Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

226 gasten online

Tim Sparv medio december al naar Groningen

We zouden het bijna vergeten, maar na de winterstop telt onze selectie er een Fins international bij: Tim Sparv komt onze gelederen dan versterken. Gisteravond vertelde Ron Jans tijdens het forum na afloop van de ALV van de Supportersvereniging dat Sparv, nu nog uitkomend voor het Zweedse Halmstads BK voor wie de competitie op 1 november a.s. ten einde loopt, eerst op vakantie gestuurd wordt, dan nog twee weken meetraint met zijn Zweedse club en een week vóór de Nederlandse winterstop naar Groningen komt.

 

 

Sparv, onlangs in het shirt van het Finse nationale elftal tegen Duitsland nog erg goed spelend, is van 20 februari 1987 en moet dus nog 23 lentes jong worden. Hij heeft echter al de ervaring van een mid-dertiger. Zo heeft hij er al een buitenlands avontuur bij het Engelse Southampton opzitten (vanaf 2003 bracht hij er drie nuttige jaren in de jeugdafdeling door), en hij droeg al meermalen het mooie blauw-witte Finse nationale shirt, zowel van de Finse jeugd (als aanvoerder!) als van de A-selectie uit Suomi. Ook heeft hij zijn steentje bijgedragen aan het succesvol handhaven van zijn club Halmstads BK in de hoogste Zeedse divisie, de Allsvenskan.

 

Wij spelen onze laatste wedstrijd vóór de winterstop op zondag 20 december, als we in onze eigen Eurobrog gehakt gaan maken van onze opponent, het nog meer dan de FC geplaagde Heerenveen. Een week eerder strijkt Sparv dus al neer in het dan vermoedelijk koude en dus voor Tim aangename Groningen. Daarna ligt de competitie in Nederland stil tot 24 januari waarna we tegen de tegenstander van die middag, Twente, op een ongenadige revanche uit zullen zijn. (Overigens is de volgende tegenstander na deze twee aardige potjes AZ-uit, je kan ze maar beter gehad hebben...) We hebben dus een maand om Sparv voor onze selectie klaar te stomen.

 

Wij gaan aan deze linker middenvelder, een echte Finse grasvreter met karakter, nog veel plezier beleven!

 

Tervetuloa, Tim!

 

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.