaller. Aardig detail is dat Suk op Sportpark Corpus den Hoorn, het jeugdcomplex van FC Groningen, op 28 februari van dit jaar voor de enige en dus winnende treffer zorgde namens Jong Ajax tegen de beloften van Groningen.

 

Suk zoals wij hem nimmer meer zullen zien: in het rood-wit

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.