Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

161 gasten online

Emil Johansson verlaat trainingsveld met liesblessure

De hiernaast afgebeelde bus met schoolkinderen was al lang en breed vertrokken toen de training voor Emil Johansson even abrupt als vervelend ten einde was. De Zweed kwam al geblesseerd naar Groningen en stond praktisch het gehele afgelopen seizoen vanwege liesproblemen aan de kant. Hij was eindelijk hersteld en had zich vol overgave op de voorbereiding op het komende seizoen gestort, maar moest de strijd vanochtend staken na een duel met Henk Bos.

 

Het was hem opnieuw in de lies geschoten. Het gezicht van Emil sprak boekdelen, en de medische staf heeft hem op deze vrijdag de 13e langdurig behandeld. Laten we hopen dat hij snel weer bij de groep kan aansluiten - juist in deze fase, waarin hij vóór lijkt te liggen in de concurrentiestrijd met Lorenzo Burnet, kan hij een terugslag niet gebruiken, en blessures heeft hij meer dan genoeg op z'n bordje gehad. Beterschap, Emil!

 

Vandaag waren 21 veldspelers en twee keepers present in het natte Haren. Ook keeperstrainer Ruud Hesp was er weer, en scout Grads Fühler is even over komen waaien uit Peru en was een aandachtig toeschouwer.

 

De 11 vandaag afwezige spelers (Bacuna, Bakker, Batbay, Ben Moussa, Burnet, Cristovao, Holder, Kappelhof, Keurntjes, Van der Lei en Renken) zullen vanavond op de Esserberg in actie komen in de oefenwedstrijd van Jong FC Groningen tegen Be Quick 1 (Haren (Esserberg), aanvang 19:00 uur). (Wellicht dat besloten wordt om Lorenzo Burnet niet vanavond maar morgen op te stellen mocht Emil Johansson morgen niet inzetbaar zijn.)

 

Emil Johansson verlaat het trainingsveld gedesillusioneerd met een liesblessure

 

Aanvulling: Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden meldt op Twitter dat onderzoek in het ziekenhuis de ernst van de kwetsuur moet uitwijzen. Inmiddels is al wel duidelijk dat de blessure niet heel ernstig lijkt. De lies zal volgende week verder worden behandeld. Dit betekent echter wel dat Emil de reis naar Korea aan zich vorbij moet laten gaan.

De opstelling van de twee ploegen die het vandaag in een grote partij gedurende 2x15 minuten tegen elkaar opnamen (na een zeer intensieve oefening met snel passingsspel):

 

Groen (dit kon in de ogen van Robert Maaskant op dit moment wel eens het sterkste team zijn):


Zeefuik

Kostic - De Leeuw - Schet

Kwakman - Kieftenbeld

Johansson - Sparv - Van Dijk - Magnasco

Luciano

 

Oranje:

 

Suk

Bos - Texeira - Letschert

Hiariej - Van Moorsel

Van Nieff - Ivens - Femi - Francisco

Bizot

 

Emil Johansson blesseerde zich in een duel met Henk Bos, die vervolgens vrije doortocht had en kon afgeven op de volledig vrijstaande Hyun Jun Suk die voor de 0-1 zorgde. Johansson moest zich laten vervangen door Yoëll van Nieff van de tegenpartij, die vervolgens versterkt werd met Matías Jones, die tot dat moment apart van de groep had getraind. Jones ging bij de oranje ploeg rechtsbuiten spelen, Timo Letschert liet zich terugzakken naar de positie rechtsback en Paulo Francisco schoof van rechtsback naar linksback, alwaar hij een keer met een op met-gestrekte-benen-inkomen-gelijkende actie de bal voor de voeten van de mee opgesnelde Stefano Magnasco wegtikte. De Chileen is dit soort kamikaze-acties vanuit zijn geboorteland echter wel gewend en keek niet op of om.

 

De groene ploeg wist nog wel de gelijkmaker te scoren, uit een prachtige, door Van Nieff opgezette aanval. De kersverse bezitter van een contract gaf keurig voor waarna Michael de Leeuw geen moeite had om de bal simpel langs Marco Bizot te tikken.

