Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

167 gasten online

FC Groningen verslaat SC Veendam met 4-0

Zonder opgeklopte verwachtingen trokken we vanmiddag ten strijde tegen de uit de dood herrezen Veendammers van trainer Gert Heerkes. De bescheidenheid van ons verwachtingspatroon vond zijn oorzaak niet zozeer in de doelcijfers van de vier eerder door SC Veendam gespeelde oefenpotjes (39 vóór, nul tegen), als wel in de traditionele zeperd die we in de voorbereiding jaarlijks tegen Veendam oplopen. Vorig seizoen werd in Sappemeer met 1-2 verloren, en medio 2008 was het Bizimana die de winnende op zijn schoen had op de Geel-Witte velden op Ameland: 0-1. Goed, de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we tussendoor wel een keertje met 3-0 zegevierden. In Harkstede waren het Koç, Rijsdijk en Olijve die in 2009 trefzeker waren. Bij onze tegenstander is de BV echter vervangen door SC en wie hoopten al dat de FC hier moed uit kon putten. Bij SV Mussel, die dit jaar 35 jaar bestaat, wordt op Sportpark De Slenk om 15 uur afgetrapt. De vierdeklasser zal komend seizoen worden getraind door niemand minder dan Martin Drent, die - ook  al niemand minder dan - Harris Huizingh als trainer heeft afgelost. FC Groningen moest het doen zonder de geblesseerden Thomas Enevoldsen en Hyun Jun Suk, maar Jonas Ivens was er weer bij, hij scoorde de 1-0! Bij Veendam speelden o.a. Danny Menting (verhuurd) en Jelle Wagenaar (ex-FC).

 

Inmiddels hebben we een bijzonder fraaie fotoreportage van Eric Smit toegevoegd. Kijk verderop voor een serie foto's van de wedstrijd van vanmiddag.

 

Kernachtige Twitter-reactie na afloop van de wedstrijd van Danny Menting:

'Looptraining gehad!! Oja was ook een bal op het veld 4-0 #pakrammel'

 

Reportage over de wedstrijd van RTV Noord:

 

 

tn_DSC_0010 (Small)
tn_DSC_0014 (Small)
tn_DSC_0017 (Small)
tn_DSC_0019 (Small)
tn_DSC_0027 (Small)
tn_DSC_0028 (Small)
tn_DSC_0030 (Small)
tn_DSC_0034 (Small)
tn_DSC_0035 (Small)
tn_DSC_0037 (Small)
tn_DSC_0038 (Small)
tn_DSC_0040 (Small)
tn_DSC_0045 (Small)
tn_DSC_0049 (Small)
tn_DSC_0059 (Small)
tn_DSC_0063 (Small)
tn_DSC_0067 (Small)
tn_DSC_0070 (Small)
tn_DSC_0072 (Small)
tn_DSC_0078 (Small)
tn_DSC_0093 (Small)
tn_DSC_0099 (Small)
tn_DSC_0105 (Small)
tn_DSC_0124 (Small)
tn_DSC_0149 (Small)
tn_DSC_0158 (Small)
tn_DSC_0160 (Small)
tn_DSC_0169 (Small)
tn_DSC_0170 (Small)
tn_DSC_0186 (Small)
tn_DSC_0200 (Small)
tn_DSC_0225 (Small)
tn_DSC_0242 (Small)
tn_DSC_0244 (Small)
tn_DSC_0245 (Small)
tn_DSC_0246 (Small)
tn_DSC_0248 (Small)
tn_DSC_0262 (Small)
tn_DSC_0264 (Small)
tn_DSC_0265 (Small)
tn_DSC_0272 (Small)
tn_DSC_0275 (Small)
tn_DSC_0283 (Small)
tn_DSC_0302 (Small)
tn_DSC_0303 (Small)
tn_DSC_0315 (Small)
tn_DSC_0317 (Small)
tn_DSC_0320 (Small)
tn_DSC_0321 (Small)
tn_DSC_0322 (Small)
tn_DSC_0326 (Small)
tn_DSC_0328 (Small)
tn_DSC_0341 (Small)
tn_DSC_0366 (Small)
tn_DSC_0369 (Small)
tn_DSC_0370 (Small)
tn_DSC_0378 (Small)
tn_DSC_0385 (Small)
tn_DSC_0402 (Small)
tn_DSC_0407 (Small)
01/60 
start stop bwd fwd

 

Live-verslag van wedstrijd FC Groningen - SC Veendam:

 

De warming-up is zojuist beëindigd. Over een kleine 10 minuten zal de wedstrijd beginnen!

