Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

488 gasten online

Petter Andersson ziet doorzettingsvermogen beloond met aanvoerdersband

FC Groningen heeft ons hart vandaag nóg sneller laten kloppen door komend seizoen niemand minder dan Petter Andersson te bombarderen tot de nieuwe aanvoerder van de Trots van het Noorden. Daar waar David de Vries van VI nog meende dat Kees Kwakman de nieuwe beoogde aanvoerder van FC Groningen zou worden, daar verkondigt Pieter Huistra een andere mening. Eentje die wij volkomen delen. Andreas Granqvist krijgt een waardige opvolger!

 

Op de clubsite ligt Huistra dit als volgt toe: "Hij geldt als een rolmodel binnen de spelersgroep. Hij is een speler die heeft bewezen met tegenslagen om te kunnen gaan en is bovendien de Nederlandse taal erg goed machtig. Door zijn ‘deputees’ Kees Kwakman en Dusan Tadic zal hij worden ondersteund in zijn taak als aanvoerder."

 

Petter Andersson is heel erg trots dat hij de nieuwe aanvoerder van FC Groningen is, zo laat hij op de clubsite van FC Groningen weten. Meer over Petters gevoel onderaan dit artkel! We hebben ook met een journalist van het Zweedse Aftonbladet geschakeld, die er meteen een stuk over heeft laten schrijven: 'Petter Andersson kapten i Groningen'. Het regionale Norran, dat Petter Andersson steevast op de voet volgt, is al even enthousiast: 'Petter lagkapten i Groningen'.

 

Wij konden leven met de keuze voor Kwakman als nieuwe aanvoerder. Hij is geboren in Purmerend en heeft in Volendam gespeeld, maar spreekt voor een westerling vrij aardig Nederlands, hij speelt achterin (de beste aanval begint achterin, zeker in het 4-2-3-1 systeem dat de FC propageert en waarin geduldig van achteruit wordt opgebouwd en de lange bal verafschuwd wordt) en laat zich verbaal gelden, maar Petter Andersson als aanvoerder vinden we echt geweldig. Dit zal hem na zijn ellendige blessureleed een laatste boost aan zelfvertrouwen geven en wie Petter 'op tien' heeft zien spelen, die weet hoe hij ook achterin te vinden is, kan zwoegen en sleuren en het in zich heeft de ploeg op sleeptouw te nemen als het wedstrijdbeeld daarom vraagt. Hij is publiekslieveling pur sang en eigenlijk kan dit alleen maar in een win-win situatie resulteren met het bereiken van de ultieme doelstelling voor komend seizoen als resultaat: Europees voetbal.

 

Petter, van harte gefeliciteerd! De aanvoerdersband is jou meer dan wie ook gegund!

 

 

Reactie Petter Andersson (bron: clubsite FC Groningen):

 

"Ik hoorde het vlak voor de training van dinsdagmiddag. Ik wist dat ik als basisspeler een kans zou maken om misschien aanvoerder te worden. Maar daar ging ik niet vanuit. Ik ben heel erg trots. Het is een mooie taak voor mij. Als je kijkt naar de eerdere zware blessures dan had ik dit natuurlijk niet verwacht. Maar ik voel me lichamelijk en mentaal sterk. Ik heb vertrouwen in mezelf en de ploeg. Misschien straal ik dat wel uit en ben ik daarom gekozen tot aanvoerder. Ik had deze zomer voor het eerst bij FC Groningen een vakantie zonder revalidatie en kon vanaf het begin met de voorbereiding meedoen. ik voel me nu fit en sterk, heb heel veel zin in het seizoen. Ik ga de aanvoerdersband komend seizoen in elk geval met plezier dragen."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.