Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

103 gasten online

Contouren strijdwijze FC Groningen met oog op 1e oefenduel worden zichtbaar

Ook vanochtend hadden Robert Maaskant en zijn assistenten weer een zeer pittige training in petto voor  de spelers van FC Groningen, die bij tijd en wijle met de tong op de schoenen naar adem snakten. Met name het eerste gedeelte van de training - het afleggen van korte afstanden in een steeds sneller tempo - hakte er behoorlijk in. Paulo Francisco, de rechtsback van Jong FC Groningen, ontpopte zich tot absolute winnaar en kreeg van zijn collega's een welgemeend applaus.

 

Hij versloeg in de zgn. finale Jonas Ivens, eveneens een speler met een formidabele longinhoud.

 

Het gebeuren verplaatste zich vervolgens van het kunstgras naar het echte gras, alwaar met heel veel verschillende oefeningen werd toegewerkt naar het eerste oefenduel van de FC, dat a.s. zaterdag in Warffum tegen RWE Eemsmond gespeeld zal worden. Afgaande op de verschillende koppeltjes die werden gevormd lijkt Robert Maaskant bij afwezigheid van spelers als Maikel Kieftenbeld, Tim Sparv, Leandro Bacuna en Género Zeefuik, die a.s. maandag pas aansluiten, te kiezen voor een opstelling met twee controleurs, te weten Kees Kwakman en Tom Hiariej, die er met hun manier van spelen en in combinatie met aanvallende backs en echte buitenspelers voor zorgen dat dit geen verdedigend concept hoeft te zijn. We kunnen  ze beter linker en rechter middenvelder noemen. Wij nemen aan dat er zaterdag gevarieerd zal worden: de selectie is groot en meerdere koppeltjes ('tien' en spits, linker en rechter CV, linksback en linker aanvaller) zijn mogelijk.

 

Robert Maaskant kan zich over een gebrek aan spelers bepaald niet beklagen. Hij verklaarde tegenover ons dan ook dat hij "met deze groep de competitie wel inkan", maar: "Er mag nog wel wat bij." Wat een contrast met clubs als NAC en FC Utrecht, waar op transfergbied helemaal niets mogelijk is! Het worden nog spannende weken totdat de transferwindow, die op 1 juli a.s. pas begint, erop zit! Hyun Jun Suk reageerde met een grijns op de vraag van een supporter of hij naar Fortuna Düsseldorf vertrekt, hierbij met een brede lach de woorden uitsprekend "Weet niet." Dat er meer dan niets speelt lijkt ons zeker niet onmogelijk.

 

Onderaan het verslag staat een fotoreportage van de training van Eric Smit!

Om met het meest interessante te beginnen: op grond van de afsluitende oefening, waarin van achteruit aanvallen opgezet moesten worden die via snel spel over de vleugels tot een succesvolle afronding door de spitsen moesten leiden, lijkt de volgende opstelling voor komende zaterdag een zeer waarschijnlijke: 


Suk of Texeira

Kostic - De Leeuw of Van Moorsel - Schet

Kwakman - Hiariej

Johansson of Burnet - Ivens&Van Dijk of Bakker&Kappelhof - Magnasco

Bizot of Van der Lei

 

In sommige koppeltjes werd vanochtend samengespeeld. Zo lijkt het erop dat Michael de Leeuw achter of naast Hyun Jun Suk zal spelen en Paco van Moorsel samen met David Texeira. Dit kan volgende week natuurlijk weer geheel anders zijn, als ook Género Zeefuik van de partij zal zijn. De centrale verdediging werd vandaag gevormd door hetzij Jonas Ivens in combinatie met Virgil van Dijk, hetzij Nick Bakker samen met Johan Kappelhof.

 

Aan de linkerkant kan Maaskant rouleren tussen Emil Johansson en Lorenzo Burnet op de backpositie, waarbij Johansson op dit moment een streepje vóór lijkt te hebben. Rechts wordt er op dit moment nog niet gevarieerd. Stefano Magnasco is nu al de onomstreden rechtsback en zolang Leandro Bacuna (vakantie) en Matías Jones (herstelt van blindedarmoperatie) er nog niet zijn wordt Mitchell Schet aan de rechterflank voorin geposteerd.

 

Als de 'tien'-speler in de spits opduikt, dan kan bovenstaande opstelling zomaar overgaan in een 4-4-2 opstelling met een middenveld in een kom-formatie. Het zou er dan bv. als volgt uitzien:

 

Suk - De Leeuw

Kostic - Kwakman - Hiariej - Schet

Johansson - Ivens - Van Dijk - Magnasco

Bizot

 

We zijn erg benieuwd hoe het aanvallende gedeelte van de ploeg de komende weken vorm wordt gegeven.

 

Lorenzo Burnet heeft het echter in zich om zich ook aanvallend te onderscheiden, dus misschien gaan we in de voorbereiding, waarin veel gerouleerd zal worden, ook nog de variant zien met Johansson als linksback en Burnet vóór hem.

