Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

322 gasten online

FC Groningen speelt gelijk tegen Lierse SK: 1-1

FC Groningen benut de competitieloze tijd tot 11 september a.s., als de beladen derby tegen 'het dorp' op het programma staat, met het spelen van een oefenwedstrijd tegen het Belgische Lierse SK, dat volgende week dinsdag overigens ook nog tegen VVV-Venlo oefent. De wedstrijd wordt vanavond in Rolde op het veld van v.v. Rolder Boys gespeeld, dat - hoe toepasselijk - aan de Nijlanderstraat is gesitueerd.

 

Lierse SK staat na vijf wedstrijden in de hoogste Belgische divisie op een 14e plaats, met drie punten en magere doelcijfers 3-5.

 

Eindstand: 1-1; live-verslag staat hieronder! Inmiddels hebben we fotoreportages van Eric Smit en Jannes Veenstra toegevoegd!

 

David Texeira, tevreden toeschouwer in Rolde


Fotoreportage van Jannes Veenstra

 

Afbeelding 001 (Small)
Afbeelding 003 (Small)
Afbeelding 008 (Small)
Afbeelding 010 (Small)
Afbeelding 025 (Small)
Afbeelding 057 (Small)
Afbeelding 068 (Small)
Afbeelding 072 (Small)
Afbeelding 119 (Small)
Afbeelding 128 (Small)
Afbeelding 135 (Small)
Afbeelding 145 (Small)
Afbeelding 153 (Small)
Afbeelding 158 (Small)
Afbeelding 160 (Small)
Afbeelding 163 (Small)
Afbeelding 170 (Small)
Afbeelding 181 (Small)
Afbeelding 182 (Small)
Afbeelding 189 (Small)
Afbeelding 202 (Small)
Afbeelding 210 (Small)
Afbeelding 211 (Small)
Afbeelding 218 (Small)
Afbeelding 233 (Small)
Afbeelding 243 (Small)
Afbeelding 259 (Small)
Afbeelding 263 (Small)
Afbeelding 285 (Small)
Afbeelding 319 (Small)
Afbeelding 343 (Small)
Afbeelding 344 (Small)
Afbeelding 346 (Small)
Afbeelding 347 (Small)
Afbeelding 368 (Small)
Afbeelding 369 (Small)
Afbeelding 401 (Small)
Afbeelding 402 (Small)
Afbeelding 452 (Small)
Afbeelding 464 (Small)
Afbeelding 471 (Small)
Afbeelding 487 (Small)
Afbeelding 496 (Small)
Afbeelding 509 (Small)
Afbeelding 510 (Small)
Afbeelding 511 (Small)
Afbeelding 522 (Small)
Afbeelding 529 (Small)
Afbeelding 550 (Small)
Afbeelding 590 (Small)
Afbeelding 698 (Small)
Afbeelding 716 (Small)
Afbeelding 725 (Small)
Afbeelding 732 (Small)
Afbeelding 744 (Small)
Afbeelding 782 (Small)
Afbeelding 820 (Small)
Afbeelding 826 (Small)
Afbeelding 864 (Small)
Afbeelding 891 (Small)
Afbeelding 894 (Small)
Afbeelding 902 (Small)
Afbeelding 925 (Small)
01/63 
start stop bwd fwd

 

Scoreverloop:


27' 1-0 Danny Holla (afstandsschot)

41' 1-1 Kurt van Dooren

 

Opstelling FC Groningen:

Luciano; Hiariej, Van Dijk, Ivens, Johansson; Holla, Keurntjes; Enevoldsen, Andersson, Jones; Suk

Bank: Van Loo, Bacuna, Bakker, Batbay, Tadic, Bos, Luis Pedro, Ben Moussa

 

Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer...