 

Opvallend was dat bij de oranje ploeg niet alle spelers op hun favoriete positie speelden. Zo was Femi als centrale verdediger opgesteld en Paco van Moorsel als wat meer controlerende middenvelder. David Texeira tenslotte speelde meer achter in plaats van in de spits.

 

Bij de groene ploeg, een soort van sterkste opstelling gezien de vandaag aanwezige spelers, speelde Tim Sparv opnieuw als centrale verdediger. Hij lijkt ook door Robert Maaskant uitsluitend nog als centrale verdediger gebruikt te gaan worden - niet meer dan logisch gezien het overschot aan controlerende middenvelders in de selectie.

 

Filip Kostic moest zich in het partijtje nog aan zijn arm laten behandelen, maar de blessure was gelukkig snel verholpen. We vinden hem nog altijd wat onopvallend; de echte Kostic hebben we vermoedelijk nog niet gezien. Maar de serieuzere oefenduels komen eraan en wellicht krijgt hij het dan op zijn heupen. Zo niet, dan zal Henk Bos er als de kippen bij zijn om een basisplaats te claimen. Bos is nl. wél steevast een zeer opvallende aanwezige op het trainingsveld, en laat ook tijdens oefenwedstrijden zien dat hij veel in zijn mars heeft. Hem vinden we als uitleenkandidaat voor Veendam echt niet geschikt, althans niet op dit moment.

 

De wisselwerking in de groene ploeg tussen Género Zeefuik en Michael de Leeuw was leuk om te zien. Beiden speelden afwisselend in de spits en lieten zich dan ook weer terugzakken - wat ons betreft een moeilijk te verdedigen, enorm gevaarlijk duo met onvoorstelbaar veel dreiging naar voren - een enorme winst ten opzichte van vorig seizoen, toen FC Groningen zowel in de spitspositie als 'op tien' minder dominant dan nu was.

 

Pluim voor Femi: hij zette zijn lichaam er een keer goed in, waarna Zeefuik, toch niet de meest verderlichte Grunneger, het nakijken had.

 

Marco Bizot imponeerde opnieuw met zijn coachende manier van spelen. Hij buldert net als zijn trainer over het veld en hij lijkt zich nu al als een leider te willen manifesteren.

 

Ruud Hesp fungeerde af en toe als tolk voor Stefano Magnasco, zoals de vloeiend Spaans sprekende voormalige keeper van Barcelona dit in het verleden ook voor spelers als Texeira en Jones was. Handig!

 

Na de partij moesten de spelers trainen op vrije schoppen en hoekschoppen. Alsof het afgesproken werk was stortten ze zich echter vol overgave op strafschoppen (ook een vorm van een directe vrije schop). Maaskant besloot op een gegeven moment dat het mooi was geweest met de Panenka's en maande toen tot anderssoortige standaardsituaties aan.

 

Planning vrijdag-zondag

Zoals gezegd: vanavond speelt Jong FC Groningen een oefenpot tegen het eerste elftal van Be Quick 1887, dat getraind wordt door Marcel Groninger, vandaag weer als stagiar aanwezig bij FC Groningen. De spelers die vanavond in actie zullen komen, zullen morgenochtend een training afwerken; de groep zal morgenochtend worden aangevuld met spelers die vanochtend hebben getraind maar morgen in het oefenduel tegen FC Volendam (Haren, Sportpark De Koepel, aanvang 15:00 uur) niet van de partij zullen zijn, althans niet als basisspeler. Zondag is vervolgens de Open Dag en daarna wordt een keuze gemaakt wie er mee mag naar de oefentrip naar Zuid-Korea.

 

Mogelijke opstelling Jong FC Groningen, vanavond tegen Be Quick 1:

 

Cristovao

Holder - Ben Moussa - Bacuna

Keurntjes - Batbay

Burnet - Bakker - Renken - Kappelhof

Van der Lei


Foto's van de training van vrijdagochtend 13 juli 2012:

 

13072012612_1
13072012613_1
13072012614_1
13072012616_1
13072012617_1
13072012621_1
13072012623_1
13072012625_1
13072012626_1
13072012627_1
13072012628_1
13072012633_1
13072012638_1
13072012639_1
13072012643_1
13072012644_1
13072012645_1
13072012646_1
13072012648_1
13072012649_1
13072012651_1
13072012654_1
01/22 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.