Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

141 gasten online

Texeira: verblijfsvergunning is aangevraagd; FC Groningen zet maximaal druk
UPDATE donderdag 8 september 2011: David Texeira zondag speelgerechtigd

Uit contact met FC Groningen is gebleken dat de FC inmiddels een verblijfsvergunning voor David Texeira heeft aangevraagd. Zodra deze binnen is moet David persoonlijk naar Uruguay om een stempel te halen. Ook al zet FC Groningen maximaal druk om de afhandeling van alle formaliteiten te bespoedigen - het lijkt twijfelachtig dat onze nieuwe aanwinst, die vrijdag niet alleen volgens ons maar ook volgens FC Groningen direct een uitstekende indruk op het trainingsveld achterliet, komende zondag inzetbaar is tegen sc Heerenveen. Tim Sparv is zondag wel inzetbaar, en snakt naar speelminuten. Bankzitter bij zowel FC Groningen als het Finse nationale elftal - het zint de beste man allerminst! 

 

Op donderdag 8 september 2011 meldt Hans Nijland op Twitter dat er mogelijk een grote verrassing aan zit te komen: "Zoals het nu lijkt vliegt Texeira vandaag met de benodigde stempel terug. Als dit lukt zou een topstunt zijn, dan zondag speelgerechtigd." Wat ons betreft wordt David Texeira net als onze vorige nummer 9, Morten Nordstrand, in zijn debuutwedstrijd in het Friese dorp de matchwinner! OOG Radio en TV is zelfs nog iets stelliger: "David Texeira, de nieuwe spits van FC Groningen, is per direct speelgerechtigd. Dat zegt algemeen directeur Hans Nijland.De opvolger van Tim Matavz is op dit moment in Uruguay om allerlei zaken te regelen. Hij keert vrijdag terug naar Groningen."

 

Later vanmiddag meldt Hans Nijland het volgende: "Texeira vliegt straks terug naar Nederland, alles is geregeld. Groot compliment aan Mick Duzink en Stiennette Balkema." Prachtig!

FC Groningen bevestigde e.e.a. later op de clubsite: "FC Groningen kan zondag een beroep doen op César David Texeira Torres. Alle formaliteiten zijn afgerond en als de vluchten richting Nederland geen complicaties opleveren, kan de Uruguayaanse spits zaterdag meetrainen en hoofdtrainer Pieter Huistra daarna beslissen of hij Texeira opneemt in de wedstrijdselectie voor de derby met sc Heerenveen, komende zondag. Texeira stapt donderdagavond om 17.20 uur Nederlandse tijd in Montevideo op een vliegtuig richting Amsterdam. De opvolger van Tim Matavz zal vrijdag rond het middaguur landen op Schiphol. Daarna zal hij naar Groningen reizen en even op adem komen. De bedoeling is dat Texeira zaterdagochtend aansluit bij laatste groepstraining voor de Derby van het Noorden, zondagmiddag 12.30 uur in het Abe Lenstra Stadion. Trainer Pieter Huistra dient daarna te beslissen of hij de gesteldheid van Texeira voldoende acht om de Zuidamerikaanse spits op te nemen in zijn 18-hoofdige selectie voor de confrontatie met sc Heerenveen. Hans Nijland: "We hebben vanmiddag het officiële bericht gekregen van de KNVB dat Texeira vanaf 9 september speelgerechtigd is." "

 

Stand van zaken maandag 5 september 2011:

 

In een vraaggesprek met De Telegraaf laat Tim Sparv weten dat hij het frustrerend vindt dat hij zo weinig speelt. Tegen Roda JC was hij nog geschorst, en in de drie competitiewedstrijden daarna kwam hij als invaller tot welgeteld 23, 35 en 29 speelminuten. In alle gevallen loste hij basisspeler Danny Holla af. Vergelijk dit maar eens met afgelopen seizoen: 37 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarvan 36 basisplaatsen. En voor de laatste interlands van het Finse nationale elftal werd Tim wel opgeroepen, maar hij mocht steevast de hele wedstrijd vanaf de bank toekijken. Sparv: "Het is frustrerend dat ik niet speel. Ik ben fit en gretig. Ik was de eerste wedstrijd tegen Roda JC geschorst. De trainer koos voor Danny en Maikel Kieftenbeld en is dat blijven doen. Door mijn inbreng vorig jaar houd ik vertrouwen dat het goed komt."