 

Afwezig aan de kant van FC Groningen:

Kappelhof (wordt rust gegund), Kwakman (licht geblesseerd of krijgt rust), Burnet (licht geblesseerd), Van de Laak (revalideert) en onze drie internationals (Sparv, Pedersen en Kieftenbeld)

Tevens afwezig: Hans Nijland (is naar eigen zeggen mogelijk in een zwart gat gevallen ;-) )

(Joop Munsterman heeft overigens verklaard dat Hans Nijland eergisternacht als volgt reageerde op het bod op Tadic: "Is dat de aanbetaling?" Humor ;-) )

 

Opstelling in linies:

 

Suk

Jones (67' Bos) - Andersson - Enevoldsen

Keurntjes - Holla

Johansson - Ivens - Van Dijk - Hiariej

Luciano

 

De warming-up zit er pas om 18:40 uur op. Het geplande aanvangstijdstip van kwart voor zeven wordt vermoedelijk niet gehaald!

 

Johan Kappelhof wordt vanavond rust gegund. Hij speelt dus niet. Helemaal snappen doen we dit niet!

 

Kersverse aanwinst David Texeira is vanavond trouwens een aandachtig toeschouwer!

 

Om 18:46 uur komen de spelers het veld op, onder aanvoering van captain Petter Andersson. Om 18:48 is de wedstrijd begonnen!

 

Eerste helft

Het doel wordt verdedigd door Luciano. Al in de eerste minuten zien we een mooie voorzet van Matías Jones, waar Hyun Jun Suk (niet geschorst voor oefenwedstrijden) helaas onderdoor springt.

 

Onder de aanwezigen is ook Kees Kwakman, die dus niet meer ziek is. We schatten dat er ca. 750 toeschouwers op het duel zijn afgekomen. Het begin van de wedstrijd is van beide kanten nog wat traag. Jones en Enevoldsen wisselen nu al van positie.

 

Verder valt er over het eerste kwartier weinig te berichten: er gebeurt weinig tot niets. Luciano heeft tot nu toe ook niets te doen. Maar dan heeft hij zijn eerste optreden: een vrije trap van Lierse, slap ingeschoten, heeft hij klemvast. Aan de andere kant krijgt FC Groningen van Wiedemeijer een vrije schop toegekend na een overtreding op Jones. Holla neemt de vrije schop voor z'n rekening maar de bal beland op de rug van Andersson.

 

FC Groningen zet nu wat aan en krijgt een corner. We zijn een minuut of 20 onderweg. Tim Keurntjes neemt bij afwezigheid van de op de bank zittende Tadic de hoekschop, maar de bal is een prooi voor de keeper van Lierse SK.

 

Omdat er voor beide doelen niets gebeurt denkt Danny Holla in de 27e minuut: laat ik het dan maar eens van afstand proberen, en de bal vliegt op een meter op 25 van het doel via de binnenkant van de paal tegen de touwen: 1-0! De voorsprong is verdiend, want het is de betere ploeg, zonder dat het overigens kansen afdwingt.

 

De Belgen van Lierse generen zich werkelijk nergens voor en spelen met reclame op de kont ;-)

 

Thomas Enevoldsen schiet even later, vrijstaand voor het doel, tegen de keeper van Lierse aan, na een leuke aanval over rechts.

 

De trainer van Lierse stuurt op ca. 10 minuten van de rust maar liefst zes man de dug-out uit: ze dienen zich warm te lopen.

 

Matías Jones schiet net naast het doel, jammer! Net zo jammer is het dat Kurt van Dooren in de 41e minuut zorgt voor de gelijkmaker met een schot precies in de hoek. Het was een beetje een klutssituatie en zeker geen fout van Luciano. Het staat 1-1.

 

FC Groningen wil toch graag met een voorsprong de rust in, al is de ploeg wel wat teruggevallen. Een afstandsschot van Petter Andersson gaat echter net naast. Even later fluit Wiedemeijer voor het rustsignaal.

 

Tweede helft

Om 19:47 is de tweede helft van start gegaan met een vooralsnog ongewijzigd FC Groningen.

 

Matías Jones speelt tot nu toe trouwens beter dan we van hem gewend zijn. Hij speelt lekker fel en gaat de duels ook beter aan.

