Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

98 gasten online

Henk van Ginkel (zaakwaarnemer Tim Matavz) gooit knuppel in hoenderhok

De kop van het artikel dat vandaag op AD.nl is verschenen is suggestief: "Matavz dringt bij Groningse directie aan op transfer naar PSV". Duidelijk is echter dat hier niet Tim Matavz aan het woord komt, maar diens zaakwaarnemer, de omstreden zakkenvuller Henk van Ginkel. Van Ginkel is de eigenaar van World Soccer Consult (WSC). WSC stelt zich op haar website als volgt voor: "World Soccer Consult ondersteunt en begeleidt voetbalspelers bij het uitstippelen van hun loopbaan. We zorgen voor uitstekende, contracten met goede voorwaarden, bij topclubs uit de hele wereld. Spelers halen bij ons het beste uit hun carrière, vanuit professioneel als ook vanuit financieel oogpunt!" Van Ginkel durft zelfs het volgende in de mond te nemen over zijn toko: "Degelijke normen en waarden, no-nonsense en Nederlandse nuchterheid, dat is WSC." Het betreft hier wel een geheel eigen, uniek scala aan normen en waarden, die het in het verleden mogelijk maakten dat Bruno $ilva tot werkweigering werd aangezet en Luis $uarez tot het aanspannen van een arbitragezaak tegen zijn werkgever. Het bloed staat WSC echter aan de lippen. Bekijk hier de spelers die WSC begeleidt en concludeer met ons: voor het broodnodige genereren van omzet is WSC volledig afhankelijk van Tim Matavz. Kennelijk acht Van Ginkel de tijd nu rijp voor het incasseren van provisie, en lijkt opnieuw op een breuk tussen werkgever en werknemer aan te sturen door kreten als "Tim Matavz legt zich niet zonder slag of stoot neer bij het uitblijven van een transfer naar PSV. De spits van FC Groningen heeft de directie duidelijk gemaakt dat hij dolgraag naar Eindhoven verhuist, als de twee clubs er uit komen. In Nederland ziet hij ajax en PSV als stap omhoog" de wereld in te slingeren. Van Ginkel en WSC: een ranzige combinatie. En de hoofdrolspeler in kwestie zelf? Tim Matavz trainde net als gisteren ook vanochtend weer gewoon mee met FC Groningen. Hij lijkt uit het goede hout gesneden!

 

Inmiddels is Hans Nijland in zijn nieuwsbrief ingegaan op de kwestie Tim Matavz. Het is in onze ogen een prima verhaal waarin duidelijk gemaakt wordt dat de afwegingen om een bepaald bod te accepteren niet eenvoudig zijn. Nijland zegt o.a. het volgende: "In dit geval was het zo dat het bod van PSV in onze ogen niet toereikend was. Het was volgens PSV voor ons ‘take it or leave it’ en dat laatste hebben wij gedaan."

Maar het laatste woord is ongetwijfeld nog niet gezegd, de maand augustus is nog niet om...

 

Sterker nog, een dag later reeds valt op VI.nl te lezen dat Newcastle United zich opnieuw heeft gemeld bij PSV voor Erik Pieters. Hoewel er nog geen akkoord ligt, is de verwachting in Engeland dat de linksback vóór 31 augustus nog de overstap naar Newcastle zal maken, aldus VI. Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad hierover: "Zaakwaarnemer Erik Pieters van PSV verwacht dat transfer naar Newcastle wel rondkomt. Morgen kort gesprek met belangenbehartiger Pieters in het ED. Normaal gesproken is Pieters binnen week weg bij PSV." PSV wil € 7,5 miljoen voor Pieters ontvangen. Als de transfer doorgaat heeft het geld om Matavz te contracteren....

 

Al op 2 juni jl. gingen wij in dit artikel in op de nieuwe zaakwaarnemer van Tim Matavz, en wij schreven toen o.a.:

 

"In de papieren versie van Voetbal International komt de nieuwe zaakwaarner van de Sloveen, Henk van Ginkel, aan het woord. Van Ginkel neemt de naam van de club die per definitie voor een dubbeltje op de eerste rang wenst te zitten in de mond: "ajax zou een mooie club voor hem zijn. En ze hebben al een paar keer geïnformeerd. We zien wel. Ik denk overigens wel dat hij bij ajax zou passen."

 

Van Ginkel heeft echter een kwalijke reputatie. Hij, en niemand anders, was het die nog vóórdat Hans Nijland en Henk Veldmate hiervan op de hoogte waren verklaarde dat ene Bruno $ilva, het stuk verdriet dat Van Ginkel op dat moment vertegenwoordigde, teleurgesteld was dat de FC niet wilde meewerken aan een transfer van $ilva naar de hoofdstad, en dat $ilva voorlopig niet meer voor FC Groningen wilde uitkomen. Dagenlang zagen we de mislukte Uruguayaan vervolgens eenzaam zijn rondjes lopen langs het TCN trainingsveld. Wij nemen echter aan dat Tim Matavz over meer gezond verstand beschikt en zich minder snel tot dit soort kwalijke praktijken laat bewegen.

