Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

109 gasten online

"Shkodran Metaj en Leonard Nienhuis in de belangstelling van SC Veendam"

Stand van zaken zaterdag 16 juli 2011:

Op de dag dat de twee Groningse profclubs tegen elkaar uit zullen komen noemt het Dagblad van het Noorden twee spelers van FC Groningen die hoog op het verlanglijstje van SC Veendam zouden staan. Het gaat om de 21-jarige keeper Leonard Nienhuis, één van de acht spelers van de B-kern die met de A-selectie meetrainen, en Shkodran Metaj (23), die eerdere stages bij Dynamo Dresden en FC Nordsjælland niet in een contract zag uitmonden. Nienhuis zou bij Veendam de opvolger moeten worden van Peter van der Vlag, die een contract bij Go Ahead Eagles heeft getekend.

 

Groningen en Veendam hebben al met elkaar gepraat over een overgang van Nienhuis en in het weekend wordt hierover verder gepraat. "Met een positieve inslag", aldus technisch manager Henk Veldmate. Veendam-trainer Heerkes heeft al met Metaj gepraat die uiterlijk zondagavond een beslissing neemt.

 

SLOTUPDATE maandag 18 juli 2011: Nienhuis naar Veendam; Etemadi naar Groningen

Later vanavond heeft FC Groningen op haar clubsite bekendgemaakt dat Leonard Nienhuis met onmiddellijke ingang voor één seizoen wordt verhuurd aan SC Veendam en dat Agil Etemadi als zijn vervanger wordt aangetrokken voor het huidige seizoen.

Wij vinden de keuze m.b.t. Etemadi opmerkelijk. Etemadi is met zijn 24 jaar een dispensatiespeler voor Jong FC Groningen en komend seizoen mogen er per wedstrijd maar drie dispensatiespelers meedoen. Wij hadden ons kunnen voorstellen dat niet Etemadi maar Stefan van der Lei, keeper van FC Groningen A1, als vierde keeper zou zijn aangesteld en Renze Fij als derde. 


 

Stand van zaken zaterdag 16 juli 2011:

 

Leonard Nienhuis is de derde keeper van FC Groningen en heeft bij de FC nog een contract tot medio 2014. Het zal moeilijk worden om komend seizoen aan speelminuten bij het eerste te komen omdat hij Luciano en Brian van Loo vóór zich moet dulden.

 

Onduidelijk is of Nienhuis na Danny Menting de tweede speler zou moeten worden die in het kader van het Kolonistenplan door FC Groningen aan SC Veendam verhuurd wordt, of dat er sprake is van de afkoop van het nog drie jaar doorlopende contract van Nienhuis.

 

Trainer Gert Heerkes van Veendam heeft gisteren gesproken met Shkodran Metaj. Heerkes over dit gesprek: "Het was een goed gesprek. Ik heb Shkodran aangegeven dat het mooi zou zijn als hij bij ons zou komen spelen. Hij reageerde positief, maar heeft ook nog andere opties. Shkodran neemt uiterlijk morgenavond een beslissing."

 

Ook bij Metaj zou het zowel om de afkoop van het nog één seizoen doorlopende contract als om verhuur kunnen gaan. Bij verhuur zou, hoe wonderlijk dat ook klinkt, Sko's salaris een struikelblok kunnen vormen. Mogelijk is er in de "kolonistendeal" tussen FC Groningen en SC Veendam door FC Groningen aangegeven dat bij verhuur van twee spelers de Veendammers niet het hele salaris dat bij de FC wordt getoucheerd hoeven op te hoesten.

 

Als beide berichten kloppen dan zal er zondag duidelijkheid zijn over de mogelijke overgang van beide spelers.

 

 

EERSTE UPDATE maandag 18 juli 2011:

RTV Noord: "Metaj niet naar Veendam; Nienhuis wellicht wel"; DvhN: "Etemadi mogelijk derde keeper van FC Groningen"

RTV Noord meldt dat Shkodran Metaj de overstap naar de Veenkolonialen niet zal maken en schrijft: "Trainer Gert Heerkes wilde uiterlijk zondag weten of Metaj voor Veendam wil spelen. Daar is de middenvelder van Groningen niet op ingegaan."

Over Leonard Nienhuis schrijft de site: "Veendam gaat ervan uit dat het binnenkort ook Leonard Nienhuis van FC Groningen kan toevoegen aan de selectie. De doelman moet de vervanger worden van de naar Go Ahead Eagles vertrokken Peter van der Vlag. De overgang van Nienhuis is pas afgerond als Groningen een derde doelman heeft aangetrokken."

 

Deze derde doelman is volgens de papieren versie van het Dagblad van het Noorden Agil Etemadi. De krant meldt dat FC Groningen Etemadi heeft benaderd om derde keeper in Groningen te worden als Nienhuis naar Veendam vertrekt. Wikipedia schrijft over Agil Etemadi, die al 24 jaar is en het beloftenstadium ontgroeid lijkt: "Agil Etemadi (Teheran, 23 april 1987) is een Nederlandse voetballer van Iraanse afkomst. Bij Heerenveen wist hij niet door te breken door blessures en daarom werd hij in de zomer van 2009 voor één seizoen verhuurd aan FC Emmen waarmee sc Heerenveen een samenwerkingsverband heeft. Daar had hij aanvankelijk een basisplaats maar toen hij in oktober weigerde om op de bank te zitten keerde hij de club de rug toe, vanwege ook interesse uit zijn vaderland Iran. Bij Heerenveen was hij tot de winterstop niet speelgerechtigd en hij was in enkele weken op proef bij Estil Azin uit Iran. Hij kreeg geen werkvergunning en moest het land na paar maanden verlaten. Na zijn terugkomst werd ook zijn contract bij Heerenveen niet verlengd waardoor de doelman op zoek kon naar een nieuwe club. Deze vond hij uiteindelijk in de eerste divisie." Volgens Wiki staat hij nu onder contract bij SC Veendam, maar dit klopt niet. Hij is momenteel clubloos en doet wedstrijdritme op bij Team VVCS (bron: VoetbalPrimeur).

 

SLOTUPDATE maandag 18 juli 2011: Nienhuis naar Veendam; Etemadi naar Groningen

Later vanavond heeft FC Groningen op haar clubsite bekendgemaakt dat Leonard Nienhuis met onmiddellijke ingang voor één seizoen wordt verhuurd aan SC Veendam en dat Agil Etemadi als zijn vervanger wordt aangetrokken voor het huidige seizoen.

Wij vinden de keuze m.b.t. Etemadi opmerkelijk. Etemadi is met zijn 24 jaar een dispensatiespeler voor Jong FC Groningen en komend seizoen mogen er per wedstrijd maar drie dispensatiespelers meedoen. Wij hadden ons kunnen voorstellen dat niet Etemadi maar Stefan van der Lei, keeper van FC Groningen A1, als vierde keeper zou zijn aangesteld en renze Fij als derde.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.