Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

460 gasten online

FC Groningen speelt in Oude Pekela gelijk tegen Ankaragücü: 1-1

Het oefencircus gaat door en verplaatst zich vanavond naar het sportpark van de vv Noordster in Oude Pekela, geheel in lijn met Van Veendam noar Olle Pekel, de voormalige Oosterpark-stadionkraker. Het Turkse M.K.E. Ankaragücü is onze volgende tegenstander. De Turken eindigden in de afgelopen competitie als 13e in de Spor Toto Süper Lig en behaalden in 34 wedstrijden 41 punten, exact de helft van landskampioen Fenerbahçe. De club is één van de oudste voetbalclubs in Turkije en aangezien Ankaragücü letterlijk Ankara Kracht betekent kan de FC zich vanavond maar beter fixeren op het heel houden van ledematen, of zal het door Ümit Özat getrainde slagersensemble met vredelievende bedoelingen naar Ol' Pekel afreizen?

 

Eindstand: 1-1; kijk verderop voor een wedstrijdverslag.


Twee smetjes op de wedstrijd:

  • Virgil van Dijk is geblesseerd uitgevallen met een enkelblessure; de ernst is nog onbekend.
  • De Groningen Fanatics hadden voorafgaande aan de wedstrijd een prachtige, vreedzame sfeeractie, die alle omstanders als heel mooi hebben ervaren. Waarom moesten deze supporters meteen na de sfeeractie van het complex worden verwijderd zodat ze de wedstrijd niet eens konden zien? En waarom is geheel onnodig de brandweer gealarmeerd?

    Inmiddels zijn de Groningen Fanatics zelf met een reactie gekomen, klik hier.

 

Toegevoegd: fotoreportage van Wouter Pauwels; fotoreportage van Eric Smit volgt!

 

Fotoreportage van de wedstrijd FC Groningen - Ankaragücü van Wouter Pauwels:

 

DSC_0005 (Small)
DSC_0006 (Small)
DSC_0008 (Small)
DSC_0010 (Small)
DSC_0012 (Small)
DSC_0013 (Small)
DSC_0014 (Small)
DSC_0016 (Small)
DSC_0033 (Small)
DSC_0035 (Small)
DSC_0038 (Small)
DSC_0040 (Small)
DSC_0041 (Small)
DSC_0042 (Small)
DSC_0046 (Small)
DSC_0049 (Small)
DSC_0052 (Small)
DSC_0056 (Small)
DSC_0057 (Small)
DSC_0058 (Small)
DSC_0059 (Small)
DSC_0063 (Small)
DSC_0066 (Small)
DSC_0069 (Small)
DSC_0070 (Small)
DSC_0078 (Small)
DSC_0079 (Small)
DSC_0080 (Small)
DSC_0085 (Small)
DSC_0088 (Small)
DSC_0096 (Small)
01/31 
start stop bwd fwd

 

Fotoreportage van de wedstrijd FC Groningen - Ankaragücü van Eric Smit:

 

(volgt)

 

Scoreverloop:

 

38' Dusan Tadic mist penalty

42' 0-1 Ishak Dogan

90' 1-1 Danny Holla

 

Opstelling FC Groningen:

Van Loo; Kappelhof, Van Dijk, Ivens, Burnet; Kieftenbeld, Hiariej; Bacuna, Pedersen, Tadic; Suk


Bank:

Kwakman, Holla, Sparv, Matavz, Batbay, Femi, Metaj, Luis Pedro, Bos, Bakker, Luciano

 

Afwezig wegens blessures:

Andersson, Johansson, Van de Laak, Enevoldsen

 

Verder afwezig:

Etemadi, Fij, Keurntjes, Ben Moussa, Jones

 

Scheidsrechter: Jeroen Sanders

 

Opstelling in linies:

 

Suk (75' Matavz)

Tadic (aanvoerder) (68' Bos) - Pedersen (75' Metaj) - Bacuna (68' Batbay)

Hiariej (75' Sparv) - Kieftenbeld (75' Holla)

Burnet (85' Bakker) - Ivens (68' Femi) - Van Dijk (25' Kwakman) - Kappelhof (85' Luis Pedro)

Van Loo

 

Brian van Loo keept dus. Logisch, afgelopen zaterdag tegen Veendam was het immers Luciano's beurt, en ze wisselen elkaar af zolang nog niet bekend is gemaakt wie komend seizoen de vaste keeper wordt.

