Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

104 gasten online

Training vrijdag 29 juni 2012: Klaar voor de eerste oefenwedstrijd

Wie gedacht had dat de spelers het op de laatste trainingsdag voor de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen wat rustiger aan zouden mogen doen, die kwam bedrogen uit. Ook vandaag moest er weer erg hard worden gewerkt en werd niemand ontzien. Lorenzo Burnet kon niet de hele training meedoen - hij moest afhaken met een hamstringblessure.

 

Ook Luciano heeft nog steeds last van zijn hamstring. Hij moest zich vandaag beperken tot rondjes rond het veld lopen en zelfs dat zag er niet al te best uit. Verder ontbraken vanmorgen Alex Cristovao M'Futila en Matías Jones. Bij Jones is het de bedoeling dat hij volgende week weer bij de groep zal aansluiten.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Eric Smit toegevoegd!

Al een behoorlijke poos voordat de training daadwerkelijk was begonnen waren de trainers Maaskant, Van de Looi en Lukkien al op het veld te vinden. Het parcours van pionnetjes was al keurig uitgezet en zo was er tijd over voor een rondo met De Leeuw, Van Moorsel en Johansson die kennelijk ook al klaar waren met het ontbijt en de tijd tot aan de training nuttig wilden besteden. Waar de spelers vorig seizoen nog op basis van vrijwilligheid van een ontbijtje op de club gebruik konden maken, is dit in het nieuwe seizoen verplicht geworden. De spelers dienen om kwart over 8 te verzamelen om gezamenlijk te ontbijten.

 

De diversiteit van de trainingen is bijzonder groot te noemen. Hierbij kiest Maaskant dagelijks voor één gevarieerde en lange training in plaats van twee kortere trainingen. De training van vandaag bestond uit een warming-up voordat de spelers door fysiektrainer Jan Arend Vredeveld onderhanden werden genomen. Na wat 'strekkerij' werd het tijd voor sprintoefeningen alvorens over te gaan op passingsoefeningen.

 

Begin van de training

 

Voor dit onderdeel werd de groep in drie kleinere groepen onderverdeeld die elk door één van de trainers begeleid werd. Elk groepje werd weer onderverdeeld in drie groepjes, namelijk twee spelers met een geel hesje, drie spelers met een oranje hesje en drie spelers zonder hesje.

 

Robert Maaskant ontfermde zich over een groepje dat bestond uit Femi en Burnet met gele hesjes, Kostic, Texeira en Johansson met oranje hesjes en Ivens, De Leeuw en Magnasco. Hij jutte de boel aardig op en hield de spelers doorlopend scherp. Texeira en Magnasco kregen hun aanwijzingen overigens in het Spaans. Opvallend in dit groepje was vooral hoe Michael de Leeuw zich nu al als echte aanjager ontpopt. Hij coacht dat het een lieve lust is, geeft complimenten of een opbeurend woordje als er iets fout gaat bij een medespeler. Hij doet ons in veel aan Erik Nevland denken en we hebben het idee dat we aan deze kleine Nevland nog heel veel plezier zullen beleven!

 

De tweede groep, onder leiding van Erwin van de Looi, bestond uit Suk en Van Dijk (gele hesjes), Schet, Hiariej en Kwakman (oranje hesjes) en Kappelhof, Van Moorsel en Keurntjes zonder hesjes. De B-kern, aangevuld met Henk Bos, werkte dezelfde oefening af onder leiding van Dick Lukkien. De oefening, die gericht was op snelle, zuivere passing (de bal mocht maar één keer geraakt worden) ontlokte de supporters langs de kant de opmerking dat er volgend seizoen tikkie-takkie-voetbal te zien zal zijn in de Euroborg - maar dan wel mét spits voor de doelpunten. De keepers Bizot en Van der Lei moesten het vandaag zonder keeperstrainer stellen maar de twee heren weten de inmiddels zelf ook wel hoe ze met elkaar kunnen trainen.

