Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

117 gasten online

Gonzalo García mag FC Groningen verlaten

Gonzalo García zal niet lang meer in dienst van FC Groningen spelen. Na een goed gesprek tussen de verschillende partijen is men tot de conlcusie gekomen dat het beter is als de wegen van García en FC Groningen gaan scheiden. In ieder geval tot aan de winterstop zal García nog wel deel uitmaken van de eerste selectie en eventueel ook tot de wedstrijdselectie behoren (al maakt hij voor de wedstrijd van morgen tegen AZ géén deel uit van de wedstrijdselectie).

 

Ron Jans over de situatie rond García: “We hebben er met elkaar over gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat we wel met elkaar overweg kunnen, maar niet bij elkaar passen. Dan is het beter om uit elkaar te gaan. Overigens zal Gonzalo tot de winterstop gewoon deel uitmaken van de eerste selectie. Dat hij deze keer niet bij de achttien zit, hoeft niet te betekenen dat we geen beroep meer op hem zullen doen.”

 

Ondanks dat García bij FC Groningen nooit echt kon overtuigen, komt dit nieuws toch als een verrassing. Op 12 juni 2008 werd Garcia aan de selectie van FC Groningen toegevoegd, nadat een transfer van de Uruguayaanse spits Sebastián Fernández op het laatste moment wegens knieletsel afgeketst was. Groningen moest op zoek naar een alternatief en kwam bij de door FC Heerenveen aan Heracles Almelo uitgeleende García uit. García stond wel als enigzins moeilijk in de omgang bekend, maar men had alle hoop dat Ron Jans hem wel "aan de praat" kon krijgen. Helaas bleek dit moeilijker dan verwacht, en is het García, ondanks zijn talent, nooit gelukt het Groningse publiek - en de trainer - te overtuigen. De stijlvolle voetballer kwam tot nu toe in 36 officiële wedstrijden voor FC Groningen maar tot 4 doelpunten, dus achteraf waren de 650.000 euro, die FC Groningen aan Heerenveen moest overmaken, een minder goede investering. Het contract van García loopt nog tot 2012, maar gezien de situatie zal het zelfs voor Hans Nijland nog een hele kluif worden om het verhaal García enigzins kostenneutraal af te sluiten.