Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

110 gasten online

Vanavond: FC Groningen - Helmond Sport (Harkstede) --> uitslag: 1-1

Vanavond treedt FC Groningen in Harkstede in het strijdperk tegen Helmond Sport, afgelopen seizoen de nummer drie van de Jupiler League. Net als voor FC Groningen is het voor de door Hans de Koning getrainde Brabanders de tweede oefenpot: afgelopen zaterdag werd het plaatselijke Helmondia '55 met 0-5 overklast. FC Groningen zal aantreden met Dusan Tadic en Shkodran Metaj, maar laat de pas gisteren aangesloten internationals Thomas Enevoldsen, Tim Matavz en Tim Sparv nog even buiten de ploeg.

 

De wedstrijd is vanavond in 1-1 geëindigd, na een 0-1 achterstand bij rust. Voor ca. 2.000 toeschouwers scoorde Luis Pedro in de 57e minuut de gelijkmaker. Kijk verder voor een verslag van de wedstrijd. Er werd helaas minder gedreven gespeeld dan er de laatste dagen werd getraind. "Zomeravondvoetbal".

 

Nu ook toegevoegd: fotoreportages van Eric Smit en Jannes Veenstra!

 

Reportage van RTV Noord over de wedstrijd, waarin ook Dusan Tadic, Pieter Huistra en Shkodran Metaj aan het woord komen en Tadic ingaat op zijn toekomst:

 

 

Wouter Pauwels zond ons het volgende wedstrijdverslag:

 

"Om even voor 19 uur kwamen Helmond Sport en FC Groningen (met aanvoerder Dusan Tadic) het veld op. Je kunt best zeggen het schitterende veld. Wat lag de grasmat in Harkstede er prachtig bij. Wat een verschil met afgelopen zaterdag met het hobbelveld in Zandeweer. Volgens een suppoost in Zandeweer was het daar een super mooi veld, maar dan was hij denk ik de enige die er zo over dacht. Moet die man toch eens in Harkstede gaan kijken, dan zegt hij het nooit weer.


Onder toeziend oog van Tim Matavz, Tim Sparv en Thomas Enevoldsen (die nog maar een dag terug zijn van vakantie en nog niet meededen) en de geblesseerden Nicklas Pedersen, Koen van de Laak en Emil Johansson begon de FC Groningen in de eerste helft in de volgende opstelling:

 

Suk

Tadic - Andersson - Bos

Femi - Kieftenbeld

Metaj - Kwakman - Ivens - Kappelhof

Van Loo


De FC begon zeer agressief en fel aan de wedstrijd en Helmond Sport wist in het begin niet waar ze het zoeken moest. De bal werd lekker snel rondgespeeld en in de 4e minuut ging Tadic er op links door en gaf een prachtige voorzet maar de bal belandde iets achter Suk, maar met een schitterende omhaal probeerde Suk te bal nog richting het doel te plaatsen. De bal verdween helaas net naast.

 

Twee minuten later was het alweer gevaarlijk door een prachtige steekpass van Petter Andersson die Maikel Kieftenbeld vrij voor de keeper zette, alleen de bal werd veel te zacht ingeschoten. Direct daarna werd Helmond Sport zeer gevaarlijk toen Veerman ineens vrij voor Brian van Loo stond maar het was buitenspel. Wat wel opviel in de beginfase waren een paar zeer slordige ballen van Jonas Ivens en ook Kees Kwakman begon wat onrustig aan de wedstrijd maar herstelde zich prima en gaf in het verloop van de eerste helft een paar lange ballen die allemaal perfect aankwamen. Toch een voordeel dat je vanuit de centrale verdediging iemand hebt die een goede lange bal naar voren kan geven en een bal die ook aankomt dan.

 

In de 18e minuut ging Leandro Bacuna al warmlopen omdat even daarvoor Suk een behoorlijke tik kreeg en daar best wel iets last van had. In de 23ste minuut stoomde Kees Kwakman het middenveld op, speelde de bal op Petter Andersson die de bal in één keer doorspeelde naar Dusan Tadic en die gaf de bal direct voor, maar de bal was net te kort voor Suk om in te schieten. Een schitterende aanval om te zien wat ook veel applaus kreeg van het talrijke aanwezige publiek.

 

In de 25ste minuut ging Jonas Ivens weer de fout in met een slechte bal en daardoor kwam zo maar ineens Verberne van Helmond Sport helemaal vrij voor Brian van Loo. Hij schoot de bal echter naast. Nog geen minuut later werd een aanval van FC Groningen onderbroken en via een beetje rare kluts kwam de bal voor, waar Sebastian Stachnik attent op reageerde en in buitenspelpositie de 0-1 voor Helmond Sport binnen schoot. Brian van Loo was kansloos bij dit doelpunt. Toevallig zaten wij op een lijn en het was duidelijk buitenspel, maar de grensrechter had het niet gezien.