 

Burnet, Letschert, Renken, Francisco, Holder en Batbay mochten vervolgens met trainer Vredeveld richting het kunstgrasveld vertekken om daar loopoefeningen af te werken, terwijl de rest van de groep voor een partijspel van 11 tegen 11 werd ingedeeld. Het partijspel werd in drie delen gespeeld waarbij de eerste opstelling er als volgt uitzag:

 

Texeira - De Leeuw

Kostic - Kwakman - Femi - Schet

Johansson - Kappelhof - Van Dijk - Magnasco

Bizot

 

We hadden bovenstaande opstelling ook in een 4-2-3-1 concept neer kunnen zetten maar zoals het er vandaag uitzag leek het meer op een 4-4-2 opstelling met een kom op het middenveld, zoals we gisteren ook al hebben geopperd. We willen hiermee overigens niet suggereren dat dit de toekomstige strijdwijze van FC Groningen zal zijn. Het lijkt ons bovendien logisch dat Robert Maaskant eerst de komst van de spelers die deze week nog vrijaf hebben zal afwachten alvorens een beslissing te nemen met welk systeem de Trots van het Noorden volgend seizoen zal spelen.

 

Bovenstaand elftal nam het op tegen het volgende team:

 

Suk - Van Moorsel

Bos - Keurntjes - Hiariej - Ben Moussa

Van Nieff - Bakker - Ivens - Luis Pedro

Van der Lei

 

In deze formatie werd één doelpunt gescoord, en wel door Michael de Leeuw. Na een schitterende aanval- die spelers ook de complimenten van trainer Maaskant opleverden - via Johansson en Kostic wist De Leeuw de bal uiteindelijk achter keeper Van der Lei in het net te wurmen.

 

Voor het tweede deel vonden er met name wisselingen bij de 'tegenstander' plaats. In het team met de hesjes, dat er al heel erg uitzag als een team van basisspelers voor volgend seizoen, moest alleen Kappelhof zijn hesje afstaan aan Bakker. Bij de tegenstander mochten alle spelers een plek innemen die eerst met Vredeveld bezig waren geweest. Lorenzo Burnet haakte geblesseerd af. Hij zal morgen, net als Jones, Luciano en Cristovao, in de oefenwedstrijd niet in actie komen.

 

Ook in het tweede deel van het partijspel werd er één keer gescoord, en wederom door het team met hesjes. Mitchell Schet liet zien dat zijn snelheid een geweldig wapen is door snel langs zijn tegenstander Francisco - zelf ook al een hele snelle speler - te rennen om vervolgens naar binnen te trekken en verwoestend uit te halen. Een plaatje van een doelpunt!

 

Voordat de spelers hun welverdiende rust kregen dienden ze nog een fors aantal rondjes rond het kunstgrasveld te lopen. Maaskant zelf liep ook af en toe een rondje mee.

 

Renze Fij, de naar Heracles Almelo vertrokken keeper van Jong FC Groningen, nam vandaag overigens een kijkje bij de training van zijn voormalige ploeggenoten.

 

Wie nou denkt dat de eerste opstelling van spelers met hesjes de opstelling zal worden waarmee FC Groningen morgen tegen de regioselectie RWE Eemsmond zal aantreden, heeft het mis. Er zal morgen met twee verschillende teams gespeeld worden waarbij FC Groningen in de eerste helft met spelers aan de aftrap zal staan die allemaal ook afgelopen seizoen bij FC Groningen onder contract stonden (hier valt ook Femi onder). Enige uitzondering hierop zal Michael de Leeuw zijn aangezien er geen geschikte speler voor zijn positie gevonden kon worden die al langer verbonden is aan de club. In de tweede helft zullen alle andere nieuwe aanwinsten hun opwachting maken.


Fotoreportage van de training van Eric Smit

 

DSC_7007
DSC_7008
DSC_7012
DSC_7017
DSC_7021
DSC_7024
DSC_7029
DSC_7036
DSC_7044
DSC_7049
DSC_7057
DSC_7061
DSC_7063
DSC_7071
DSC_7076
DSC_7080
DSC_7085
DSC_7090
DSC_7108
DSC_7118
DSC_7129
DSC_7132
DSC_7135
DSC_7140
DSC_7141
DSC_7150
DSC_7163
DSC_7169
DSC_7173
DSC_7179
DSC_7183
DSC_7189
DSC_7195
DSC_7200
DSC_7218
DSC_7228
DSC_7230
DSC_7241
DSC_7247
DSC_7249
DSC_7261
DSC_7268
DSC_7272
DSC_7292
DSC_7297
DSC_7300
DSC_7301
DSC_7305
DSC_7313
DSC_7320
DSC_7323
DSC_7324
DSC_7329
DSC_7331
DSC_7333
01/55 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.