Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

305 gasten online

FC Groningen wil contracten van Virgil van Dijk en Leandro Bacuna openbreken

Van zeven eerste elftal-spelers van FC Groningen loopt het contract aan het einde van dit seizoen af. Het gaat om Brian van Loo, Tom Hiariej, Virgil van Dijk, Koen van de Laak, Petter Andersson, Thomas Enevoldsen en Leandro Bacuna. FC Groningen bezit een eenzijdige optie om de contracten van Enevoldsen, Bacuna en Van Dijk met twee (Enevoldsen) resp. één jaar (Bacuna en Van Dijk) te verlengen.

 

FC Groningen heeft echter de intentie om de contracten van Leandro Bacuna en Virgil van Dijk open te breken, zodat beide heren langer dan één seizoen onder contract van de Trots van het Noorden zouden staan, in ruil voor een opwaardering van hun huidige verbintenis, die nu nog het karakter heeft van een 'beginnerscontract'. Binnenkort schikt de FC met de heren aan tafel, zo schrijft Wim Masker deze week in de Groninger Gezinsbode.

 

(FC Groningen heeft hier geschreven dat Thomas Enevoldsen in 2009 een vijfjarig contract heeft getekend tot medio 2014. De FC schrijft hier echter dat zijn contract medio 2012 expireert. Uit navraag is gebleken dat er sprake is van een driejarig contract met een optie voor nog twee jaar. Zijn contract loopt dus wel degelijk medio 2012 af.)

 

Virgil van Dijk, net 20 jaar geworden, was een dragende speler van Willem II A1 en vaak een basisspeler van Jong Willem II, toen FC Groningen hem met ingang van het seizoen 2010-2011 overnam van de Brabantse club. Hij tekende een contract voor twee seizoenen, waarbij FC Groningen de optie voor een extra jaar bezit. Virgil speelde tot nu toe zes wedstrijden voor het eerste elftal, waarvan vijf invalbeurten, maar hij ontwikkelt zicht stormachtig en heeft zich mede door zijn twee doelpunten in de onvergetelijke play off-thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (29 mei 2011) tot publiekslieveling ontpopt. Bij Willem II was men in 2010 bepaald niet blij met zijn vertrek. Zijn debuut voor het eerste elftal had hij ook al gemaakt (het betrof een oefenwedstrijd tegen Sierra Leone), en Willem II schreef op de clubsite over zijn move naar Groningen: "We hebben er alles aan gedaan om Virgil te behouden voor Willem II, hij heeft echter aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en wil zich graag in een andere omgeving verder ontwikkelen. We wensen hem uiteraard heel veel succes bij FC Groningen."

 

FC Groningen kwam per 1 januari 2010 een contract overeen met de eveneens net 20 jaar geworden Leandro Bacuna, en wel voor de duur van 2,5 jaar, met de optie op nog een extra jaar. Zijn debuut in het eerste elftal had hij echter al op 30 augustus 2009 gemaakt, en wel in de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen PSV. Leandro komt voort uit de eigen jeugdopleiding van FC Groningen en heeft er inmiddels al 59 wedstrijden in de hoofdmacht van de FC opzitten (42 basisplaatsen), waarin hij acht maal scoorde. Hij draaide een prima voorbereiding op dit seizoen en is tot nu toe ook onomstreden als basisspeler aan de rechter kant, waardoor hij Thomas Enevoldsen uit het elftal heeft gespeeld.

 

Met Petter Andersson heeft FC Groningen al een eerste gesprek gevoerd om zijn aflopende contract te verlengen. Wat FC Groningen van plan is met de aflopende contracten van Brian van Loo, Tom Hiariej, Koen van de Laak en Thomas Enevoldsen is ons vooralsnog niet bekend.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.