 

Direct daarna kwam Leandro Bacuna in de ploeg voor Suk die direct werd behandeld door Henk Hagenauw omdat hij blijkbaar toch wat last had van de eerder opgelopen tik. Gelukkig leek de schade achteraf mee te vallen. Het spel kabbelde een beetje door waarbij FC Groningen duidelijk de betere ploeg was maar geen echte kansen meer kon uitspelen. In de laatste minuut kreeg Helmond Sport nog een grote kans maar alweer in buitenspelpositie, en weer zag de grens het niet en in de tegenaanval kreeg Dusan Tadic nog een goede kans na weer een splijtende pass van Petter Andersson, maar zijn inzet werd ook te zacht ingeschoten en de keeper kon de bal makkelijk keren.


Ruststand dus FC Groningen - Helmond Sport 0-1 , tegen de verhouding in maar dat telt niet.
 

In de tweede helft kregen we een compleet ander FC Groningen te zien met de volgende opstelling:
 

Bacuna

Keurntjes - Andersson - Batbay

Holla - Hiariej

Burnet - Bakker - Van Dijk - Luis Pedro

Luciano


Bij Helmond Sport kwam o.a. Kelvin Bossman in het team, die het vorige seizoen nog de kleuren van FC Groningen verdedigde in het beloftenteam en ook Marc Nygaard die enkele jaren bij Roda JC speelde.


De tweede helft begon FC Groningen ook lekker fel en agressief en in de 48e minuut ging Virgil van Dijk mee naar voren en loste een afstandschot van ruim 30 meter, dat een halve meter over het doel ging.

 

In de 51e minuut gaf Danny Holla een schitterende pass op Petter Andersson die vrij voor de keeper kwam maar Petter schoot tegen de keeper op en ook in de rebound miste Petter. Dit had toch de 1-1 moeten zijn. FC Groningen ging gewoon door met aanvallen en Helmond Sport kwam in het stuk nauwelijks meer voor. In de 55e minuut een schitterende actie op rechts in het strafschopgebied van Leandro Bacuna waarbij hij zijn tegenstander naar binnen uitkapte maar veel te gehaast op doel schoot waardoor ook deze kans verloren ging.

 

Een dikke minuut later was het eindelijk raak voor de FC Groningen. Een prima vrije trap vanaf de linkerkant van Danny Holla werd eerst nog door (volgens ons Virgil van Dijk maar we konden het niet goed zien, de grens stond ons in de weg) op de lat gekopt maar Luis Pedro was er als de kippen bij om de afvallende bal binnen te koppen: 1-1. Een dik verdiende gelijkmaker voor FC Groningen. In de 62e minuut kwam Suk weer het veld in voor Petter Andersson, dus blijkbaar viel de blessure van Suk wel mee. Wat is die Suk toch een harde werker, hij loopt op bijna iedere bal, geeft nooit op en bindt bijna altijd twee tegenstanders aan zich.

 

Alleen van de ruimte die daardoor kwam maakte de FC Groningen te weinig gebruik. De wedstrijd kabbelde nu rustig door waarbij in de 74e minuut door Tim Keurntjes nog een prima afstandsschot werd gelost, maar de keeper plukte de bal heel stijlvol uit de kruising.

 

We zagen geen kansen meer voor beide teams en zo werd de wedstrijd afgesloten met een 1-1 gelijkspel. FC Groningen had meer verdiend gezien de kansen, en ook het veldspel van de FC was vele malen beter waarbij ons toch enkele bijzondere dingen opvielen. Ten eerste in de tweede helft het prima spel van Lorenzo Burnet, wat is die jongen snel zeg en als het even kan schakelt hij zich ook aanvallend in. Het zal nog een hele strijd worden voor Emil Johansson om deze Burnet uit de basis te houden.

 

Ook Johan Kappelhof kon ons zeer bekoren, ook lekker snel, zeer aanvallend ingesteld en zeer balvaardig. Wij denken dat dit de vaste rechtsback is voor het komend seizoen, al deed Luis Pedro het in de tweede helft op die positie ook prima. Ook Danny Holla liet een prima indruk achter en speelde weer zoals we van hem gewend zijn. Verdedigend ijzersterk en ook aanvallend deed hij prima dingen. Ook het centrale verdedigingsduo in de tweede helft, Van Dijk en Bakker, deden het prima, leuke jonge jongens en vooral Virgil van Dijk is ook fysiek nog eens ijzersterk. Dusan Tadic speelde zijn eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen en dat ging weer als vanouds met prima voorzetten en technische hoogstandjes, hoe lang houdt de FC Groningen die kanjer nog? Het is raar om te schrijven, maar het FC Groningen dat vanavond in de tweede helft speelde kon de toeschouwers meer bekoren dan het FC Groningen van de eerste helft. Luciano heeft in de tweede helft geen bal op doel gehad terwijl Brian van Loo in de eerste helft toch een paar keer handelend moest optreden.