 

Toen was het dus Van Ginkel zelf die ajax een geschikte club voor Tim Matavz vond. Nu legt hij deze woorden in de mond van Matavz zelf, maar het ligt er duimendik bovenop dat het AD niet met Matavz, maar met Van Ginkel heeft gesproken. Matavz verklaarde begin juni ook nog graag in Groningen te willen bijtekenen: "Ik ben erg geïnteresseerd om mijn contract te verlengen als ze met een mooi bod komen", aldus Tim Matavz. Ineens wil hij dat niet meer? Of heeft Van Ginkel hem op andere gedachtes gebracht?

 

Wie de clientele van WSC doorspit, die komt een elftal spelers tegen. Naast Tim Matavz heeft het onze eigen Luciano onder haar hoede, en verder Said Bakkati (FC Zwolle), Lum Rexhepi van het Finse FC Honka, René Oosterhof van sc Heerenveen, Rasmus Schüller, ook al van FC Honka, de onverlaat Bruno $ilva van ajax, Niek Vossebelt van Willem II, Sander Duits van RKC, Jussi Kujala van De Graafschap en Joey van den Berg van FC Zwolle. Duidelijk is dat je de oorlog alleen op provisiegebied wint met Tim Matavz, en kennelijk dient er nu geïncasseerd te worden, zo zal Van Ginkel vinden.

 

In het artikel in AD staan verder nog de volgende passages:

 

Matavz ziet het voorlopig niet zitten om zijn nog twee seizoenen doorlopende contract in Groningen te verlengen, iets wat de clubleiding graag wil. 'We stellen die beslissing in elk geval tot na 1 september uit en het is de vraag of Tim nog langer in Groningen wil voetballen', zegt zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel.


Dat zou betekenen dat ook FC Groningen er baat bij heeft om Matavz deze zomer nog te verkopen. Een jaar later, met een contract dat nog slechts een seizoen doorloopt, zal zijn transferwaarde normaal gesproken flink zijn gedaald. 'Het zou helemaal niet raar zijn als Matavz volgend jaar zomer vertrekt', zegt Van Ginkel. 'Er komt een moment dat je verder wilt kijken en klaar bent met een club.'


PSV bracht zaterdagmiddag in het Brabantse Prinsenbeek een eerste bod uit op Matavz, dat door FC Groningen werd afgeslagen. Volgens directeur Hans Nijland heeft technisch manager Marcel Brands meteen aangegeven dat een deal rond Matavz er dan niet in zou zitten. Dat is vanuit Eindhoven nooit bevestigd.


Eerder dit jaar leek de Sloveen al voor zeven miljoen euro naar Napoli te gaan, maar die transfer ketste op het laatste moment af.

 

Wij zullen moeten afwachten wat het transfercircus nog gaat brengen. Wij moeten er niet aan denken dat Matavz deze maand alsnog wordt verkocht. Wie er ook in allerijl als vervanger wordt aangetrokken, deze speler zal er vermoedelijk onmogelijk direct kunnen staan, of het moet Bas Dost van Heerenveen zijn. De Friezen zullen echter vermoedelijk de hoofdprijs voor de door Ron Jans uitgekotste spits willen vangen, in de wetenschap dat FC Groningen een forse som geld voor Matavz heeft ontvangen, en Dost zelf zal een aardig salaris willen opstrijken. Gaat FC Groningen voor David Texeira, dan kunnen we de doelstellingen vermoedelijk op z'n Utrechts neerwaarts bijstellen, want Texeira mag dan een groot talent zijn, dat is Matías Jones ook maar dit betekent niet dat zo'n talent meteen rijp is voor het eerste. In de huidige selectie is de spitspositie ook al niet naar tevredenheid in te vullen: Andersson, Bacuna, Pedersen, Suk - het zijn geen spelers die Matavz als diepe spits kunnen doen vergeten. Ja, misschien zou Virgil van Dijk, gisteren zelfs voorin uitblinkend bij Jong FC Groningen en veel gevaar stichtend, het kunnen, maar durft Pieter Huistra dit aan?

 

Voorlopig moeten we wachten tot vanmiddag, want Hans Nijland heeft het volgende getwitterd: "Zojuist directie en management overleg gehad. Alles weer helder" en even later: "Vanmiddag om 14.30 uur de nieuwsbrief op onze website, daarin uitgebreide uitleg over situatie Matavz."

 

 

KLIK HIER VOOR DE NIEUWSBRIEF VAN HANS NIJLAND

Slotpassage van onze algemeen directeur:

 

"Daarmee is nog niet gezegd dat Tim Matavz ook na 1 september bij FC Groningen voetbalt. Die zekerheid of garantie valt om bovenstaande redenen simpelweg niet te geven. Maar hoe strakker een eventueel bod tegen de transferdeadline aan komt te liggen, hoe hoger dit zal moeten zijn. Wij zijn in het allerlaatste stadium namelijk niet meer in de gelegenheid direct een geschikte vervanger te halen. We hebben natuurlijk ons huiswerk gedaan, maar de factor tijd gaat dan een bepalende rol spelen en je moet wel de juiste dingen met elkaar blijven doen. Kortom: het wordt nog een spannende week."

 

Wordt vervolgd, vrezen wij...
 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.