Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

232 gasten online

RTV Noord: "Tim Matavz blijft bij FC Groningen"

RTV Noord heeft vanavond gemeld dat Tim Matavz bij FC Groningen blijft. De site schrijft: "Tim Matavz blijft bij FC Groningen. Dat bevestigt directeur Hans Nijland tegenover RTV Noord. Een transfer naar PSV is definitief van de baan. FC Groningen had de Eindhovense club een deadline gesteld. Voor zondagavond 20:00 uur had PSV met een bod moeten komen. Dat is niet gebeurd."

Hoe definitief definitief is weten we woensdagavond om 23:59 uur.

 

Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, schrijft vanavond op Twitter: "PSV verhoogde zaterdag bod op Matavz. Nijland vond het niet voldoende."

 

Hans Nijland: "Voor David Texeira lag vijfjarig contract klaar"

Hans Nijland gaat maandag in de papieren versie van Dagblad van het Noorden in op het afketsen van de transfer van Tim Matavz. De algemeen directeur van de FC: "Wij hadden PSV een deadline gesteld van zondagavond 20:00 uur. Dan wilden wij weten waar we aan toe waren. Technisch manager Marcel Brands heeft me nog gebeld om die deadline een dag op te schuiven, maar daar zijn wij niet mee akkoord gegaan." FC Groningen had de deadline op 20 uur gesteld omdat in Uruguay David Texeira de koffers al had gepakt. Hij zou om 23 uur in Montevideo in het vliegtuig zijn gestapt met bestemming Schiphol, aldus het DvhN. Nijland: "Hij zou dan maandagavond om 20 uur op Schiphol zijn aangekomen en dan zouden we de transfer nog rond kunnen maken. Wij waren er met hem uit over een vijfjarig contract en hadden met zijn club ook nagenoeg overeenstemming over een transfer." Nijland, die laat weten een 'raar gevoel' aan de onderhandelingen met PSV overgehouden te hebben, over Texeira: "Laat ik vooropstellen dat wij blij zijn dat wij Tim hebben kunnen behouden. Het is ook een teken van kracht van FC Groningen dat wij in staat zijn geweest een aan bieding van PSV naast ons neer te leggen. Maar aan de andere kant moet je je bedenken dat zo'n jongen in Uruguay klaar staat om op het vliegtuig te stappen om bij FC Groningen te gaan voetballen en dan krijgt hij ineens bericht dat het niet doorgaat. Wij hebben aan hem en ook aan zijn club wat uit te leggen. Hij wist overigens dat dit zou kunnen gebeuren en zijn club wist dit ook." Nijland over Matavz, die vandaag naar Slovenië vliegt waar zijn land komende vrijdag tegen Estland speelt, maar vandaag anders een medische keuring bij PSV zou hebben gehad: "Ook voor Tim is het allemaal heel vervelend geweest." Volgens het DvhN wilde FC Groningen méér voor Tim Matavz ontvangen dan € 7,5 miljoen, de eerder dit jaar van Napoli verlangde transfersom.

 

Inmiddels schrijft VI.nl dat PSV Erik Pieters niet meer naar Newcastle United laat vertrekken. Dit vergroot de kans aanzienlijk dat PSV zich niet nogmaals bij FC Groningen zal melden om alsnog te proberen om Tim Matavz te contracteren.

ECHTER: het blijft billenknijpen: 

  • Goos de Boer, journalist van RTV Noord, zegt op Twitter dat het tweede bod van PSV voor Matavz € 6,5 miljoen was en naar € 7 miljoen getild had kunnen worden. Het verschil tussen vraag en aanbod lijkt dan te overzien.
  • Thijs Slegers, PSV-watcher van VI, twijfelt eraan dat de transfer van Matavz naar PSV definitief van de baan is, aldus VIradio.
  • Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad die vanochtend op De Herdgang was, zegt zojuist, ook op Twitter: "Matavz, Bulykin en El Hamdaoui nog steeds kandidaat voor spitspositie bij PSV. Voorkeur ging uit naar El Ham of Matavz. Bulykin is tweede keus." Het Eindhovens Dagblad voegt in dit artikel toe: "Mounir El Hamdaoui, Tim Matavz en Dimitri Bulykin zijn nog steeds in beeld om bij PSV de spitspositie te gaan bekleden. Dat melden bronnen aan deze krant. Waarschijnlijk zal PSV via een bliksemtransfer op de laastste dag van de transferperiode haar slag slaan, is de verwachting. Bij El Hamdaoui is het salaris van de speler vooralsnog een struikelblok, Groningen wil Matavz niet voor minder dan 7 miljoen euro laten gaan. Bulykin is niet de eerste keus van PSV, maar kan voor de breedte vastgelegd worden."

 

RTV Noord voegde zondagavond kort na publicatie van genoemd artikel de volgende passage toe:

 

"PSV heeft ons nog gevraagd om de deadline op te schuiven naar maandag, maar dat kan echt niet", zegt Nijland. "We hebben fatsoenlijk de tijd nodig om een vervanger te halen. David Texeira was inderdaad de beoogde kandidaat. Dat was ook zo goed als geregeld, maar we kunnen hem simpelweg niet op het vliegveld laten staan wachten."

 

Wij hopen dat Tim Matavz inderdaad minimaal tot de winterstop bij FC Groningen blijft. Hij is onze belangrijkste aanvaller en zijn vertrek kan op korte termijn ongetwijfeld zeer moeilijk worden opgevangen.

 

De vraag is overigens wat FC Groningen doet mocht PSV maandag toch opeens met een acceptabel bod komen. Wil Texeira, die kennelijk naar het vliegveld is gegaan en daar de transfer naar de FC zag afketsen, dan nog wel? Wat hebben Napoli en PSV toch dat ze maar niet tot een kordaat, doortastend handelen in staat zijn als het gaat om het aankopen van Tim Matavz? Eén en ander gaat nog ten koste van de goede naam van FC Groningen in Zuid-Amerika ook.

 

Tim Matavz vertrekt morgen naar Slovenië om zich bij het Sloveense nationale elftal te voegen, dat vrijdag in Ljubljana tegen Estland speelt en volgende week dinsdag in Florence tegen Italië.


Gerelateerde artikelen:

27-08-2011 Mist en speculatie rond Tim Matavz en David Texeira

21-08-2011 FC Groningen slaat bod van PSV op Tim Matavz af; VI: "PSV legt zich hier niet bij neer"

23-08-2011 Henk van Ginkel (zaakwaarnemer Tim Matavz) gooit knuppel in hoenderhok

15-08-2011 VI: "Tim Matavz serieuze kandidaat voor PSV"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.