Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

272 gasten online

Dusan Tadic zelfs te naam en te faam in Guatemala bekend

Met dank aan ontwikkelingswerker Henk, trouwe volger van FCG Online die momenteel een maand in de Midden-Amerikaanse jungle verblijft, weten we dat de roem van onze Dusan Tadic zelfs tot diep in Guatemala is voortgeschreden. Henk maakte een foto van een sportpagina van de jl. zondageditie van Prensa Libre, waaruit we kunnen opmaken dat Dusan als 'crack' beschouuwd moet worden - iets wat wij natuurlijk al ruim een seizoen lang weten. Bedankt Henk! Met dank aan Segia staat er inmiddels een mooie vertaling van het artikel onder de foto!

 

 

Vertaling (met dank aan Segia!):

 

HET ZWIJGEN OPGELEGD
Toen Groningen 1.25 miljoen euro betaalde voor een vrijwel onbekende speler, twijfelde de meerderheid van de fans aan de hoogte van zijn transferbedrag. Maar de Serviër veroverde al snel de harten van het publiek, en sloot het seizoen af met 7 goals en 19 (!) assists in 34 wedstrijden, de meeste van de Eredivisie, waarmee hij de echte revelatie van afgelopen seizoen in Nederland werd.

MOEDERLIJKE BOYCOT
Toen hij nog een jongetje was, wilde Rode Ster - samen met Partizan de grootste club van Servië - Tadic contracteren, maar zijn moeder verbood het vanwege de afstand van Belgrado naar Backa Topola. Jaren later, op zijn veertiende, kwam Rode Ster voor hem terug, maar werd weer afgewezen door zijn ouders, die hem overtuigden te tekenen bij Vojvodina, een bestemming veel dichter bij huis.

ZIJN SPEL
Een elegante linksbuiten, met een geweldige techniek, perfecte balcontrole, een helse (?) dribbel en een fantastisch vermogen om assists te geven. Zijn spel doet denken aan Dragan Dzajic, de onoverwinnelijke linksbuiten van Rode Ster en Joegoslavië in de jaren '60 en '70."

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.