Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

179 gasten online

Training vrijdag 6 juli 2012:

Magnasco haakt geblesseerd af en is vraagteken voor wedstrijd tegen Emden

Stefano Magnasco moest de training vanmorgen eerder verlaten. Hij botste hard met Género Zeefuik (bepaald niet iemand tegen wie je aan moet lopen) en had dermate veel last van zijn heup dat doorspelen onmogelijk was. Het tekent wel de inzet van beide spelers. Ze ontzien elkaar niet en gaan vol voor elke bal - training of niet. De Chileen is voor de wedstrijd van morgen een vraagteken.

 

De training van vandaag was de laatste in aanloop naar de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Morgen om 18 uur zal de A-selectie van FC Groningen in Emden tegen Kickers Emden aan de aftrap verschijnen. De B-kern van Groningen blijft (in ieder geval grotendeels) achter in Nederland en zal 'gewoon' trainen.

 

Inmiddels hebben we fotoreportages van Eric ten Patrick toegevoegd!

Fotoreportage Patrick Stinissen van de training van vrijdagochtend

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/53 
start stop bwd fwd

 

Matias Jones en Timo Letschert konden vandaag niet met de groep meetrainen en moesten een aparte training afwerken. Hier stond tegenover dat zich met Joey Potveer een vierde keeper bij de groep had gevoegd en dus bestond de spelersgroep ook vandaag uit maar liefst 33 spelers. Hans Nijland keek met gepaste trots naar de grote groep en wees er even op dat N.E.C. een oefenwedstrijd moest afzeggen bij gebrek aan spelers terwijl FC Groningen "wel twee wedstrijden tegelijkertijd kan spelen". Overigens realiseert de algemeen directeur zich hierbij ook wel degelijk dat het wenselijk zou zijn om de ene of de andere speler nog te zien vertrekken.

 

Na de nodige fysieke en passings oefeningen was het belangrijkste onderdeel van de training van vandaag een 'toernooi'. Hiervoor was de groep in 4 groepen onderverdeeld die elk één keer tegen elkaar moesten spelen en vervolgens was er nog een wedstrijd om de derde plek en een finale - dit alles op een half veld zodat er tegelijkertijd gespeeld kon worden. Om het wedstrijdelement er goed in te krijgen waren de regels door Maaskant als volgt bepaald: de  spelers van de verliezende groep moesten 3 euro betalen, de spelers van de nummer 3 moesten 2 euro afstaan en groep die als tweede eindigde moest 1 euro betalen. Het geld gaat naar de winnende groep. Dat dit een zeer goede manier blijkt om deze jonge groep te motiveren bleek al snel want er werd op het scherpst van de snede gespeeld.

 

De groepen waren als volgt ingedeeld:

  • Oranje hesjes waren er voor Ben Moussa, Bacuna, Van Dijk, Johansson, Femi, Keurntjes, Kostic, Holder en Cristovao, zij waren gekopped aan keeper Luciano (deze groep had meer spelers dan de andere groepen en dus moesten zij afwisselen).
  • Gele hesjes waren er voor Schet, Sparv, Suk, Hiariej, Magnasco, Van Nieff en Ivens, zij waren gekoppeld aan keeper Bizot.
  • Blauwe hesjes waren voor Kieftenbeld, De Leeuw, Bos, Batbay, Bakker, Zeefuik en Burnet, zij waren gekoppeld aan keeper Van der Lei.
  • Zonder hesjes speelden Van Moorsel, Kwakman, Texeira, Bacuna, Francisco, Renken en Kappelhof, zij waren gekoppeld aan keeper Potveer

Van de groep met de blauwe hesjes viel niet te winnen en dat was niet in de laatste plaats te danken aan een prima spelende Bos en de balvaste Zeefuik die met zijn spel en de manier van lopen verdacht veel lijkt op Hennie Meijer. Overigens lijkt het er wel op dat bij Zeefuik nog een paar kilootjes eraf mogen worden getraind maar we twijfelen er niet aan dat Maaskant dit scherp in de gaten houdt - zoals hem gezien zijn scherpe opmerkingen zo nu en dan sowieso niets lijkt te ontgaan.

 

De blauwe hesjes speelden de finale tegen de groep zonder hesjes terwijl de oranje en gele hesjes om de derde plaats moesten strijden. De vierde plaats was uiteindelijk voor de oranje hesjes en de derde plaats voor de gele hesjes.

 

De finale eindigde in 0-0 en ook na verlenging was er niet gescoord waardoor de winnaar door penalty's bepaald moest worden. Zeefuik bracht blauw op voorsprong waarna Bacuna de stand weer gelijk trok met een Panenka. In de tweede serie benutte De Leeuw de penalty voor de blauwe hesjes en kon Luciano vervolgens de penalty van Van Moorsel stoppen waardoor het groepje met blauwe hesjes een klein feestje kon vieren. Voor even dan, want Maaskant wenst de training steevast af te sluiten met 2x 1500 meter hardlopen. Daarmee zat de training er weer op en konden de spelers na weer een pittige training genieten van hun welverdiende rust.

 

Morgen zullen Marco Bizot, Hyun Jun Suk, Matias Jones en Oluwafemi Ajilore niet mee doen in de wedstrijd tegen Kickers Emden, zo meldt FC Groningen op de clubsite. Op Jones na trainden zij vandaag gewoon mee en wij weten de reden van hun absentie, morgen in Emden, dan ook niet. De spelers die pas afgelopen maandag bij de groep zijn aangesloten (Género Zeefuik, Tim Sparv, Maikel Kieftenbeld en Leandro Bacuna) zullen in de tweede helft hun opwachting maken. Stefan van der Lei zal tweede keeper zijn. Atilay Batbay is morgen reserve en zal mogelijk ook speeltijd krijgen tegen de club waar hij zijn jeugdopleiding genoten heeft. Bij Kickers Emden speelt zijn broer Gökay Batbay. Zoals hierboven al genoemd is het nog niet zeker of Stefano Magnasco in actie zal kunnen komen.

 

De gebroeders Atilay en Gökay Batbay

 

Fototreportage van Eric Smit van de training van vrijdagochtend

 

DSC_8399
DSC_8402
DSC_8404
DSC_8406
DSC_8408
DSC_8409
DSC_8419
DSC_8436
DSC_8438
DSC_8440
DSC_8441
DSC_8445
DSC_8446
DSC_8450
DSC_8465
DSC_8470
DSC_8473
DSC_8482
DSC_8485
DSC_8500
DSC_8503
DSC_8506
DSC_8514
DSC_8517
DSC_8518
DSC_8519
DSC_8521
DSC_8524
DSC_8526
DSC_8534
DSC_8537
DSC_8539
DSC_8543
DSC_8545
DSC_8546
DSC_8551
DSC_8552
DSC_8555
DSC_8557
DSC_8559
DSC_8566
DSC_8571
DSC_8572
DSC_8574
DSC_8575
DSC_8579
DSC_8582
DSC_8583
DSC_8585
DSC_8593
DSC_8601
DSC_8604
DSC_8605
DSC_8610
01/54 
start stop bwd fwd

 

Straks volgt nog een fotoreportage van Patrick!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.