Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

111 gasten online

FC Groningen verlengt contracten met Bacuna en Van Dijk tot medio 2015

Goed nieuws vanuit het spelersfront! FC Groningen heeft vandaag op de clubsite gecommuniceerd dat de FC de contracten van Leandro Bacuna en Virgil van Dijk heeft opengebroken en verlengd tot medio 2015. Beide spelers hadden een nog één jaar doorlopende verbintenis bij de Trots van het Noorden, met een optie aan de kant van de club om het contract na afloop van dit seizoen met één seizoen te verlengen. Al op 9 september jl. schreven wij in dit artikel dat FC Groningen de intentie had om beide contracten open te breken. Wij zijn blij dat dit nu gerealiseerd is!

 

Technisch manager Henk Veldmate is natuurlijk in zijn nopjes dat de handtekening van beide 20-jarige talenten nu onder een nog bijna vier jaar durende verbintenis staat. Hij licht op de clubsite het volgende toe: "Zowel voor Leandro als Virgil voorzien wij naar de toekomst toe een goede rol bij FC Groningen en wij zijn dan ook blij dat we de contracten van deze beide jonge talentvolle spelers hebben weten te verlengen."

 

Veldmate gaat nog iets dieper in op beide heren:

 

Over Leandro Bacuna:

"Het geeft altijd een extra dimensie als een jonge speler uit je eigen jeugdopleiding doorbreekt bij het eerste elftal en Leandro is een exponent van de opleiding. Hij is al vroeg bij ons gekomen en dan is het mooi om te zien welke ontwikkeling hij doormaakt bij de club. Dit seizoen is Leandro veelal basisspeler en wij vinden het dan ook verheugend te melden dat we hem nog langer aan FC Groningen hebben weten te binden."

 

Over Virgil van Dijk:

"Virgil speelde de eerste helft van het vorige seizoen in Jong FC Groningen. Na de winterstop maakte hij een stormachtige ontwikkeling door en aan het eind van het vorige seizoen had hij vanuit diverse posities in het elftal een belangrijk aandeel in wedstrijden van het eerste elftal. Die prestaties leidden tot promotie naar de A-kern en dit seizoen zet zich zijn ontwikkeling door en is Virgil volwaardig selectielid."

 

Van nog vijf eerste elftal-spelers van FC Groningen loopt het contract aan het einde van dit seizoen af. Het gaat om Brian van Loo, Tom HiariejKoen van de Laak, Petter Andersson en Thomas Enevoldsen. FC Groningen bezit een eenzijdige optie om het contract van Enevoldsen met twee seizoenen te verlengen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.