Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

96 gasten online

Maikel Kieftenbeld en Tim Sparv houden de bank warm

Tot nu toe zorgt het oproepen van spelers van FC Groningen voor hun land er voornamelijk voor dat Pieter Huistra dagenlang niet met een volledige selectie kan trainen. Maikel Kieftenbeld en Tim Sparv hebben donderdag bij Jong Oranje (0-1 zege in Bulgarije) resp. gisteren bij Finland (4-1 overwinning tegen Moldavië) echter geen speelminuten mogen maken: Cor Pot en Mixu Paatelainen hielden onze controleurs de volle 90 minuten op de bank.

 

A.s. dinsdag krijgen de heren nieuwe kansen op een cap. Jong Oranje speelt in Deventer (vertrouwd terrein voor Kieftenbeld!) tegen Luxemburg; Finland speelt later die avond in Finland tegen Oranje. Die wedstrijd wordt wederom in het Olympiastadion in Helsinki gespeeld. Hopelijk is dat dan iets beter gevuld dan gisteravond, toen er welgeteld 9.056 Finnen op het duel tegen Moldavië waren afgekomen (bron: Finse voetbalbond).

 

Voor het Deense nationale elftal staat slechts één interland op het programma, waarvoor Nicklas Pedersen is opgeroepen. Denemarken speelt komende dinsdag een thuiswedstrijd tegen Noorwegen. De Denen zullen moeten winnen om de kansen op kwalificatie voor het EK niet in rook te zien opgaan.

 

Stand van zaken kwalificatie voor het EK: 

809-02-03092011
813-02-03092011
817-02-03092011
1/3 
start stop bwd fwd

 

Tim Sparv zal zijn verblijf bij het Finse nationale elftal niet als zinloos hebben ervaren, ook al mocht hij niet meedoen. Uit een tweet op Twitter maken we op dat hij zichzelf als mental coach van tweevoudige doelpuntenmaker Kasper Hämäläinen ziet: "4-1 win v Moldova. My roomie bagging two of the goals. All those long talks late at night must have helped." Sparv is in den vreemde zelfs de verjaardag van de vandaag verjarende Koen van de Laak niet vergeten en schrijft, stangend als altijd tegen Koen: "29 2day,congratulations!He's getting old,and feeling the effects of it. But it's great to have gray hair, ask anyone who's bald." En tenslotte vindt onze Fin, liefhebber van droge humor, de tijd om wat atletiekbeelden tot zich te nemen en schrijft: "How lonely can it get when you come 2nd and 3rd after Usain Bolt?? Finland, Sweden and Holland still without medals...." Laten we hopen dat we hem dinsdag wel in actie zien, spelend op het veld welteverstaan!

 

Tim Sparv en Kasper Hämäläinen, kamergenoten in Finland

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.