 

Na een mooie aanval over de Zweedse schijven Johansson en Andersson kan Suk net niet goed bij de bal komen. Even later zien we een mooie voorzet van Johansson, maar Suk raakt de bal net niet goed genoeg. Aan de andere kant een corner voor Lierse, meteen gevolgd door een volgende.

 

Matías Jones is echt goed op dreef, en Emil Johansson speelt ook een prima wedstrijd. Gistermiddag tijdens de persconferentie zagen we ook al een stralende Jones, blij als hij was dat zijn vriend Texeira nu ook zijn ploegmakker wordt.

 

De tweede helft is tot nu toe beter dan de eerste. Een door Thomas Enevoldsen genomen hoekschop levert niks op.

 

Het is nu echt een leuke wedstrijd geworden. Na een kwartier wisselt Lierse. Meteen daaropvolgend voorkomt Luciano met een mooie redding een doelpunt van Lierse.

 

We zien een vuile overtreding op Andersson (geel voor de Belg), maar Petter staat snel weer op. Holla neemt de vrije trap, op 16 meter van het doel. De bal gaat net naast.

 

Over Luciano: hij speelt "op z'n Luciano's". Hij heeft soms rare acties, maar is verder okee. Virgil van Dijk speelt prima, maar is minder nadrukkelijk aanwezig dan in recente wedstrijden.

 

Danny Holla ziet na een minuut of 20 dat de keeper van Lierse te ver voor z'n doel staat. Danny probeert het vanaf grote afstand (hij staat bijna op de middenlijn), maar zijn schot gaat net naast. Dit had Holla goed gezien, en zijn schot was ook goed. Hier moet je een beetje geluk bij hebben natuurlijk.

 

Lierse gaat in de tegenaanval, maar Jonas Ivens lost dit heel netjes op.

 

Henk Bos komt in de 67e minuut in het veld; hij lost Matías Jones af. Even later wordt er een overtreding gemaakt op Thomas Enevoldsen. De Deen gaat volledig door het lint! Verbaal dan. Termen als 'fuck off' zijn niet van de lucht! Gelukkig weet de poedel het te sussen en is de ruzie ten einde.

 

Virgil van Dijk komt na een half uurtje spelen in de tweede helft lekker mee op. Hij zet een één-tweetje op en schiet op het doel, maar de keeper van Lierse redt. Even later mag Enevoldsen een corner nemen. Het levert niks op.

 

Hyun Jun Suk valt vanavond toch wat tegen. Hij wil graag en werkt hard, maar rendement heeft dit allemaal niet. Hij lijdt ook teveel balverlies. Emil Johansson is echter echt een leuke speler. Is het een optie om Burnet een keer als rechtsback uit te proberen en Johansson als linksback?

 

Ook Jonas Ivens kan ons vanavond bekoren! Petter Andersson was in de eerste helft nogal onzichtbaar, maar hij speelt een betere tweede helft. Tom Hiariej vinden we redelijk spelen.

 

We noteren een corner van de FC, zonder resultaat, en een kansje voor Lierse - het schot gaat over. Daarna is het bijna raak voor de Belgen, maar het schot gaat net naast.

 

Tegen het einde van de wedstrijd zien we achter elkaar drie schoten van de FC (twee ervan zijn van Andersson en eentje van Virgil van Dijk) op het doel van Lierse, en de keeper van de Belgen zit er elke keer goed tussen. Even later zit de wedstrijd erop. Matige eerste helft, leuk tweede bedrijf, eindstand 1-1! Huistra heeft vanavond bepaalde spelers rust gegund, en andere spelers minuten laten maken, maar het lijkt ons niet dat er al gericht op de volgende competitiewedstrijd is gespeeld (op wellicht de keeper na). Daarvoor ontbraken er gewoon teveel spelers.

