Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

216 gasten online

Training dinsdag 3 januari 2012: Dusan Tadic gewoon van de partij

Zo zonnig als in juni was het vandaag in Haren bepaald niet. Er kon echter wel getraind worden, wat van het TCN trainingsveld niet gezegd kan worden. De Euroborg mag volgens de tussenstand in de VVCS veldencompetitie dan op een troosteloze 16e plaats zijn terug te vinden met alleen nepondergronden van Excelsior en Heracles achter zich, het trainingsveld is er even belabberd aan toe. Treurig en FC Groningen-onwaardig.

 

Pieter Huistra was vanmorgen al om 8 uur in burger aanwezig om het veld te keuren en hij heeft resoluut besloten uit te wijken naar de velden van Sportpark De Koepel, de thuishaven van zowel VV Haren als VV Gorecht. Niet alleen vandaag, maar ook op woensdag, donderdag en zaterdag zal daar worden getraind. Dusan Tadic was vandaag bij beide trainingen aanwezig, en uit de rijk gevulde ziekenboeg is alleen Jonas Ivens ontslagen. Hij trainde vanochtend mee. Afwezig bij beide sessies was het langdurig gekwetste kwartet Thomas Enevoldsen, Emil Johansson, Kees Kwakman en Hyun Jun Suk. Het trio Zuid-Amerikanen (Luciano, Matías Jones en David Texeira) hoeft morgen pas te verschijnen. Opvallende aanwezige: Stefan van der Lei. Hij deed aan beide trainingen mee en lijkt dus inderdaad vanuit FC Groningen A1 naar Jong FC Groningen overgeheveld te zijn, zodat de door het vertrek van Agil Etemadi ontstane vacature inderdaad intern is opgelost. Goed nieuws vonden we ook in het FIFA-reglement. We hoeven niet bang te zijn dat FC Groningen de eenzijdige optie in het contract van Dusan Tadic niet mag lichten. Er dreigt dus geen herhaling van het 'Zakaria Labyad-scenario'.

 

 

Stefan van der Lei (links) had zich qua weer een beter debuut bij de B-kern kunnen voorstellen; ook Dusan Tadic denkt het zijne over de slagregens van vanmiddag. Kijk onderaan dit artikel voor meer foto's van Eric Smit, die zijn fotoapparatuur aan barre weersomstandigheden moest blootstellen om mooie plaatjes van de training van van vanmiddag te kunnen schieten!

 

Over de beide trainingen kunnen we verder kort zijn. Het is vandaag de eerste dag na het 'kerstreces' en er wordt nu toegeleefd naar de oefenwedstrijd die FC Groningen komende vrijdagavond bij SC Cambuur speelt.

 

Het is interessant om te kijken of Pieter Huistra de komende tijd gaat sleutelen aan bv. de centrale defensie. FC Groningen hield de laatste twee competitiewedstrijden met het duo Van Dijk-Kappelhof de nul. Zolang Kees Kwakman echter nog geblesseerd is hebben bespiegelingen over waar Kees zal gaan spelen (centraal achterin of als controlerende middenvelder) niet zoveel zin. Wel hopen we de komende tijd te kunnen zien of Jonas Ivens terugkeert in de basis en Kappelhof naar de bank of naar de rechtsback-positie verdrijft, of dat juist Ivens veroordeeld is tot de weinig benijdenswaardige rol van het moeten toekijken op de reservebank.

 

Wouter (die vanmorgen net als sommige andere vaste traininsgbezoekers eerst voor niets naar het TCN trainingsveld was afgereisd...) was vandaag bij beide trainingen aanwezig en Eric is momenteel ter plaatse. We plaatsen vanavond nog wat foto's van het gebeuren van vandaag. Vanmorgen was de groep groter dan vanmiddag, toen onze trainers de volgende 17 spelers konden verwelkomen:

 

Bacuna, Bakker, Batbay, Ben Moussa, Bos, Burnet, Van Dijk, Fij, Hiariej, Holla, Kappelhof, Keurntjes, Kieftenbeld, Van der Lei, Luis Pedro, Pedersen, Tadic

 

En dan nu:

 

Dusan Tadic en de rechtsgeldigheid van de eenzijdige verlengingsoptie in zijn contract

Kort samengevat: Zakaria Labyad tekende anderhalf jaar geleden een tweejarig contract met PSV. Hij was toen 17 jaar. Zijn contract loopt dus aan het einde van dit seizoen af. In het contract zit een eenzijdig door PSV te lichten optie waardoor de Eindhovense club denkt Labyad tot medio 2014 aan zich te kunnen verbinden. Labyad is het echter met Sporting Portugal eens geworden over een vijfjarige verbintenis, die medio 2012 ingaat. De eenzijdige verlengingsoptie lijkt nl. niet rechtsgeldig. In artikel 18.2 van de Regulations on the Status and Transfer of Players van de FIFA staat immers: "Players under the age of 18 may not sign a professional contract for a term longer than three years. Any clause referring to a longer period shall not be recognised."

 

Dusan Tadic tekende medio 2010 een driejarig contract met een eenzijdige verlengingsoptie voor nog twee contractsjaren. Dusan was toen echter al 21 jaar oud, zodat wij met onze boerenkool-kennis van de juridische aspecten rond contracten denken dat FC Groningen de optie in het contract met Dusan Tadic gewoon kan lichten en de Serviër tot medio 2015 kan vastleggen. Niet dat we denken dat Tadic medio 2013, laat staan medio 2015, nog in Groningen speelt, maar hoe langer de resterende contractsduur, hoe hoger de afkoopvergoeding...

 

Fotoreportage van de training van dinsdagmiddag 3 januari 2012 van Eric:

 

tn_DSC_0001 (Small)
tn_DSC_0002 (Small)
tn_DSC_0003 (Small)
tn_DSC_0006 (Small)
tn_DSC_0007 (Small)
tn_DSC_0008 (Small)
tn_DSC_0010 (Small)
tn_DSC_0013 (Small)
tn_DSC_0014 (Small)
tn_DSC_0016 (Small)
tn_DSC_0017 (Small)
tn_DSC_0018 (Small)
tn_DSC_0020 (Small)
tn_DSC_0022 (Small)
tn_DSC_0025 (Small)
tn_DSC_0026 (Small)
tn_DSC_0028 (Small)
tn_DSC_0031 (Small)
tn_DSC_0034 (Small)
tn_DSC_0035 (Small)
tn_DSC_0037 (Small)
tn_DSC_0038 (Small)
tn_DSC_0039 (Small)
tn_DSC_0042 (Small)
tn_DSC_0043 (Small)
tn_DSC_0044 (Small)
tn_DSC_0045 (Small)
tn_DSC_0046 (Small)
tn_DSC_0048 (Small)
tn_DSC_0051 (Small)
tn_DSC_0052 (Small)
tn_DSC_0053 (Small)
tn_DSC_0058 (Small)
tn_DSC_0062 (Small)
tn_DSC_0064 (Small)
01/35 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.