 

Eerste impressies uit Oude Pekela

 

Foto via Renze Fij

 

Matías Jones is vanavond aanwezig in Ol' Pekel! Hij wordt liefdevol begeleid door Luciano die niet van zijn zijde zal wijken, behoudens wellicht eventuele door onze Braziliaanse keeper te maken speelminuten. Eric Smit heeft één en ander reeds vastgelegd op de gevoelige plaat en foto's zullen na afloop van de wedstrijd aan dit live-verslag woren toegevoegd!

 

Het zal vanavond spannend worden. Wat voor fysiek geweld gaan we bij de Turken beleven? Tijdens hun vorige 'onschuldige' oefenpotje tegen Sporting Lissabon (0-3 nederlaag) scoorden ze vijf gele kaarten; of alle Portugezen de wedstrijd hebben overleefd is ons onbekend.

 

Verder rukt er een FCG Online-mijlpaal naderbij: onze 1.000e volger op Twitter kon binnenkort wel eens worden begroet! Kortom, bij ons is er een additioneel spanningselement, al interesseert het ons vele malen meer of Petter Andersson de volgende oefenwedstrijd tegen HSV haalt of niet!

 

Ook zijn we benieuwd of Femi er vanavond bij is. Zo niet, dan kon dit wel eens met een op handen zijnd vertrek naar Brøndby te maken hebben.

 

Later blijkt Femi er gewoon te zijn. De warming-up is om iets vóór half zeven begonnen. Er is aardig wat publiek op het sportpark van Noordster aanwezig.

 

Het veld ligt er schitterend bij! Om 18:49 uur zit de warming-up erop. Nog even en we gaan los! Aanvoerder vanavond is Dusan Tadic, dat was hij al een oefenwedstrijd eerder.

 

De Groningen Fanatics zorgen voor sfeer hier in Oude Pekela! Achter één van de doelen hebben ze groene rookbommen en kelurige fakkels. Ziet er prachtig uit! Foto volgt ongetwijfeld na de wedstrijd. De GF hebben een spandoek "Dit is onze beleving". Prachtig!


(Aanvulling: meteen na afloop van de sfeeractie werden alle Fanatics die hieraan hadden meegedaan van het complex verwijderd, zodat ze de wedstrijd niet hebben kunnen zien. Waar was deze kinderachtige actie voor nodig? Iedereen op het sportpark was enthousiast over de sfeeractie, het zag er prachtig uit!)

 

Eerste helft

 

Exact om 19:00 uur begint de wedstrijd. FC Groningen verdient gelijk een corner via Tadic en Suk. De hoekschop levert niks op. Opvallend genoeg speelt Virgil van Dijk rechts in het centrum van de verdediging en Jonas Ivens links. Dit hadden we andersom verwacht.

 

Na drie minuten krijgen de Turken hun eerste kleine mogelijkheid uit een vrije schop. Brian van Loo redt safe.

 

FC Groningen tikt de bal weer mooi rond, het lange-halen-gauw-thuis-voetbal is duidelijk niet aan Pieter Huistra besteed, gelukkig. Na een dikke vijf minuten heeft Suk een mooie kans. De Turkse keeper redt en in de rebound schiet Dusan Tadic over.

 

Even later moet Hyun Jun Suk voor een blessure worden behandeld. Hij blijft wel een tijdje liggen maar het lijkt gelukkig niet ernstig.

