Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

112 gasten online

"FC Groningen wil contract van Pieter Huistra verlengen; ook Huistra blijft graag"

UPDATE dinsdag 18 oktober 2011: VI.nl: "FC en Huistra binnenkort om tafel'

Stand van zaken maandag 26 september 2011:

Het Dagblad van het Noorden schrijft vanochtend dat FC Groningen verder wil met Pieter Huistra en zijn assistent, Erwin van de Looi. Beide heren tekenden voorafgaande aan het vorige seizoen een tweejarig contract; hun verbintenissen lopen derhalve aan het einde van dit seizoen af. Hans Nijland, vlak vóór de gistermiddag gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap: "Wij zijn tevreden over de hele technische staf. Daar staat het mindere seizoenbegin los van, maar dat kan na vanmiddag alweer anders zijn. Het kan wel eens een net zo lange samenwerking worden als met Ron Jans." Jans trainde de FC van 22-10-2002 tot en met 30-06-2010.

 

Ook Pieter Huistra wil zijn verbintenis graag verlengen: "FC Groningen is een mooie club. Ik wil graag langer blijven." Technisch manager Henk Veldmate trekt momenteel door Zweden en Denemarken voor scoutingsdoeleinden en kon zijn mening nog niet geven. Nijland zei echter dat Veldmate positief is over Huistra.

 

UPDATE dinsdag 18 oktober 2011:

VI.nl: "FC Groningen en Pieter Huistra binnenkort om tafel; Huistra wil graag blijven"

Eigenlijk is er weinig nieuws in het stuk van VI.nl van vandaag te ontdekken. Pieter Huistra geeft net als vorige maand aan dat FC Groningen een mooie club is waar hij graag langer wil blijven. Huistra, die weet dat de club ook enthousiast is over hem: "En ik ben zelf ook enthousiast. Ik vind FC Groningen een mooie club om bij te werken, en eigenlijk gaat het sinds mijn komst hier zoals ik ervan had verwacht. Daarom wil ik ook graag blijven. Voor mijn gevoel zijn we net bezig'. Hans Nijland heeft gelijk dat het raar zou zijn als we verrast zouden zijn door wat we elkaar te vertellen hebben. Daar ga ik dan ook niet vanuit. Er is reuring in de tent, en dat vind ik mooi. Alhoewel dat kampioenschap natuurlijk wat genuanceerd moet worden. Inderdaad, niets is onmogelijk. Dat heb je deze week bij de honkballers ook wel gezien. Maar dat FC Groningen nieuwe wegen wil bewandelen, is een instelling die wel bij mij past."

De signalen geven maar weer eens aan hoe blij we mogen zijn met een stabiele managements- en trainersstaf. Het komt de rust bij de club en de resultaten ten goede. Hoe anders is dat bij clubs die leven bij de waan van dag, geluiden zoals we die vandaag weer in Utrecht kunnen beluisteren...

 

Stand van zaken maandag 26 september 2011:

Wij zijn blij met dit signaal van de leiding van FC Groningen, dat ons niet verrast. Het is een bevestiging van het beeld dat er rust rond de club heerst, ook als een mindere start van de competitie niet geheel in lijn is met de vooraf gestelde, ambitieuze doelen. Pieter Huistra en zijn beide assistenten, Erwin van de Looi en Dick Lukkien (wiens contract nog een seizoen doorloopt), wordt de tijd gegund om het proces waaraan zij vorig jaar zijn begonnen te continueren. Het beleid van het management van FC Groningen staat in schril contrast met menig andere club waar de waan van de dag regeert en waar trainers versleten worden alsof het WC-papier betreft.

 

Formeel gezien moet Henk Veldmate, de technisch manager, een advies geven omtrent een eventuele contractverlenging. De uitlatingen van Hans Nijland tegenover het Dagblad van het Noorden moeten dan ook als informeel worden gezien. Nijland vind de maand oktober een zeer geschikt moment om middels een officieel statement naar buiten te brengen dat de club graag verder wil met beide trainers, of niet. Hans Nijland zegt dat Henk Veldmate ook positief is over Pieter Huistra. De inhoud van het nog te communiceren statement is nu dus al duidelijk.

 

Henk Veldmate is momenteel in Zweden alwaar mogelijke nieuwe versterkingen voor FC Groningen worden gescout; de week daarvoor keek hij in Denemarken rond. Hij keert begin deze week terug naar Groningen.

 

 

Of Emad Javanmiri op het lijstje van FC Groningen staat is ons niet bekend. Deze 21-jarige aanvaller van het Zweedse Ankaret FK, dat uitkomt in de bescheiden 6e Divisie Oost, verbrak onlangs een 49 jaar oud record van Ture Berggren: Javanmiri scoorde in één wedstrijd maar liefst 18x. Het betrof de eclatante 21-0 zege tegen het povere Karlskrona FC die op 17 september jl. tot stand kwam. Dat dit soort uitslagen in deze interessante competitie niet op zichzelf staan blijkt uit dit overzicht van de clubsite van Ankaret.

 

Het Zweedse Aftonbladet meldt dat de prestaties van Javanmiri niet onopgemerkt zijn gebleven: de knaap staat in de belangstelling van Mjällby en Örebro, clubs die op het hoogste Zweedse niveau uitkomen, de Allsvenskan.

 

Javanmiri verlengde zijn contract vorige maand tot augustus 2015, zo meldde de clubsite van Ankaret op 19 augustus jl. Op dat moment had hij reeds 30x gescoord in 13 wedstrijden. Na 19 wedstrijden staat de teller echter minimaal al op 48. Een aardig moyenne!

 

Emad Javanmiri, doelpuntenmachine van Ankaret FK

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.