Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

190 gasten online

Dusan Tadic: "Bij FC Groningen nog voldoende te leren; stap hogerop komt vanzelf een keer"

FC Twente had in de persoon van Joop Munsterman de euvele moed om op 31 augustus jl., de laatste dag van de transfer window, een bod van 5,5 miljoen bij FC Groningen neer te leggen in de hoop om hiermee Dusan Tadic te kunnen overnemen. Hans Nijland dacht dat dit bedrag een eerste aanbetaling was, maar het bleek om de totale transfersom te gaan. FC Groningen wimpelde het bod af, waardoor de Serviër een in uitzicht gesteld jaarsalaris van maar liefst 1,2 miljoen misloopt. Hij treurt echter niet om het afketsen van de deal: "Er was wel meer belangstelling, maar ik speel hier pas een seizoen. Na vier jaar was Tim Matavz wel klaar voor de stap, voor mij valt hier nog voldoende te leren. Ik heb het vertrouwen van de trainer en we zijn ambitieus. Bovendien twijfel ik er niet over dat die stap hogerop voor mij vanzelf een keer komt", zo lezen we vandaag in de papieren versie van de Voetbal International. Hierin valt ook te lezen dat PSV voor Tim Matavz in eerste instantie 5,5 miljoen betaalt, en dat daar nog 0,5 miljoen bijkomt mochten de Brabanders volgend jaar de Champions League halen. Hans Nijland, die in Voetbal International de 'Emir van Euroborg' wordt genoemd, sprak op de persconferentie waarin Texeira gepresenteerd werd, en waarin ook werd ingegaan op de transfer van Matavz, over meerdere bonussen die tot de € 6 miljoen zouden kunnen leiden, zonder die bonussen verder te specificeren. Ook het bedrag zonder de bonus noemde Nijland toen niet.

 

Lorenzo Burnet, geblesseerd uitgevallen tegen AZ, denkt dat hij komende zondag voldoende hersteld is om tegen Heerenveen van de partij te zijn, zo heeft hij laten weten. Hij traint ook alweer mee met de groep en kan komende zondag ongetwijfeld in de basis staan. Een prettige constatering, nu zijn Zweedse concurrent voor de positie linksback, Emil Johansson, de training gisteren geblesseerd moest verlaten.

 

Hans Nijland over het afwijzen van het bod op Tadic: "We hebben er geen moment serieus over nagedacht. Na het vertrek van Matavz hebben we het geld niet nodig, en zijn vertrek konden we naar fans en staf niet verkopen."

 

Te vrezen valt wel dat de maand januari, wanneer er alweer een transfer window op de rol staat, wederom voor de nodige slapeloosheid en lasogen zal zorgen. Tot die tijd kunnen we genieten van het nieuwe aanvalskoppel van FC Groningen: Dusan Tadic - David Texeira, ook wel DT² genaamd. De doelstelling van FC Groningen - Europees voetbal - blijft onverminderd van kracht!

 

Interessant is de vraag of in het contract van Dusan Tadic een gelimiteerde transfersom is opgenomen, of - analoog als bij Tim Matavz - een vastgelegd percentage van de transfersom dat naar de speler in kwestie kan toevloeien, als de speler daar niet van af ziet. Wij hopen en denken dat ook in Tadics contract zo'n percentage is opgenomen, waardoor de FC kan vragen wat het wil, in tegenstelling tot de situatie van een contractueel vastgelegde gelimiteerde afkoopsom. Clubs hebben dan het nakijken, een hoogst ongewenst scenario op pak 'm beet 31 januari 2012.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.