Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

207 gasten online

Bacuna, Kappelhof en Kieftenbeld bij voorlopige selectie Jong Oranje;

bijna voltallige selectie aanwezig op training donderdagochtend

Maar liefst drie spelers van FC Groningen zijn door Jong Oranje-coach Cor Pot opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje voor de oefeninterland tegen Jong Zweden, die op woensdag 10 augustus a.s. in het Zweedse Landskrona wordt gespeeld. Het gaat om Leandro Bacuna, Johan Kappelhof en Maikel Kieftenbeld. Cor Pot maakt op 5 augustus 2011 de definitieve selectie bekend.

 

Overigens was het drietal vanmorgen ook op het TCN trainingsveld te vinden. Alleen Koen van de Laak was afwezig.

 

De oefeninterland van Jong Oranje staat in het teken van de voorbereiding op de kwalificatie voor het EK onder de 21 jaar, dat in 2013 wordt gehouden. Jong Oranje start de kwalificatie op 1 september a.s. met een uitwedstrijd in Bulgarije, waarna op 6 september in Deventer Luxemburg de volgende tegenstander is. Mogelijk worden voor die interlands dus ook spelers van FC Groningen opgeroepen. Het eerste elftal van FC Groningen speelt tussen 28 augustus 2011 en 11 september 2011 echter geen wedstrijden: de competitie ligt dan stil, juist vanwege interlands.

 

Jong Oranje is verder nog ingedeeld in een poule met Oostenrijk en Schotland.

 

De oefeninterland tegen Jong Zweden wordt gespeeld in Stadion Landskrona IP, de thuishaven van de Landskrona BoIS, een club die in de Superettan, de Zweedse Jupiler League, momenteel een zieltogend bestaan leidt. De club staat na 17 wedstrijden op een 14e plaats (er doen 16 ploegen mee aan deze competitie, waaronder Hammarby, de momenteel als zesde geklasseerde vroegere club van zowel Petter Andersson als Emil Johansson) en moet vrezen voor lijfsbehoud.

 

Stadion Landskrona IP

 

Op de training vanmorgen zagen we een bijna voltallige selectie van FC Groningen in actie. Alleen Koen van de Laak moest verstek laten gaan; de overige spelers waren present, dus ook de gisteren wegens blessures absente heren. Ook Femi en Metaj, die met Brøndby IF resp. Willem II in verband worden gebracht, trainden vanmorgen mee.

 

Eric liet het fotografisch vastleggen van het door talloze vakantievierende kids bijgewoonde trainingsgebeuren dit keer over aan dochterlief Anja, zodat hijzelf ook eindelijk eens een keer op de foto te zien is. Helaas begaf de batterij van het fototoestel het al vrij snel, zodat er behalve van de aankomst van de spelers helaas niets voor het nageslacht bewaard is gebleven. We moeten het daarom met de opmerking doen dat iedereen de training zonder kleerscheuren is doorgekomen, ook al raakte Maikel Kieftenbeld licht geblesseerd. De kwetsuur was echter niet zodanig dat hij de training moest verlaten.

 

Fotoreportage van de training van donderdag 28 juli 2011 van Anja:

 

tn_DSC_0001 (Small)
tn_DSC_0003 (Small)
tn_DSC_0004 (Small)
tn_DSC_0011 (Small)
tn_DSC_0013 (Small)
tn_DSC_0014 (Small)
tn_DSC_0015 (Small)
tn_DSC_0016 (Small)
tn_DSC_0017 (Small)
tn_DSC_0019 (Small)
tn_DSC_0023 (Small)
tn_DSC_0024 (Small)
tn_DSC_0025 (Small)
tn_DSC_0026 (Small)
tn_DSC_0027 (Small)
tn_DSC_0028 (Small)
tn_DSC_0029 (Small)
tn_DSC_0030 (Small)
tn_DSC_0031 (Small)
tn_DSC_0032 (Small)
tn_DSC_0033 (Small)
tn_DSC_0034 (Small)
01/22 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.