Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

226 gasten online

Brian van Loo eerste keeper FC Groningen; Kees Kwakman beoogd aanvoerder

Vandaag heeft Pieter Huistra tegenover RTV Noord uitgesproken wat wij op grond van de keuze van de doelman in de oefenwedstrijd tegen RCD Mallorca ook al hadden voorspeld: Brian van Loo zal komend seizoen starten als eerste keeper van FC Groningen. De site schrijft: "De voornaamste reden die Huistra aanvoert voor zijn keuze is dat Van Loo op dit moment beter communiceert en dan met name met de centrale verdedigers voor hem. Luciano moet voorlopig genoegen nemen met een plaats op de bank." Verder heeft David de Vries van Voetbal International vandaag via Twitter gemeld dat Kees Kwakman komend seizoen de beoogde aanvoerder is van de FC.

 

UPDATE maandag 1 augustus 2011: RTV Noord: "Luciano krijgt spreekverbod"; David de Vries (VI) sluit transferverzoek Luciano niet uit

RTV Noord komt vandaag enigszins overspannen met het bericht dat Luciano van Pieter Huistra een spreekverbod opgelegd heeft gekregen en schrijft: "De Braziliaanse doelman mag in de media niet reageren over zijn rol als reservedoelman." Wij nemen aan dat RTV Noord bij de FC een verzoek heeft ingediend om Luciano om een reactie te vragen aangaande de beslissing van Huistra, Van de Looi en Hesp om Van Loo komend seizoen tot eerste keeper te bombarderen, en dat FC Groningen dit verzoek heeft afgewezen, wellicht omdat Luciano momenteel wel eens een gedesïllusioneerde indruk zou kunnen wekken. Het woord 'spreekverbod' is dan wellicht iets te stemmingmakend. Misschien is er echter wel degelijk sprake van een spreekverbod.

David de Vries, FC Groningen-watcher van VI, geeft in een vraaggesprek met VI Radio aan dat hij niet uitsluit dat Luciano bij de directie van FC Groningen een verzoek zal indienen om de club te mogen verlaten. De Vries lijkt dit op persoonlijke titel te zeggen. Het contract van Luciano loopt nog tot medio 2014.

 

OOG Radio en TV: "Geen spreekverbod voor Luciano"

Onze scepsis over het bericht van RTV Noord lijkt terecht. OOG Radio en TV bericht zojuist: "Keeper Luciano Da Silva heeft geen spreekverbord gekregen. Verschillende media meldden maandag dat de keeper van de FC Groningen niet meer met de pers mocht praten van trainer Pieter Huistra. Persvoorlichter van FC Groningen, Richard van Elsacker heeft aan OOG Radio en Televisie aangegeven dat er geen sprake is van een spreekverbod. “Luciano wilde vanochtend niet reageren tegen RTV Noord. Dat was een keuze van de speler zelf en niet van de trainer of leiding van de club.” "


De keuze van Huistra, Van de Looi en Hesp voor Van Loo verbaast ons niet. In de oefencampagne kon Luciano zich niet in positieve zin van Van Loo onderscheiden, en met het wegvallen van Andreas Granqvist, achterin de grote organisator, heeft FC Groningen behoefte aan een keeper die zijn verdediging goed kan neerzetten. Dit communicatieve aspect ligt Luciano minder dan Brian van Loo. Een Luciano in topvorm vinden we beter van Van Loo, maar Luciano is o.i. al enige tijd niet in optimale doen.

 

Verder lijkt ook de keuze van de FC voor Kwakman als aanvoerder niet onlogisch. Dusan Tadic mag de laatste oefenwedstrijden dan aanvoerder zijn geweest, FC Groningen zal bij het nomineren van een aanvoerder toch een lichte voorkeur hebben voor een verdedigende speler die de Nederlandse taal vloeiend beheerst. Aangezien Ivens zich verbaal minder laat gelden dan Kwakman kunnen wij begrijpen dat de keuze op Kwakman is gevallen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.