Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

181 gasten online

Training donderdag 29 september 2011: accenten op verdediging en afwerken

Hoe meer de wedstrijd aller wedstrijden naderbij komt, hoe sneller ons rancuneuze bloed door de aderen raast. We zullen ons morgen terdege moeten inhouden bij onze voorbeschouwing, anders dondert er wellicht een tweede brief op onze deurmat, nu met het dringende verzoek ook digitale vormen van kwetsende spreekkoren achterwege te laten op straffe van een wedstrijd zonder publiek, in dit geval wellicht een digitale wedstrijd zonder publiek. Als dat zou betekenen: een weekendje geen Eredivisie Live, dan hebben we opeens de oplossing voor veel supportersleed te pakken, maar dit terzijde. We dwalen af.

 

Vanochtend werd er weer intensief getraind door de mannen van Huistra, Van de Looi, Lukkien en Hesp. In partijvorm werd er niet getraind: de verdedigers waren afgezonderd van de middenvelders en aanvallers en werden elk in hun specialiteit gedrild. Thomas Enevoldsen ondervindt nog altijd de naweeën van een maandag in de wedstrijd tegen Jong ajax opgelopen trap tegen zijn enkel; Virgil van Dijk moest de training iets eerder beëindigen dan de rest vanwege een kuitblessure. Het euvel zag er echter niet ernstig uit en ook Virgil gaf tijdens het signeren van diverse voetballen aan dat het allemaal wel meeviel. Er zal meer moeten gebeuren wil hij de clash met zijn vermoedelijke rivaal, Kolbeinn Sigþórsson, laten schieten.

 

Vanochtend trainden exact dezelfde heren als gisteren. Van de 29-koppige gecombineerde A- en B-selectie ontbraken dus alleen Koen van de Laak en Agil Etemadi. Gisteren was Thomas Enevoldsen alleen aan het begin eventjes aanwezig en vertrok toen weer, maar vandaag was hij net zo lang als de rest aanwezig. Hij trainde echter niet met de groep mee maar hield zich uitsluitend met de medische staf bezig. Laten we hopen dat hij tijdig herstelt, want de Deen is snel in vorm aan het raken en we zien hem zondag graag op het wedstrijdformulier.

 

Aan Tom Hiariej was vandaag weinig meer te merken, hij lijkt hersteld van zijn hamstringblessure.

 

Na wat rondo's werd de groep in allerlei subgroepjes onderverdeeld. Achteraan het veld werden de verdedigers, negen in getal (waaronder Hiariej), in drieën verdeeld en zij moesten de snelle, zuivere passing bijna tot in den treure oefenen. We zagen de volgende groepjes:

 

Gele hesjes: Kwakman, Van Dijk, Ivens

Oranje hesjes: Burnet, Hiariej, Kappelhof

Geen hesjes: Johansson, Luis Pedro, Bakker

 

Voor het publiek leuker om te zien was de oefening die door Pieter Huistra intensief werd begeleid. Er werden grote poppen aangedragen die als verdedigende sta-in-de-wegs moesten dienen en dwars door de poppen heen dienden de aanvallers zich te wurmen, die van links en rechts de aanvoer kregen. Huistra hamerde hier op een zuivere passing en op scoren. Kortom, er lijkt een halt toegeroepen te worden aan het veelvuldig niet-benutten van fraaie kansen, een deze competitie helaas veelvuldig voorkomend fenomeen.

 

We zagen hier de volgende groepen:

 

Aanvoer van rechts: Jones, Texeira, Bacuna

Aanvoer van links: Andersson, Suk, Tadic

Middengroep één: Sparv, Bos, Holla, Keurntjes

Middengroep twee: Pedersen, Kieftenbeld, Batbay, Ben Moussa

Keepers: Van Loo, Luciano, Fij

 

Uiteraard waren de oefeningen dusdanig ingestoken dat ook de spitsen tot afronding mochten komen, dus de heren Suk en Texeira dienden niet alleen voor mooie assists te zorgen, maar mochten ook voor de afronding zorgen als de assist door een collega werd aangeleverd.

 

Er werd lekker pittig getraind, zo zal ook technisch manager Henk Veldmate beamen, die net terug is van een scoutingstrip door Denemarken en Zweden en ongetwijfeld nu al weet wie de heren Tadic en Texeira gaan vervangen als die over een seizoentje of één voor een hoofdprijs worden verkocht.

 

We zagen niet alleen de fraaiste doelpunten, maar ook even fraai keeperswerk. Eigenlijk zijn we razend benieuwd naar de training van morgen, die een serieuze indicatie zal zijn voor de opstelling van de op voorhand legendarische pot tegen het zootje ongeregeld uit de randstad dat we zondag met open armen zullen ontvangen, en een paar uur later ook weer de stad uit zullen zetten. Hun nul punten opleverende verblijf alhier moet per slot van rekening niet te lang duren. Ook arbiter Liesveld, komende zondag de weinig benijdenswaardige inquisiteur van dienst, zal dan weer met pek en veren het noorden worden uitgejaagd. De beste man slaagde er afgelopen weekeinde zelfs in de Jupiler League in om een dusdanig rampzalige prestatie bij elkaar te fluiten in het duel tussen Eindhoven en Zwolle dat hij er met het door de VI-rapporteur toegekende cijfer 4 nog genadig van afkwam. De wegen van de KNVB zijn weer eens ondoorgrondelijk, want als Eindhoven-Zwolle te hoog gegrepen is - wat heeft de onverlaat dan in hemelsnaam in Groningen te zoeken? Maar wellicht dat we juist vanwege de op het nulniveau ingeschaalde verwachtingen voor wat betreft de arbitrage juist positief verrast zullen worden. We gaan het zien zondag! 

 

En omdat het er ook vanmorgen weer zo mooi uitzag vanuit het DUO-gebouw:

  

 

Tot morgen!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.