 

Over de situatie bij het Finse elftal: "Ik was in 2009 de aanvoerder van Jong Finland dat voor het eerst in de historie het EK haalde en de vorige bondscoach (Stewart Baxter) zag het ook in me zitten. De nieuwe trainer Mixu Paatelainen moet ik nog overtuigen. Bij je club moet je het afdwingen. Ik ervaar de eredivisie tot nu toe als heel positief, voel dat ik me elke dag ontwikkel. Jari Litmanen en Sami Hyypia hebben de weg naar Nederland voor ons geplaveid. Een transfer is – mede door de makkelijk te leren taal – een natuurlijke stap. En het type voetbal vind ik prettiger dan bij Halmstads BK in Zweden."

 

Tim Sparv, in 2009 nog captain van Jong Finland

 

De volgens De Telegraaf gelukkig nog altijd goedlachse Sparv gaat nog even in op zijn 'status aparte' bij het Finse elftal: "Ik ben in Oravais – een klein dorpje aan de westkust van Finland – geboren. Daar spreekt men Zweeds en dat doe ik dus ook. De Zweeds sprekende Finnen vormen met zes procent van de totale bevolking een minderheid."

 

Dinsdag spelen de Finnen thuis tegen ... Oranje. Sparv wil die avond absoluut op het veld staan: "Deze groep – met onze grote rivaal Zweden en het land waar ik nu voetbal – was ’too good to be true’. Al speel ik maar één minuut. Ik wil erbij zijn." Op Twitter waarschuwt hij Oranje alvast: "Worked on our aggressive approach for tomorrow with some full contact go carting. Watch out you people in orange, we're coming to get you!"

 

Overigens denkt Soccernews dat Harris Huizingh inmiddels de trainer is van FC Groningen. Wij zoeken nog naar de bevestiging van dit gerucht ;-) Overigens vinden wij dat Sparv tijdens Roda JC - FC Groningen beter op de tribune in Kerkrade had kunnen plaatsnemen dan een bezoekje aan de Gaypride te brengen, maar dit terzijde. 

 

 

 

UPDATE maandag 5 september 2011: David Texeira misschien van de partij tegen Heerenveen

Na publicatie van ons artikel vertelde Hans Nijland ons vanmiddag op de training, waarvan we later vanavond nog een klein verslagje voorzien van fraai fotomateriaal plaatsen, dat het zeker niet uitgesloten moet worden dat David Texeira komende zondag wél inzetbaar is tegen Heerenveen. Nijland zei dat de FC er alles aan doet om de verblijfsvergunning a.s. woensdag binnen te hebben, waarna Texeira - vanmiddag wederom aanwezig op de training - meteen het vliegtuig in wordt gedirigeerd. Uitgaande van een vliegtijd van grofweg twee maal 24 uur moet een optreden van de Uruguayaan, zondagmiddag in Heerenveen, tot de mogelijkheden behoren, aldus onze optimistische algemeen directeur. Wij houden een zware slag om de arm. Mocht dit allemaal lukken - hoe is deze krijger er fysiek aan toe als zijn trip erop zit en hij weer in Groningen is neergestreken?

 

UPDATE dinsdag 6 september 2011: David Texeira vliegt vanavond naar Uruguay

Inmiddels is duidelijk dat David Texeira al op dinsdagavond 6 september 2011 naar Uruguay vertrekt om een stempel voor zijn verblijfsvergunning te halen, zo schrijft Hans Nijland op Twitter. Wij gaan ervan uit dat hij vóór de wedstrijd van FC Groningen tegen Heerenveen terug is in Nederland.

(Waarom je anno 2011 voor een stempel fysiek naar een ander continent moet vliegen is ons overigens niet geheel duidelijk.)

 

Op donderdag 8 september 2011 meldt Hans Nijland op Twitter dat er mogelijk een grote verrassing aan zit te komen: "Zoals het nu lijkt vliegt Texeira vandaag met de benodigde stempel terug. Als dit lukt zou een topstunt zijn, dan zondag speelgerechtigd." Wat ons betreft wordt David Texeira net als onze vorige nummer 9, Morten Nordstrand, in zijn debuutwedstrijd in het Friese dorp de matchwinner!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.