 

Fotoreportage van Eric Smit

 

tn_DSC_0020 (Small)
tn_DSC_0023 (Small)
tn_DSC_0028 (Small)
tn_DSC_0032 (Small)
tn_DSC_0035 (Small)
tn_DSC_0037 (Small)
tn_DSC_0050 (Small)
tn_DSC_0059 (Small)
tn_DSC_0067 (Small)
tn_DSC_0071 (Small)
tn_DSC_0072 (Small)
tn_DSC_0075 (Small)
tn_DSC_0077 (Small)
tn_DSC_0084 (Small)
tn_DSC_0085 (Small)
tn_DSC_0109 (Small)
tn_DSC_0127 (Small)
tn_DSC_0129 (Small)
tn_DSC_0130 (Small)
tn_DSC_0131 (Small)
tn_DSC_0135 (Small)
tn_DSC_0140 (Small)
tn_DSC_0147 (Small)
tn_DSC_0155 (Small)
tn_DSC_0166 (Small)
tn_DSC_0175 (Small)
tn_DSC_0187 (Small)
tn_DSC_0198 (Small)
tn_DSC_0214 (Small)
tn_DSC_0217 (Small)
tn_DSC_0219 (Small)
tn_DSC_0226 (Small)
tn_DSC_0229 (Small)
tn_DSC_0230 (Small)
tn_DSC_0235 (Small)
tn_DSC_0247 (Small)
tn_DSC_0256 (Small)
tn_DSC_0258 (Small)
tn_DSC_0260 (Small)
tn_DSC_0262 (Small)
tn_DSC_0286 (Small)
tn_DSC_0291 (Small)
tn_DSC_0314 (Small)
tn_DSC_0317 (Small)
01/44 
start stop bwd fwd
 

 

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

 

Bij een blik op de clubsite van Lierse SK zagen we een alleraardigst onderdeel, dat bepaald niet elke voetbalclub op de website durft op te nemen: het zgn. Blessurehoekje, met - de naam doet dit al vermoeden - een overzicht van de geblesseerde spelers. Momenteel prijkt er een vijftal beklagenswaardigen in deze rubriek, waaronder Wesley Sonck, een bijzonder onsympathiek heerschap dat in het verleden in het Amsterdamse rood-wit over de velden doolde. Hij zal er vanavond vast niet bij zijn. In de selectie hebben we ook de Tunesiër Karim Saïdi ontdekt, die we nog kennen uit de periode (2004-2008) waarin hij het shirt van Feyenoord droeg. Meest opvallende naam is echter die van Gilberto Sebastiao Da Graca Amaral, maar dan puur taaltechnisch gezien.

 

Lierse SK was onlangs in het nieuws vanwege beschamende spreekkoren die door 'fans' van Beerschot aan het adres van de Japanse keeper van Lierse, Eiji Kawashima, werden aangeheven. Richting de Japanner werden kwetsende Fukushima-teksten geslingerd die de keeper zichtbaar raakten. Hoe laag kun je als supporter zijn...

 

Lierse SK, opgericht in 1906, heeft vier maal het Belgische landskampioenschap in de wacht gesleept. Voor het laatst gebeurde dit in het seizoen 1996-1997, waarna de club vrij ver is weggezakt en in het seizoen 2006-2007 zelfs uit de Eerste Klasse degradeerde om daarin pas vorig seizoen terug te keren. Het eindigde toen als 14e, de positie die het nu ook inneemt.

 

 

Voor Pieter Huistra is deze wedstrijd een mooie gelegenheid om eens te gaan experimenteren, met bv. Kappelhof als rechtsback en wie weet Luciano als keeper. We zullen ons ook op een speelstijl met een andere diepe spits moeten gaan instellen, want tja - Tim Matavz is per vandaag Groninger-af... Wie weet is David Texeira in Rolde aanwezig. Hij zal vast nog niet spelen, maar ook in burger zal hij een prooi zijn voor onze fotografen!

 

Het mooie Sportpark Boerbos in Rolde, met links de kantine

 

Tot vanavond als we live over deze pot gaan berichten!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.