Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

115 gasten online

Petter Andersson en FC Groningen in gesprek over contractverlenging

Afgelopen dinsdag vertelde technisch manager Henk Veldmate ons al dat FC Groningen het medio 2012 aflopende contract van Petter Andersson graag wil verlengen. Inmiddels heeft Petter met FC Groningen een eerste gesprek gehad over contractverlenging, zo schrijft Stefan Bleeker, o.a. verslaggever van OOG TV, op Twitter. Petter heeft in het gesprek aangegeven zich eerst op het voetbal te willen richten. Het gesprek zal op een later tijdstip een vervolg krijgen, aldus Stefan Bleeker.

 

Wij hebben Petter vorige maand na afloop van een training in Haren ook al eens gevraagd of hij langer in Groningen zou willen blijven. Hij antwoordde toen dat hij eerst fit wil blijven en langere tijd zonder blessures wil kunnen voetballen, maar zeker in is voor een langer verblijf. Hij gaf in het gesprekje met ons aan opgezien te hebben tegen de eerste training van dit seizoen, wetende dat zijn beide maatjes, Andreas Granqvist en Fredrik Stenman, vertrokken waren, maar hij is blij met de komst van zijn landgenoot en oud-ploeggenoot van Hammarby, Emil Johansson.

 

Zijn voorzichtige houding kunnen we goed begrijpen. Wat hij de afgelopen twee seizoen heeft meegemaakt aan blessureleed grenst aan het onvoorstelbare. In Norran kunnen we lezen dat hij trots is de nieuwe aanvoerder van FC Groningen te zijn. Hij ziet hierin een grote verantwoordelijkheid, en een teken dat hij in de basisopstellingsplannen van Pieter Huistra voorkomt: "Ik zal dit seizoen niet op de bank zitten." Hij zegt dat Huistra hem vermoedelijk als rolmodel ziet omdat hij na zijn blessures altijd fanatiek is op de training en na de trainingen vaak extra heeft getraind.

 

Wat ons betreft, maar dat had u al begrepen, blijft Petter tot in lengte van jaren aan FC Groningen verbonden!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.