Na de wedstrijd werd het veld weer bestormd door de jeugd voor een handtekening en foto van de spelers en nu kunnen de mannen van Huistra , Van de Looi en Lukkien toewerken naar de volgende wedstrijd van zaterdag a.s. tegen de oude club van Luciano, Beerschot AC (het voormalige Germinal Beerschot) uit België."

 

Opstellingen Helmond Sport (dat 40% van de recette ontvangt) (bron: Eindhovens Dagblad):

 

Opstelling Helmond Sport eerste helft:

Van der Steen; Joppen, Haastrup,Van der Linden, Justiana; Koubali, Kazlauskas, Bathiri; Stachnik, Quekel, Veerman.

 

Opstelling Helmond Sport tweede helft:

Van der Steen; Pitharoulis, Joppen, Van der Linden, Verberne; Kazlauskas, Quekel (76. Koubali), Bathiri (60. Kuypers) ; Bossman, Nygaard, Gökkaya

 

Fotoreportage van FC Groningen - Helmond Sport van Eric Smit:

 

tn_DSC_0001 (Small)
tn_DSC_0004 (Small)
tn_DSC_0014 (Small)
tn_DSC_0034 (Small)
tn_DSC_0051 (Small)
tn_DSC_0052 (Small)
tn_DSC_0054 (Small)
tn_DSC_0088 (Small)
tn_DSC_0125 (Small)
tn_DSC_0126 (Small)
tn_DSC_0127 (Small)
tn_DSC_0128 (Small)
tn_DSC_0129 (Small)
tn_DSC_0150 (Small)
tn_DSC_0170 (Small)
tn_DSC_0172 (Small)
tn_DSC_0173 (Small)
tn_DSC_0175 (Small)
tn_DSC_0180 (Small)
tn_DSC_0185 (Small)
tn_DSC_0221 (Small)
tn_DSC_0226 (Small)
tn_DSC_0234 (Small)
tn_DSC_0235 (Small)
tn_DSC_0265 (Small)
tn_DSC_0270 (Small)
tn_DSC_0284 (Small)
tn_DSC_0296 (Small)
tn_DSC_0298 (Small)
tn_DSC_0300 (Small)
tn_DSC_0327 (Small)
tn_DSC_0330 (Small)
tn_DSC_0334 (Small)
tn_DSC_0344 (Small)
01/34 
start stop bwd fwd

 

Fotoreportage van FC Groningen - Helmond Sport van Jannes Veenstra:

 

Afbeelding 001 (Small)
Afbeelding 003 (Small)
Afbeelding 006 (Small)
Afbeelding 007 (Small)
Afbeelding 017 (Small)
Afbeelding 024 (Small)
Afbeelding 029 (Small)
Afbeelding 037 (Small)
Afbeelding 047 (Small)
Afbeelding 060 (Small)
Afbeelding 065 (Small)
Afbeelding 068 (Small)
Afbeelding 074 (Small)
Afbeelding 079 (Small)
Afbeelding 080 (Small)
Afbeelding 091 (Small)
Afbeelding 094 (Small)
Afbeelding 098 (Small)
Afbeelding 100 (Small)
Afbeelding 106 (Small)
Afbeelding 109 (Small)
Afbeelding 120 (Small)
Afbeelding 145 (Small)
Afbeelding 153 (Small)
Afbeelding 181 (Small)
Afbeelding 185 (Small)
Afbeelding 187 (Small)
Afbeelding 189 (Small)
Afbeelding 194 (Small)
Afbeelding 195 (Small)
Afbeelding 196 (Small)
Afbeelding 208 (Small)
Afbeelding 215 (Small)
Afbeelding 218 (Small)
Afbeelding 224 (Small)
Afbeelding 242 (Small)
Afbeelding 254 (Small)
Afbeelding 257 (Small)
Afbeelding 260 (Small)
Afbeelding 263 (Small)
Afbeelding 284 (Small)
Afbeelding 286 (Small)
Afbeelding 291 (Small)
Afbeelding 295 (Small)
Afbeelding 300 (Small)
Afbeelding 304 (Small)
Afbeelding 306 (Small)
Afbeelding 313 (Small)
Afbeelding 349 (Small)
Afbeelding 353 (Small)
Afbeelding 356 (Small)
Afbeelding 371 (Small)
Afbeelding 392 (Small)
Afbeelding 394 (Small)
Afbeelding 407 (Small)
Afbeelding 438 (Small)
Afbeelding 459 (Small)
Afbeelding 465 (Small)
Afbeelding 503 (Small)
Afbeelding 549 (Small)
Afbeelding 556 (Small)
Afbeelding 558 (Small)
01/62 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.