 

FC Groningen is met veel inzet aan de wedstrijd begonnen. Het wil snel de bal veroveren. Leuk om te zien! Dusan Tadic is overal te vinden. Laat de competitie maar beginnen (mét de Serviër a.u.b.)! Ook de Turken verstoppen zich niet. In het eerste kwartier zien we weinig kansen, maar het is een fanatieke pot.

 

Het scorebord in Oude Pekela is van vermoedelijk Belgische makelij: hij begint bij 45 minuten en telt af naar 0.

 

Na een kwartier maakt Jonas Ivens een dikke fout, hij levert de bal zomaar in bij een Turk. Virgil van Dijk kan net op tijd herstellen, maar loopt hierbij een blessure op. Hij heeft veel pijn. Gelukkig kan hij wel verder spelen. Wordt het centrum van de verdediging dit seizoen de achilleshiel van FC Groningen? We zien daar in de oefenwedstrijden teveel fouten, met name bij Ivens en Kwakman!

 

Het lijkt er echter op dat Van Dijk straks naar de kant wordt gehaald. Kees Kwakman zal er dan wel inkomen. Jammer!

 

Virgil wil nog niet opgeven. Hij geeft een mooie lange pass op Suk, die voorgeeft. Pedersen kan er net niet bij.

 

Kwakman is gelukkig weer gaan zitten op het moment dat Van Dijk z'n duim opstak. Onze jonge, maar op dit moment beste centrale verdediger kan gelukkig verder spelen, al loopt hij nog wel een beetje stroef.

 

De FC gaat door. Halverwege de eerste helft zet Dusan Tadic voor. Nicklas Pedersen kan de bal niet helemaal goed controleren en schiet tegen een verdediger op. De Deen is tot nu toe zeer actief, maar nog niet zo gelukkig in zijn acties.

 

Helaas, Virgil van Dijk moet toch naar de kant. Kees Kwakman komt in de 25e minuut in de ploeg. Jonas Ivens gaat nu wel centraal rechts spelen en Kwakman links van hem.

 

Meteen na de wissel schiet Pedersen met een slap schot naast, uit een aanval die werd opgezet toen Maikel Kieftenbeld de bal goed veroverde.

 

Net als in de vorige wedstrijd tegen SC Veendam worden er vrij veel kleine overtredinkjes gemaakt, in dit geval vooral door FC Groningen.

 

Leandro Bacuna heeft het in het eerste half uur nog niet echt. Hij heeft de bal al een paar maal simpel verprutst. Of dit komt omdat zijn jonge concurrent Matías Jones in zijn nek hijgt?

 

Lorenzo Burnet kan ons vanavond daarentegen wel heel goed bekoren, hij speelt prima!

 

Aan beide kanten gaat er in de passing nog teveel mis. Hierop wordt door Pieter Huistra dus dagelijks in de training niet voor niks gehamerd: dit is nog voor verbetering vatbaar. Maar de wil is er wel, en FC Groningen speelt met veel inzet in een aardig hoog tempo. De lange bal wordt, zoals gezegd, nooit gehanteerd: de FC wil steevast rustig van achteruit opbouwen. Echter: er wordt te veel balverlies geleden.

 

Na ruim een half uur kopt Suk naast uit een voorzet van Burnet.

 

We krijgen het gevoel dat we Petter Andersson 'op tien' missen. En dat zeggen we niet omdat we idolaat zijn van hem maar omdat hij allrounder is dan Pedersen.

 

Strafschop FC Groningen in de 38e minuut! ... Dusan Tadic schiet, maar de Turkse keeper redt... Dusan schoot veel te slap in de hoek. Ook de corner die hieruit volgt levert niks op. Wij nemen aan dat er een overtreding op Suk, die naar de grond ging, was begaan, waardoor Sanders voor een strafschop floot. Volgende keer Matavz maar weer laten nemen... (al mist die ook wel eens, remember ADO-thuis...)

