Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

92 gasten online

Training vrijdag 6 januari 2012: Pedersen trefzeker in uitgebreid partijspel

Op het kunstgrasveld van Sportpark De Koepel in Haren werd vanmiddag een lange training met uitgebreid partijspel afgewerkt. De training was ingelast nadat de oefenwedstrijd tegen SC Cambuur was afgelast. Overigens probeerde FC Groningen de wedstrijd alsnog door te laten gaan, en wel op het kunstgrasveld in Haren, maar politie en burgemeester wilden hier (ook met de toezegging zonder publiek te gaan spelen) geen medewerking aan verlenen.

 

En dus werden de spelers vanmiddag in Haren getrakteerd op een uitgebreide training van ruim twee uur, inclusief partijspel van 3 x 25 minuten. 

 

Pieter Huistra had voor de training 22 spelers laten opdraven die in staat moesten zijn om het uitgebreide partijspel vol te kunnen houden. De van blessures terug komenden Suk, Kwakman en Johansson waren dus niet aanwezig, en ook Ben Moussa van de B-kern ontbrak. Verder waren maar twee van de vier keepers aanwezig, namelijk Luciano en Van Loo. Thomas Enevoldsen was er wel, maar hij mocht onder begeleiding van de fysiotherapeut een aparte training afwerken.

 

Na de warming-up en de al even gebruikelijke rondo werden de 22 spelers in twee elftallen verdeeld. We kunnen hierbij duidelijk spreken van een basiselftal en een elftal van reserves en B-kern, die geacht werden 3 x 25 minuten tegen elkaar te voetballen:

 

Tadic - Texeira - Andersson

Sparv - Holla - Kieftenbeld

Burnet - Kappelhof - Van Dijk - Hiariej

Luciano

 

Dit basiselftal mocht het opnemen tegen:

 

Jones - Pedersen - Van de Laak

Keurntjes - Bacuna - Bos

Luis Pedro - Bakker - Ivens - Batbay

Van Loo

 

Pieter Huistra koos er dus voor om in het eerste derde van de wedstrijd het basiselftal zoals dit in de laatste wedstrijd tegen FC Utrecht in het veld stond, intact te laten. De van zijn blessure helemaal herstelde Ivens moest dus genoegen nemen met een plek in de defensie van de reserves.

 

De basis begon sterk aan deze 'wedstrijd'. Hierbij viel ons vooral Texeira op die enorm veel inzet toonde en de basis al snel op voorsprong leek te brengen, maar zijn inzet stuiterde via de onderkant van de lat weer terug in het veld.

 

Even later was het alsnog raak. Een voorzet van (wie anders dan) Tadic werd door Texeira goed doorgekopt, waardoor de bal voor de voeten van aanvoerder Andersson belandde. Die aarzelde niet en schoot de bal beheerst achter keeper Van Loo: 1-0!

 

In het vervolg van het eerste deel bleef de basis wel beter, maar toonde zich niet meer zo dwingend als in het begin. Er was ook wel sprake van wat slordigheden. Ook viel op dat Luis Pedro in het andere elftal keer op keer over het hoofd gezien werd. Hier stond weer tegenover dat Koen van de Laak ons positief verraste. We hebben hem vandaag voor het eerst weer wat langer in actie gezien, en hij maakte een goede indruk.

 

Voor het tweede gedeelte van het partijspel wisselden Bacuna en Holla van elftal. Deze wissel resulteerde niet in beter spel van het basiselftal, al willen we hier Bacuna zeker niet de schuld van geven. Hij toonde enorm veel inzet en liet duidelijk zien voor zijn plek in het basiselftal te willen knokken. Toch werd het spel van het basiselftal dus wel minder goed, zonder dat dit overigens voor echt gevaar voor het doel van Luciano leidde.

 

Aan de andere kant van het veld had Brian van Loo wel werk te verrichten, al betekende dit vooral dat hij de bal uit het net mocht vissen. Na een corner van Tadic was het Texeira die de bal weer handig bij Tadic terug bezorgde toen de kans op een doelpunt al verkeken leek. De Serviër stoomde het strafschopgebied in en liet Van Loo met een schot met zijn mindere rechter been volstrekt kansloos: 2-0! Even liet Van Loo zien wel degelijk over een goed reflex te beschikken, toen hij een schot van Petter Andersson ternauwernood wist te keren.

 

In het derde en laatste deel van het partijspel paste Pieter Huistra een driedubbele wissel toe. Bacuna, Sparv en Kieftenbeld moesten hun plekken in het basiselftal afstaan aan Pedersen, Holla en Keurntjes. Pedersen liet vandaag weer eens zien van meerwaarde te kunnen zijn als hij fit is en toonde zich trefzeker in de afronding. De 3-0 schoot hij beheerst vanaf de rand van het strafschopgebied en op aangeven van Dusan Tadic in het doel, en ook de 4-0 kwam op zijn naam. Vanaf de achterlijn kon Andersson de bal voorgeven, Van Loo probeerde er nog tussen te zitten maar sloeg de bal voor de voeten van Pedersen die zich geen moment bedacht en de bal hard in het net ramde.

 

Het is jammer dat de wedstrijd tegen Cambuur vanavond geen doorgang kon vinden, want in die wedstrijd hadden we zeker een duidelijker beeld kunnen krijgen hoe de selectie van Pieter Huistra er op dit moment voor staat. Wel is duidelijk geworden dat Huistra op een aantal posities verschillende spelers de kans wil geven te laten zien wat zij kunnen. Zo lijken Holla, Bacuna en Pedersen kans te maken in de tweede seizoenshelft als nummer 10 te spelen. Wie deze strijd gaat winnen zal tijdens het trainingskamp op Tenerife duidelijk worden. Morgen is er echter eerst nog een laatste training in Haren, voordat de selectie zondag richting Düsseldorf vertrekt. Na een overnachting aldaar zal de selectie maandagmorgen in alle vroegte richting Tenerife vertrekken.

 

Fotoreportage van de training van vrijdag 6 januari 2012 van Eric:

 

tn_DSC_0002 (Small)
tn_DSC_0005 (Small)
tn_DSC_0006 (Small)
tn_DSC_0010 (Small)
tn_DSC_0014 (Small)
tn_DSC_0015 (Small)
tn_DSC_0022 (Small)
tn_DSC_0023 (Small)
tn_DSC_0025 (Small)
tn_DSC_0039 (Small)
tn_DSC_0052 (Small)
tn_DSC_0053 (Small)
tn_DSC_0055 (Small)
tn_DSC_0061 (Small)
tn_DSC_0063 (Small)
tn_DSC_0065 (Small)
tn_DSC_0073 (Small)
tn_DSC_0084 (Small)
tn_DSC_0114 (Small)
tn_DSC_0135 (Small)
tn_DSC_0138 (Small)
tn_DSC_0140 (Small)
tn_DSC_0145 (Small)
tn_DSC_0147 (Small)
tn_DSC_0151 (Small)
tn_DSC_0167 (Small)
tn_DSC_0175 (Small)
tn_DSC_0177 (Small)
tn_DSC_0178 (Small)
tn_DSC_0183 (Small)
tn_DSC_0184 (Small)
tn_DSC_0188 (Small)
tn_DSC_0190 (Small)
tn_DSC_0220 (Small)
tn_DSC_0235 (Small)
tn_DSC_0236 (Small)
tn_DSC_0242 (Small)
tn_DSC_0245 (Small)
tn_DSC_0247 (Small)
tn_DSC_0251 (Small)
tn_DSC_0276 (Small)
tn_DSC_0288 (Small)
01/42 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.