 

De opstelling van FC Groningen ziet er vanmiddag als volgt uit:

Luciano; Kappelhof, Ivens, Kwakman, Burnet; Holla, Sparv; Bacuna, Andersson, Tadic (A); Matavz

 

Op de bank zitten vanmiddag Van Loo, Kieftenbeld, Van Dijk, Johansson, Batbay, Pedersen, Femi, Bos, Luis Pedro, Bakker en Hiariej.

Niet bij de wedstrijdselectie zitten door blessures Van de Laak, Suk en Enevoldsen. Eveneens niet bij de wedstrijdselectie zitten om verschillende redenen Metaj, Nienhuis, Ben Moussa, Jones, Keurntjes en Fij. Sommigen van hen trainden overigens wel op een apart veldje in Mussel.

 

De spelers betreden onder leiding van scheidsrechter Braamhaar het veld. De derby leeft duidelijk nog net iets meer dan de andere oefenwedstrijden tot nu toe. Het is lekker druk langs de zijlijn! Onze aanvoerder vanmiddag is Dusan Tadic.

 

Er is afgetrapt in Mussel! Veendam probeert gelijk de opbouw van FC Groningen te storen.

 

Na een mindere wedstrijd tegen PAOK Saloniki, lijkt aanvoerder Tadic er vanmiddag extra veel zin in te hebben. Na een goede voorbereiding van Burnet levert hij een eerste mooie voorzet af.

 

FC Groningen gaat de wedstrijd ook lekker fanatiek in. Dit kon weleens een hele mooie pot worden! Pedersen heeft nu al de dug-out verlaten en loopt warm. Op dit moment is nog onduidelijk waarom. Inmiddels lijkt het erop dat Petter Andersson niet helemaal fit is en het veld mogelijk snel weer verlaat.

 

Petter Andersson verlaat na 10 minuten alweer het veld, hij wordt vervangen door Pedersen (meer over de blessure van Petter staat onderaan het live-verslag).

 

Na 14 minuten valt het eerste doelpunt: Jonas Ivens scoort uit een corner van Tadic: 1-0!

 

Wederom uit een corner van Tadic scoort deze keer Tim Sparv in de 22e minuut de 2-0!

 

FC Groningen is de betere ploeg vanmiddag, zet gelijk druk en maakt tempo. Veendam kan dit niet bijhouden.

 

Tadic plaatst een mooi schot, maar helaas vliegt de bal net over.

 

Naast Tadic kan ook Sparv vanmiddag bekoren. Hij is de heerser op het middenveld! Ook blijkt de samenwerking tussen Burnet en Tadic goed te verlopen.

 

Veendam met een uitbraak, er komt een voorzet voor het doel van Luciano, maar daar staat niemand om de bal af te werken.

 

Na balverlies in het centrum, komt SC Veendam tot een eerste doelpoging, de bal gaat echter naast. Ook krijgt Veendam even later een corner. Veendam laat goede dingen zien, we verwachten dan ook dat zij het in de Jupiler League vast goed zullen doen.

 

En nog een doelpoging van Veendam: Een vrije schop, toegekend na één van de vele kleine overtredingen die beide ploegen op dit moment nodig hebben, gaat net naast.

 

Huistra grijpt een blessurebehandeling van een speler van Veendam aan om Kees Kwakman aanwijzigingen te geven.

 

Nicklas Pedersen scoort in de 42ste minuut de 3-0 in de rebound op een schot van Matavz. De voorzet kwam deze keer vanaf de rechterkant. Net daarvoor hadden Tadic en Bacuna van plek geruild. FC Groningen gaat vanmiddag wel erg efficient om met de kansen!