 

Het moge duidelijk zijn - er zijn op dit moment nog vraagtekens te over, en dat maakt de voorbereiding op elke competitie altijd prachtig om mee te maken. En zeker bij een nieuwe trainer is het intrigerend om te kijken hoe zo'n nieuwe hoofdcoach de trainingen aanpakt, hoe hij met zijn spelers omgaat etc.

 

De training begon vanochtend met een energieverslindende spintklus

 

Bij het eerste sprintonderdeel, een uitputtingsslag waarbij hartslagmeters werden gedragen en apparaten aan de rand van het veld aanwijzingen uitspuugden, wist Maaskant de spelers behoorlijk op te jutten met pakkende aanwijzingen. In vergelijking met dinsdag waren Hyun Jun Suk en Henk Bos er gewoon weer bij; alleen Alex M'Futila, Matías Jones en Luciano lieten de groepstraining aan zich voorbijgaan. Luciano deed later nog wel even mee bij de training van de keepers, en Jones sluit vermoedelijk volgende week weer aan bij de groep. Hoe ver Alex is in zijn herstel is ons nog niet duidelijk.

 

Alex M'Futila en Matías Jones trainden vandaag nog binnen

 

Bij het sprinten viel de één na de ander af en liet zich amechtig in het nepgras zakken, maar Jonas Ivens en Paulo Francisco waren niet kapot te krijgen. Uiteindelijk bleef de kleine Paulo als laatste over - onze donkere vriend heeft vandaag een topprestatie geleverd!

 

Bij het sprinten haakt de ene na de andere speler uitgeput af

 

Het is ondoenlijk om alle onderdelen van de lange training, die duurde van 10 uur tot bijna half één en alleen een paar korte drinkpauzes kende, goed te beschrijven. De grote groep van 29 man werd steeds weer opgesplitst in deelgroepjes. De ene groep zette allerlei combinaties op, met een fanatieke inbreng van Dick Lukkien, terwijl de andere groep een soort rondo met drie subgroepjes speelde. Erwin van de Looi toonde zich hier van zijn strenge kant: hij had oog voor de details en wees de spelers op eventuele tekortkomingen. Eén en ander werd dynamisch opgezet in steeds weer andere samenstellingen. Wel lijkt zich een soort tweedeling af te tekenen: wij denken dat de basis wordt gevormd uit bovengenoemde opstelling.

 

Ook dit is echter geen wet van Meden en Perzen. Als Henk Bos door blijft gaan met het afronden van aanvallen met de meest mooie en koelbloedige voltreffers, dan kon hij de concurrentie aan de rechterbuitenkant wel eens aangaan met een speler als Mitchell Schet (die overigens fraaie voorzetten kan afleveren).

 

Robert Maaskant was niet alleen betrokken bij het afwerkgebeuren, maar hield ook de andere groep nauwlettend in de gaten. In deze dagen komt het voor hem ook op observeren aan van de voor hem nieuwe spelers. Dat hij Kees Kwakman al wat langer kent blijkt uit de diverse gesprekken die beiden met elkaar voeren. Onder Maaskant lijkt Kees Kwakman meteen centrale verdediger-af te zijn en dit kan onze goedkeuring zeker wegdragen. Hij lijkt op het middenveld beter tot zijn recht te komen.

 

Robert Maaskant houdt alles nauwlettend in de gaten

 

Stefano Magnasco, dinsdag nog slachtoffer van allerlei bruuske tackles, toonde zich vandaag juist van de uitdelende kant. David Texeira liep na een hard duel met een van pijn vertrokken gezicht weg, maar hij herstelde zich snel. Het is duidelijk dat de spelers elkaar deze week niet ontzien.

 

Bas Roorda was weer de keeperstrainer vandaag, als vervanger van de vakantievierende Ruud Hesp, en hij had tevens oog voor bv. Stefano Magnasco, in een volslagen nieuw continent beland. Hij droeg vandaag dus meerdere petten; de combinatie lijkt Roorda uitstekend te bevallen.

 

Morgen wordt er natuurlijk opnieuw getraind; we hopen dan iets meer duidelijkheid over de beoogde opstelling van FC Groningen in het eerste oefenduel te kunnen geven!

 

Fotoreportage van de training van donderdag 28 juni 2012 van Eric Smit:

 

DSC_6850
DSC_6857
DSC_6859
DSC_6864
DSC_6865
DSC_6867
DSC_6870
DSC_6871
DSC_6878
DSC_6881
DSC_6882
DSC_6887
DSC_6890
DSC_6892
DSC_6894
DSC_6896
DSC_6897
DSC_6898
DSC_6902
DSC_6906
DSC_6910
DSC_6918
DSC_6924
DSC_6926
DSC_6929
DSC_6933
DSC_6936
DSC_6943
DSC_6945
DSC_6948
DSC_6953
DSC_6954
DSC_6956
DSC_6958
DSC_6959
DSC_6960
DSC_6963
DSC_6964
DSC_6965
DSC_6966
DSC_6971
DSC_6974
DSC_6975
DSC_6978
DSC_6981
DSC_6984
DSC_6987
DSC_6989
DSC_6990
DSC_6992
DSC_6994
DSC_6996
DSC_6997
DSC_6999
DSC_7000
DSC_7001
DSC_7004
01/57 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.