 

Maar, om er een positieve draai aan te geven: als Tadic zich ook nog als doelpuntenmachine zou gaan ontpoppen, tja dan is hij echt onhoudbaar voor FC Groningen!

 

Na 42 minuten komt FC Groningen op achterstand: 0-1. Doğan Şahin kan Brian van Loo verrassen omdat Ivens en Kwakman allebei opeens wegdoken. Het zag er nogal knullig uit...

 

(correctie: in de rust zegt de speaker het verkeerd gezien te hebben en roept om dat het Ishak Dogan is geweest, de nr. 15)

 

Het spel van de FC is gaandeweg de eerste helft wel steeds slordiger geworden. Er zijn teveel onnauwkeurigheden.

 

Na 45 minuten is het rust. De tegengoal is toch een domper. Over de hele eerste helft gezien speelt de FC onder zijn kunnen. De ploeg speelt ook echt te slordig. Of dit aan de opstelling lag, met niet Sparv en Holla als controleurs maar Hiariej en Kieftenbeld, en met Matavz op de bank?

 

Eerste prijs vandaag bij de verloting: een Haakse slijper, oftewel een Flex. Voor wat het waard is

 

In de rust loopt apart genoeg geen enkele speler van de FC warm! gaan we straks met een ongewijzigde ploeg verder?

 

Tweede helft

 

Om 20:00 uur komen de spelers het veld weer op. Inderdaad vooralsnog geen wijzigingen bij FC Groningen. Het grote wisselen zal na een uur wel komen.

 

De speaker geeft inmiddels een derde doelpuntenmaker door, het schijnt nu ene Ishak Dogan geweest te zijn...

 

Ivens heeft in de eerste vijf minuten alweer een aantal slechte passes verzonden. Het sein voor Huistra om Femi te laten warmlopen, als enige... Zal Ivens zijn slechte spel met een wissel moeten bekopen?

 

Bij de FC gaat nog steeds heel veel mis. (Sorry mensen, als het goed loopt zeggen we het, als het minder loopt ook...) Maar gelukkig signaleren we dit in de voorbereiding, en kan er nog worden gesleuteld en bijgeschaafd voordat de competitie begint.

 

Na 11 minuten krijgen de Turken een corner. Gelukkig levert die niks op. Kansen voor de FC zien we veel te weinig. Na 13 minuten wel eentje: Pedersen komt door een lange pass van Burnet vrij voor de keeper, maar hij kan de bal niet controleren.

 

Bij FC Groningen wordt de felheid nu ook wat minder, dit komt ongetwijfeld door de vermoeidheid. De Turken lopen herhaaldelijk buitenspel. De wedstrijd zit niet in een geweldige fase.

 

Na een kwartier mogen ook Batbay, Bos, Sparv, Matavz en Holla warmlopen. Metaj voegt zich bij hen. Matías Jones zit overigens in burger op de bank.

 

Na 61 minuten krijgt FC Groningen een vrije schop omdat Burnet geraakt was. Tadic neemt de vrije trap; Kwakman kopt heel mooi. Helaas redt de Turkse keeper. Nick Bakker moet nu warmlopen.

 

Femi maakt zich in de 65e minuut klaar om als eerste in te vallen. Tadic deelt inmiddels overigens ook in de malaise... Maar als we nu te negatief overkomen, zó slecht is het ook niet hoor ;-) De Turken kunnen ook geen potten breken, al gaat er bij hem minder mis. Groningen is vooral aanvallend behoorlijk machteloos.

 

Na 68 minuten wordt er gewisseld. Bos, Batbay en Femi komen erin; Bacuna, Ivens en Tadic gaan eraf. Kwakman neemt de aanvoerdersband over van Tadic. Nog altijd spelen Sparv, Holla en Matavz niet... Femi valt toch wat moeizaam in. Laten we hopen dat er geen scouts van Brondby, dat momenteel door ajax in de pan wordt gehakt, op de Pekelder tribune zitten.