 

Vlak voor rust nog een grote kans voor FC Groningen. De keeper van Veendam (Meedendorp) kan nog redden op een harde volley van Matavz, Tadic knalt vervolgens de rebound op de lat.

 

Na een tweetal corners op slag van rust vindt Braamhaar het welletjes, hij laat de spelers inrukken voor een welverdiend kopje thee.

 

Tweede helft

 

We zijn weer begonnen! Femi heeft de van een blessure herstelde Ivens in de rust afgelost. Het weer is wisselend vanmiddag, dan weer regen, dan weer droog.

 

Sparv begint goed aan de tweede helft, hij lost een mooi schot. Meedendorp pakt de bal echter soeverein klemvast.

 

Inmiddels lopen Johansson, Kieftenbeld, Bos en Hiariej warm. Zonet ging Pedersen naar de grond, wat alweer het ergste deed vermoeden, maar hij kan gelukkig doorspelen.

 

Nadat we eerst een corner voor FC Groningen konden bijschrijven, is nu SC Veendam aan de beurt. Beide corners leveren echter niets op. Opvallend is wel de frustratie die Cijntje, vandaag aanvoerder van Veendam, tentoonspreidt. Hij scheldt en vloekt op Jelle Wagenaar...

 

Groningen heeft het betere van het spel en benut de ruimtes goed.

 

FC Groningen houdt aan een charge op Matavz (die gelukkig verder kan) een vrije trap over. Tadic schiet naast.

 

Nu komt Sparv met een mooie voorzet, die Pedersen goed kopt. Het levert wederom een corner op.

 

Wissels aan de kant van Groningen: Johansson lost Burnet af, Bos komt voor Tadic in het veld. Hiariej en Kieftenbeld blijven, nu aangevuld met Batbay, warmlopen.

 

Veendam komt in een van de schaarse tegenstootjes weer eens in de buurt van Luciano, die de bal klemvast pakt. Beide ploegen hebben nog steeds veel overtredingen nodig.

 

Nu een mooie voorzet van Johansson, Matavz kan net niet goed afwerken.

 

Een kans voor Bos, die bijna weet te scoren met een mooie lob. Meedendorp kan er nog net bij.

 

Nog een tweetal wissels aan Groninger kant: Holla en Sparv verlaten het veld, Kieftenbeld en Hiariej zijn de vervangers.

 

Bij Veendam gaat nu veel mis, maar toch stond er iemand op de juiste plek om een doelpunt van Kappelhof te verijdelen.

 

En dan toch de 4-0: Femi kopt de bal keihard in uit een corner van Bacuna!

 

Batbay lost Pedersen af. Veendam verdient nog een corner.

 

Van Dijk komt in het veld voor Matavz en speelt vanmiddag dus in de spits. Bakker vervangt Kwakman, Luis Pedro komt voor Kappelhof. Alleen Luciano en Bacuna staan nu al de hele wedstrijd op het veld.

 

Ondanks de vele wissels blijft Groningen beter. De Veendam supporters zijn vooralsnog laconiek over het feit dat zij niet in staat zijn zoveel wissels toe te passen, en al helemaal niet de keeper, over wie ze scanderen: 'Meer hebben we niet!'. Het niveau van Veendam is nu wel sterk gedaald. Een terugspeelbal belandt ook nog eens bijna in het eigen doel van de Veenkolonialen.

 

Een voorzet van Bos wordt door Kieftenbeld te zacht ingeschoten. Uit een aanval via Johansson schiet Bacuna over.

 

Vlak voor het einde legt Bacuna de bal nog een keer klaar voor een corner. Kieftenbeld schiet, en in de rebound gaat de bal via de voet van Bacuna over.

 

En hiermee is de wedstrijd afgelopen. Het publiek beloont de spelers met een dik applaus en is tevreden over het vertoonde spel.

 

Inmiddels hebben we meer informatie ontvangen over de vroege wissel van Petter Andersson, die al na 10 minuten naar de kant moest. Tijdens de warming-up wou Andersson de bal op doel schieten. Doordat de bal echter enigszins over het veld hobbelde, raakte Petter de bal slechts gedeeltelijk en trapte zijn voet nog een heel stuk de grond in. Hier heeft hij last aan zijn knie aan overgehouden. Gelukkig lijkt de blessure wel mee te vallen, er is ons verteld dat het hier geen erge blessure betreft.