 

Na een klein half uur krijgen de Turken een corner. Kappelhof werkt weg.

 

Na een half uur moeten Holla, Sparv, Matavz en Metaj zich klaarmaken om in te vallen. Luis Pedro gaat ook warmlopen. Eruit gaan Kieftenbeld, Suk, Hiariej en Pedersen. Opvallend: Shkodran Metaj gaat 'op tien' spelen. Alleen Kappelhof, Burnet en Van Loo spelen nu nog vanaf het begin, maar Johan Kappelhof en Lorenzo Burnet moeten straks vast nog wijken voor Luis Pedro resp. Nick Bakker.

 

In de 81 minuut krijgen de Turken nog een kans omdat Femi de fout ingaat. Al te warm worden we nog altijd niet van het spel van FC Groningen. Er gaat nog steeds teveel mis, maar Ankaragücü is niet sterk genoeg om daarvan te profiteren.

 

In de 85e minuut komen inderdaad Luis Pedro en Bakker voor resp. Kappelhof en Burnet. Tim Sparv is overigens wel redelijk goed ingevallen. Danny Holla ook wel, maar vooral Sparv valt in positieve zin op.

 

Weer krijgen de Turken een corner, en weer levert die niks op. Ankaragücü heeft ook al aardig wat gewisseld en wisselt nu voor de laatste keer.

 

Matavz krijgt in de counter nog een mogelijkheid, maar kan net niet bij de door Henk Bos geschoten bal komen. Daarna krijgt de FC nog een corner, die wordt genomen door Metaj. De corner werd weggewerkt, en Batbay wordt gehinderd bij zijn poging de bal opnieuw in te brengen. Gevolg: vrije trap voor FC Groningen. Inmiddels zitten we in de laatste minuut. En:

 

YES! Danny Holla schiet aan de linker kant van het veld vanaf een meter of 25 de bal uit deze vrije schop in het doel! Onderweg werd de bal niet meer aangeraakt en met een rare stuit belandt het leder in het doel.. Of toch wel? De speaker schrijft de goal toe aan Kwakman.

 

Meteen daarna fluit Sanders af! Eindstand: 1-1. En weer blijft FC Groningen ongeslagen in deze oefencampagne! Wij gaan even uitblazen ;-)

 

Afgaande op de Twitter-reacties van Virgil van Dijk na afloop van de wedstrijd lijkt hij er nog niet 100% van overtuigd dat de blessure meevalt, getuige zijn kernachtige 'Teringzooi'. Duimen... Later gaf hij aan dat zijn rechter enkel dubbel klapte en zijn enkel is nu dik.

 

Op datzelfde medium kan Hans Nijland ook prima relativeren: 'Geen beste wedstrijd, maar uitstekende accommodatie van vv Noordster. Nu nog een drankje met de burgemeester van Pekela in de bestuurskamer.'

 

Foto's van Eric Smit volgen later vanavond!

========================================================

 

Eerder vandaag hadden we al het volgende rondom de wedstrijd van vanavond geplaatst:

 

De tegenstander van vanavond: Ankaragücü

 

Foto's van de training van Ankaragücü van dinsdag 19 juli 2011 (bron: clubsite Ankaragücü):

 

1 (Small)
2 (Small)
3 (Small)
4 (Small)
5 (Small)
6 (Small)
7 (Small)
8 (Small)
9 (Small)
1/9 
start stop bwd fwd


'Ankaragücümüz yarın sabah 10:00’da yapacağı antrenmandan sonra akşam 19:00’da (TSİ 20:00) Hollanda 1. Lig ekiplerinden FC Groningen’le hazırlık maçı oynayacak.'

 

Plaats van handeling: Sportpark van vv Noordster, Sportlaan 1, Oude Pekela

 

En gewoon, omdat wij boeren zijn:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.