 

Scoreverloop:

1-0  14' Ivens

2-0  22' Sparv

3-0  42' Pedersen

rust

4-0  69' Femi

 

Statistieken:

 

Opstelling FC Groningen (bron: clubsite FC Groningen)
Luciano; Kappelhof (76’ Luis Pedro), Ivens (46’ Ajilore), Kwakman (76’ Bakker), Burnet (61’ Johansson); Holla (68’ Kieftenbeld), Sparv (68’ Hiariej); Bacuna, Andersson (10’ Pedersen; 71’ Batbay), Tadic (61’ Bos); Matavz (76’ Van Dijk)

 

Opstelling SC Veendam (bron: clubsite SC Veendam)

Meedendorp; Cijntje, Loohuis, Rozema (Görgülü), Wolven (Wagenaar); Feenstra, Apau, menting, Cruz Vicente (Marello); Jansen en Opoku (Hoxhaj)

 

Toeschouwers: 2.100
Scores: 15’ Ivens (Tadic) 1-0, 24’ Sparv (Tadic) 2-0, 42’ Pedersen (Matavz) 3-0; 70’ Ajilore (Bacuna) 4-0
Scheidsrechter: Braamhaar
Gele kaart: 74’ Jansen

 

Eerder schreven we over de wedstrijd van vanmiddag:

 

De SV Mussel mag bepaald niet klagen over de accomodatie waarover het beschikt. Hiervan is de enthousiaste amateurclub zich terdege bewust. Wij citeren van de clubsite:

 

De SV wordt alom geprezen om het prachtige sportpark dat de laatste jaren tot stand is gekomen; 1000 reclameborden om het veld, mooie tegels in de kleedkamer, een ingebouwde sproei-installatie voor het hoofdveld, al dat soort dingen. Onlangs is op een gerenommeerde website zelfs bepaald dat de Slenk het mooiste sportpark is van Noord-Nederland. Dat de uitslag van deze poll is gemanipuleerd door enthousiaste Musselkers laten we maar even in het midden.

 

 

En de kwaliteit van de trainers die in het Oost-Groningse de scepter zwaaien mag ook indrukwekkend worden genoemd. Er is geen enkele toelichting nodig om de trotse coach van komend seizoen aan u te presenteren:

 

Martin Drent, 202 officiële wedstrijden FC Groningen,

68 doelpunten - nieuwe trainer van SV Mussel

 

En een blik op de elftalfoto van vorig seizoen toont een ander kopstuk uit de historie van FC Groningen: Harris Huizingh (313 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden, 67 doelpunten):

 

 

Wie nu nog altijd niet overtuigd is om de FC zaterdag in Mussel te ondersteunen, die wijzen wij gaarne op de inwendige mens, die in de plaatselijke kantine in goede handen is. Wij citeren nogmaals, nu van het kantine-gedeelte van de clubsite:

 

Naast koffie, thee en bier (Amstel uit de fles) bestaat het drankenassortiment o.a. uit AA-drink (alle kleurtjes), Aquarius en diverse soorten frisdrank. Verhongeren hoef je ook niet bij ons in de kantine. Naast een basisassortiment frituur en uiteraard gehaktballen zijn er ook overheerlijke tosti’s verkrijgbaar en door de week is een worstenbroodje ook snel klaargemaakt.

 

Voor bovenstaande heerlijkheden en gastvrijheid zijn de dames Ina Drenth, Manda Wijnholds, Dina Groenwold, Amanda Schoenmaker, Anouk Moorlag, Evelien Drenth, Gerdien Boels en Greetje Meijer verantwoordelijk. Gelieve hen vanmiddag met alle egards tegemoet te treden!

 

Maar ... wie er echt niet bij kan zijn in Mussel: FCG Online is ter plaatse en zal pak 'm beet om de minuut een update verzorgen!

 

Tot straks!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.